Contact met Vaartland.nl

 

Fiat Punto auto – De compact middenklasse van Fiat

De Fiat Punto is een stabiele en zuinige auto die past in het stadsverkeer en geschikt is voor korter woon- werkverkeer. Deze auto biedt veel ruimte aan de binnenkant en is redelijk geprijsd als het gaat om de aanschafprijs en in onderhoud.

 

 
 
 
 
 

De grondslag van de Fiat punto 

Het Italiaanse auto concern Fiat werd in 1899 opgericht. Naast dat Fiat vanaf het begin bekend was onder de raceauto’s droeg het bedrijf ook tijdens de oorlog zijn portie bij. Fiat produceerde veel auto's voor het leger in de eerste wereldoorlog, waar het tijdens de tweede wereldoorlog voornamelijk moest hebben van de Italiaanse markt. Zeker gedurende deze laatste periode werd er veel gedaan aan ontwikkeling en innovatie, iets wat tot jaren later nog te zien was bij het bedrijf. Over een periode van 10 jaar heeft de assemblage van Fiat ook in Nederland plaatsgevonden. Het merk Fiat werd vanaf 1979 ondergebracht in een apart bedrijf waar behalve Fiat ook Abarth, Lancia en Ferrari onder vielen. Later kwamen hier ook Maserati en Alfa Romeo bij. Vooral in de jaren 80 bracht Fiat veel modellen uit die jaren later nog steeds te koop zouden zijn zoals de Panda, Uno en Tipo. In de jaren negentig kwamen hier de populaire modellen Cinquecento, Bravo en Punto bij. Verder zijn de Ducato, Doblo en 500X bekende modellen van Fiat

Fiat punto modellen vaartland 

De Fiat Punto 1993 tot de Fiat Punto 2019

De Fiat Punto is een compacte en sportieve stadsauto en wordt in 1993 op de markt gebracht als vervanger voor de Fiat Uno. Deze hatchback was meteen een succes en werd als Fiat Punto 1995 verkozen tot auto van het jaar. Ook was de auto in 1997 de best verkochte auto in Europa. De Fiat Punto auto was destijds vooral bekend om zijn voorkant zonder grill en de rechthoekige lampen.

De Fiat Punto heeft aan de binnenkant een dashboard wat uit één stuk bestaat. Op deze manier kraakt en piept de auto zo min mogelijk. Door dit nieuwe design werd er bovendien veel ruimte gecreëerd om spullen in op te bergen.  Deze kleine sportieve auto kreeg niet de standaard 5, maar wel 6 versnellingen mee.  

Fiat Punto modellen – van de Fiat Grande Punto naar de Fiat Punto Evo

In 1999 werd de tweede generatie van de Punto op de markt gebracht. Dit was de eerste keer dat een Fiat auto dezelfde naam meekreeg als zijn voorganger uit de eerste generatie. Ter ere van het honderd jarig bestaan van Fiat kwam er een ander logo geïnspireerd op het vroegere logo. Het model is meer geavanceerd qua design, comfort en uitvoeringen. Het Punto model krijgt meerdere facelifts maar de grootste zijn zichtbaar bij de Fiat Punto 2003 en de Fiat Grande Punto 2009,  zoals het model heet wat sinds dat jaar uitkomt. Tweedehands zul je de Punto nog veel tegenkomen. In de laatste jaren is de auto verschenen alleen onder de naam Punto. Ga je verder terug dan vind je de auto terug onder bijvoorbeeld de Fiat Grande Punto 2007, Fiat Grande Punto 2008 of de Fiat Grande Punto 2010.

Bij de introductie van de Fiat Grande Punto wordt tegelijk de Fiat Punto Evo geïntroduceerd. Dit model wordt aangeboden als 3- deurs en 5-deurs en is de net wat luxere versie van de Fiat Grande Punto. De auto loopt wat spitser toe qua design, de Fiat Punto motor heeft meer vermogen dan de Fiat Grande Punto. De Fiat Grande Evo 2010 en de Fiat Grande Evo 2011 zijn nog veel gezochte modellen als occasion.

Fiat Grande Punto specificaties 

De Fiat Punto is een kleine compacte auto die als hatchback wordt geleverd. De auto is zuinig en daarom een leuke auto voor erbij of voor de portemonnee. Voor een kleine auto is hij verrassend ruim aan de binnenkant. De achterbank kan worden neergeklapt waardoor er meer ruimte ontstaat. De standaard Fiat Punto modellen hebben een leder stuur welke in hoogte te verstellen is. Ook is centrale deurvergrendeling standaard voor deze tweede generatie. Deze auto is niet alleen zuinig maar ook veilig. Diverse veiligheidsopties maken dat dit een fijne auto is om jezelf of gezinsleden in te vervoeren.

Wil je net iets meer Fiat Punto dan kun je voor de Fiat Punto Sempre gaan. Dit model is iets meer uitgebreid met onder andere 16” lichtmetalen velgen. De binnenspiegels dimmen automatisch en de auto heeft parkeersensoren zodat parkeren makkelijker wordt. 

 

Bekijk huidige aanbod Fiat Punto

Plus-en minpunten van de Fiat Punto

+ Compact
+ Zuinig
+ Lage onderhoudskosten

- Weinig vernieuwing op design gebied

Het laatste model wat werd uitgebracht was de Fiat Punto 2018. Hiermee sluit Fiat voor nu het tijdperk met de Punto af. Er zijn er bijna 3,5 miljoen Punto's verkocht wat de grote populariteit van deze auto aangeeft. Dit is niet zonder reden. De Fiat Punto is een goede en zuinige middenklasse auto die groot genoeg is voor het gezin maar ook klein genoeg om als tweede auto te houden. Heb je liever een soortgelijke auto, maar van een ander merk? Kijk dan eens naar de Ford Fiesta of Seat Ibiza.

 

Veelgestelde Fiat Punto vragen

Wat kost een nieuwe Fiat Punto?

De Fiat Punto wordt sinds 2015 niet nieuw meer geleverd in Nederland. De Fiat Punto III TwinAir was nieuw €12.190.

Hoe lang gaat een Fiat Punto mee?

Afhankelijk van de motor kan de Fiat Punto erg lang mee gaan. De 1.4 Multiair turbo benzine motor en de 1.3 M-Jet diesel staan bekend als zeer betrouwbaar.

Hoeveel pk heeft een Fiat Punto?

De Fiat Punto is beschikbaar met minimaal 54 pk uit de 1.1 Fire motor en 155 in de Abarth 1.4 Turbo.

Heeft Fiat Punto distributieriem of ketting?

De 0.9 Twin Air en 1.3 Multijet hebben een distributieketting en moeten na 10 jaar gecontroleerd worden. De Fiat Punto 1.4 heeft een distributieriem en moet elke 60 000 kilometer vervangen worden.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl