Contact met Vaartland.nl

 

Jeep Grand Cherokee – Comfort verslaat praktisch bij Jeep

Luxe en kracht is wat deze stoere SUV uitstraalt. Een echte imposante auto op de weg, zowel qua design maar ook als het gaat om rijgedrag. Waar Jeep eerder praktisch boven comfort stelde is dat bij deze Jeep Grand Cherokee absoluut niet het geval. Off road rijden is geen uitdaging maar ook op de normale weg en in de stad komt deze auto tot zijn recht wat hem niet alleen tot vrijetijds auto maakt maar zeker ook als zakelijk model.

 
 
 
 
 

De Jeep Grand Cherokee doet Jeep van imago veranderen

Jeep is bekend geworden om zijn stoere model wat ontworpen werd om het Amerikaanse leger bij te staan in de oorlog. Jarenlang heeft Jeep auto’s ontworpen voor de commerciële markt die praktisch als boventoon hadden. Met de introductie van de Jeep Grand Cherokee werd er afscheid genomen van dit imago.

De Jeep Grand Cherokee is een middelgrote SUV en de grotere uitvoering van de normale Jeep Cherokee. Met de introductie met de Jeep Grand Cherokee 1993 zijn we aangekomen in al de vierde generatie die startte met de Jeep Grand Cherokee 2011. De Jeep Grand Cherokee 2019 onderging een grote facelift en ziet er direct anders uit dan de modellen in dezelfde generatie zoals de Jeep Grand Cherokee 2018.

Jeep Grand Cherokee modellen vaartland

Het huidige Jeep Grand Cherokee model – Design neemt de overhand

Met de facelift van de 2019 Jeep Grand Cherokee verandert de auto van design en wijkt hij af van de andere Jeep modellen. Een gewaagde zet die in de smaak blijkt te vallen. De Jeep Grand Cherokee auto krijgt een nieuwe voorkant en achterkant, behoudt de hoekige Jeep vormen maar is wel gestroomlijnder dan eerder. 

De Jeep Grand Cherokee komt in verschillende uitvoeringen. De Jeep Grand Cherokee S brengt sportiviteit, stijl en luxe samen. De Jeep Grand Cherokee Summit daarentegen heeft nog steeds alle off road mogelijkheden maar brengt net de overtreffende trap qua luxe. Deze auto speelt nog meer in op het stoere en zakelijke rijden.

Jeep Grand Cherokee specificaties – van motor tot uitrusting

De nieuwste Jeep Grand Cherokee auto is uitgebracht met drie soorten motoren. Een 3.0 turbodiesel met 190 pk en een trekvermogen van 3500 kilo. De eerste benzinemotor is een 3.6, levert 250 pk en zorgt voor een trekgewicht van 2268 kilo. De andere benzinemotor is een 5.7 V8 met tot wel 352 pk en de mogelijkheid tot 2949 kilo aan trekgewicht.

Het model Jeep Grand Cherokee komt standaard met 4x4 aandrijving. Er zijn voor dit model 3 soorten beschikbaar. De quadra-trac, quadra-trac SRT en de Quadra-Drive. Waar de één meer is toegelegd op rijdynamiek is de ander meer afgesteld voor veilige wegligging of juist ultieme off road prestaties. Dit maakt deze auto geschikt voor veel verschillende doeleinden.

De Jeep Grand Cherokee denkt ook aan het milieu. De eco-modus zorgt voor een zuinigere rijstijl en het start&stop systeem zet automatisch de motor uit wanneer er korte stops zijn zoals bij het stoplicht.

 


Bekijk huidige aanbod Jeep Grand Cherokee

Veiligheid voert de boventoon bij het model Jeep Grand Cherokee

Deze auto is gemaakt voor veiligheid. Dit is nodig als je kiest voor avontuurlijke ritten, maar juist deze eigenschap maakt het dat deze auto ook uitermate geschikt is om met het gezin op pad te gaan. De Grand Jeep Cherokee auto heeft in zijn laatste generatie meer dan 30 prijzen in de wacht gesleept en veel hiervan waren gebaseerd op veiligheid. Extra verstevigingsbalken, meerdere airbags aan de voorkant, zijkant en op kniehoogte en gordijn airbags over de gehele zijkant van de auto zorgen voor veiligheid voor het hele gezin

De Jeep Grand Cherokee is een luxe auto, zeker in de laatste generatie. Vanaf de 2018 Jeep Grand Cherokee wordt de auto nog completer afgeleverd met elektronische parkeerrem en stuurbekrachtiging, stop-start systeem, verschillende daken opties en touchscreen navigatie.

Plus- en minpunten van de Jeep Grand Cherokee 

+ Echte een goede off road SUV
+ Nieuw design
+ Veel ruimte aan de binnenkant

– Het dashboard mag verfijnder

Ben je op zoek naar een off road auto waar je in je vrije tijd goede ritten mee kan maken zowel on road als off road dan sluit de Jeep Grand Cherokee hier helemaal op aan. Liever de andere dagen ook je gezin van a naar b brengen dan voldoet deze ultiem veilige auto ook aan je wensen. Stoere Jeep kwaliteit voor elk soort rijder wordt in deze auto neergezet met een hoogwaardig design. Wil iets meer off-road mogelijkheden? Kijk dan ook naar zijn kleine broertje de Wrangler. Zijn de off-road mogelijkheden geen must? Dan krijg je bij een Audi Q5 net wat meer luxe.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl