Contact met Vaartland.nl

 

Jeep Renegade – Stoere stadsauto voor zwaar werk

De Jeep Renegade kwam in 2014 op de markt. Deze compacte SUV is een stoere auto die gebruikt kan worden voor dagelijks vervoer maar zeker ook voor avontuurlijke ritten zoals je van Jeep gewend bent. Daarbij is de auto kleiner en een stuk zuiniger dan andere modellen in de lijn wat een groot voordeel is. Een avontuurlijke auto voor veelvuldig gebruik.

 
 
 
 
 

De auto Jeep Renegade van vroeger tot nu

In de jaren 40 zag de eerste Jeep het levenslicht. In opdracht van de Amerikaanse overheid werd er een auto gebouwd die bestand moest zijn tegen ruige omstandigheden en tegen een stootje moest kunnen. Hier kwam ‘de Jeep’ uit voort. Lang heeft functionaliteit boven comfort gestaan bij Jeep. Hier is inmiddels verandering in gekomen en dat zie je goed terug bij de Jeep Renegade.

In 1987 werd Jeep overgenomen door Fiat Chrysler. De Jeep Renegade is gebouwd op hetzelfde platform als meerdere Fiat modellen. Hij deelt hiermee verschillende onderdelen, zoals de motor, met Fiat. Ook is dit de eerste Jeep die niet in Amerika wordt geproduceerd, maar in Italië. Voor Jeep in alle gevallen uniek en hiermee doet dit model zijn naam Renegade eer aan, wat afvallige betekent.

Jeep Renegade modellen vaartland

De verschillende Jeep Renegade modellen

De Jeep Renegade kwam in de jaren 70 & 80 al voor bij verschillende modelnamen maar is niet te vergelijken met het huidige Jeep Renegade model wat in 2014 op de markt kwam. Het model is dus nog relatief jong. Toch zul je als je zoekt op occasion al meerdere modellen tegenkomen, zelfs als de Jeep Renegade 2018 en de Jeep Renegade 2019.

Het welbekende uiterlijk van een Jeep is nog steeds terug te vinden in dit meest recente Jeep Renegade model. De welbekende zeven sleuven aan de voorkant zijn ook op dit model weer te terug te vinden, net als de verzonken ronde led koplampen. Inmiddels is niet alleen functionaliteit meer belangrijk voor Jeep maar ook comfort. Dit zie je terug in het interieur van de Jeep Renegade auto. Hoogwaardige materialen worden gecombineerd met praktische oplossingen als extra USB aansluitingen en opbergnetjes en vakjes. De stoere look is behouden waardoor het nog steeds voelt alsof je in een Jeep rijdt.

Jeep Renegade specificaties

De nieuwste Jeep Renegade auto komt met twee soorten motoren. Een 1.0 met 115 pk. Deze bereikt een topsnelheid van 185 km/u en accelereert in 11,2 seconden naar de 100 km/u. Kies je voor de 1.3 motor dan krijg je 150 pk en een topsnelheid van 196 km/u. Accelereren doet deze versie ook sneller door in 9,4 seconden naar de 100 km/u te gaan.

 Jeep is gemaakt om andere voertuigen te trekken en het trekvermogen is dan ook hoog bij deze robuuste auto, namelijk van 1250 kilo bij de 1.0 motor en 1450 kilo bij de 1.3. Prima geschikt dus voor het trekken van een een caravan of trailer.

Het echte 4x4 rijden

Het model Jeep Renegade komt standaard met 4 wielaandrijving. Bij de duurdere modellen komt hier een uitgebreidere versie bij. De Jeep Renegade modellen kunnen ook geleverd worden als Trail Rated versie. Deze uitvoering is nog meer toegespitst op de het off road rijden. Niet alleen de wiel aandrijving is hier op aangepast maar ook extra afdichtingen zorgen ervoor dat door water rijden voor deze auto geen probleem is. 

Als laatste model komt Jeep met de Jeep Renegade 4XE. Deze plugin hybride versie combineert het traditionele 4X4 rijden met elektrisch rijden. Deze auto kan zowel gebruik maken van de benzinemotor als van zijn batterij en hierdoor op elektriciteit rijden wat naast zuiniger ook beter is voor het milieu

Uitvoeringen en opties van de Jeep Renegade

De Jeep Renegade is een relatief nieuwe auto, zowel de laatste modellen als de eerste versies, zoals de Jeep Renegade 2015 en de Jeep Renegade 2016 komen al vrij compleet uitgerust. De modellijn begint met de sport en hierop volgen de Longtitude, Limited en de Renegade S.

Standaard bij al deze modellen zijn:

- Verwarmde voor- en achterstoelen
- Elektrische parkeerrem en stuurbekrachtiging
- Live informatie systeem met bluetooth
- Stop/start systeem
- Stalen dak

Bekijk huidige aanbod Jeep Renegade

Plus- en minpunten van de Jeep Renegade

+ Relatief zuinig in gebruik
+ Avontuurlijk rijden
+ Veel ruimte binnenin 

– Minder luxe uitstraling dan andere Jeep modellen

Al drie jaar achter elkaar wordt de Jeep Renegade uitgekozen tot Best Small SUV of the Year en dat is niet zonder reden. Deze multifunctionele auto biedt avontuur en praktische oplossingen in één. Of de auto zwaar terrein op moet of de snelweg op met een trailer, hij kan het allemaal. Zijn formaat doet niets af aan het zware werk wat hij kan verzetten maar dit zorgt er wel voor dat het ook een ideale stadsauto is die zuinig is in gebruik. Ben je op zoek naar een zelfde type auto van een ander merk? Kijk dan eens naar de Mitsubishi Outlander of de Honda CR-V. Ook kan je kiezen voor andere modellen van Jeep, zoals de Jeep Wrangler of Jeep Cherokee.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl