Contact met Vaartland.nl

 

Model Fiat 500 Abarth – Veranderende tijden

2008 is het jaar van de grote verandering voor Fiat. Een sportieve Fiat 500 doet zijn intrede. De, onder supervisie van de speciale Abarth afdeling, ontwikkelde mini- hatchback treedt op de Autosalon van Genève voor het voetlicht. Met een lagere ophanging toont de Fiat 500 Abarth 2018 meteen sportief ook de elektronische stuurbekrachtiging is voorzien van een sportinstelling. De hele uitvoering straalt het zwaardere, snellere werk uit.

 

 
 
 
 
 

Van lieflijk 85 pk schakelen naar 133 pk

Fiat 500 Abarth 2008 is een speciaal model gebaseerd op de Fiat 500 uit 2007. Met een 1.4-liter viercilinder-motor met een vermogen van 133 pk onder de kap werd er ook meteen aan de buitenkant gesleuteld, want een wolf in schaapskleren was nu niet meteen het streven van Fiat. De lieflijke Fiat 500 werd voorzien van stoere bumpers en markante velgen waardoor het testosteron van de Abarth meteen op peil was. De met veel elan gepresenteerde auto, voorzien van het zo kenmerkende Fiat 500 Abarth logo, was verkrijgbaar in zowel een handgeschakelde vijfversnellingsbak als een semi-automatische MTA-transmissie.

Genieten van de brul van de Abarth sportuitlaat

Zowel de Abarth 595 als 695 mini-hatchbacks zijn beide tijdens de Autoshow van Genève aan het grote publiek geïntroduceerd. Een paar jaar na de introductie van de Fiat Abarth 595 in 2014 gaat in de fabriek in Turijn de eerste 696 in productie. Het lijken twee identieke modellen, maar de verschillen zijn er. De 595 is er in vier uitvoeringen met een vermogen oplopend van 135 pk oplopend naar 180 pk, 1,4 liter 4-cilinder turbomotor. De Abarth 695 bestaat uit 3 series, de 165, 180 of 190 pk. De Fiat 500 Abarth 2019 de Competizione (180 pk) heeft een Monza-uitlaat met vlinderkleppen, Brembo remschijven, Koni-schokdempers (voor), 17-inch lichtmetalen wielen en Sabelt sportstoelen. De groene kleur is speciaal uitgekozen voor de Fiat 500 Abarth 2019.

Abarth 500 vaartland

Sportief rijden met de Fiat Abarth 500C

Het rijden in de sportieve Fiat 500 Abarth deed blijkbaar verlangen naar het ‘open’ rijden en de cabrio-uitvoering was een feit. De softtop was niet meer dan een elektrisch aangedreven cabrioletkap die de bestuurder een nog sportiever gevoel gaven. De Abarth 500C is uitgevoerd in een 1.4 T-Jet-turbomotor met 99 kW (135 pk waarmee je met de mini occasions in hatchback uitvoering een topsnelheid van 205 km/uur kunt halen).

Fiat geschiedenis 

Carlo Abarth was ruim 40 jaar oud toen hij in 1949 zijn bedrijf Abarth & C. startte en het wereldberoemde Schorpioenenlogo aan het grote publiek onthulde. Maar voor het zover was begon Carlo zijn carrière als designer van motoren en fietsen om vervolgens op de motor plaats te nemen als coureur. Na een zware crash tijdens een van zijn races, kwam hij weer met twee voeten op de grond en richtte hij zich weer op zijn voormalige expertise. Helaas zal het zal nog tot na de 2e Wereldoorlog duren voordat hij zich onsterfelijk kon maken met het ontwerpen van raceauto’s.

De uitdaging van het racen bleef. Met zijn Abarth-auto had Carlo een kleine krachtige auto voor ogen, een auto waarbij het venijn in de staart zit. Het bedrijf slaagde er niet alleen in om zeer succesvolle raceauto’s te maken, maar ook zorgde hij voor een verandering in de sportautowereld met zijn tuningkits om het vermogen en snelheid van auto’s op te voeren.

 

Bekijk huidige aanbod Abarth 500

Plus- en minpunten van de Fiat 500

+ Superieure beleving
+ Handgeschakelde versnellingsbak
+ Schreeuwend turbogeluid
+ Snel reagerende gaspedaal

- Stug
- Weinig binnenruimte
- Duurdere aanschafwaarde
- Voorwielen kunnen licht glijden
- Hoog brandstofverbruik

Racespirit aan de tekentafel

Abarth heeft als bedrijf een uniek DNA. Sportiviteit, snelheid en fantastisch rijplezier staan in de genen geschreven. 70 jaar later gaat het verhaal van de Schorpioen nog steeds door en tijdens de Abarth Days 2019 wordt ter ere van dit jubileum de Abarth 695 70° Anniversario gepresenteerd. Uitgerust met de krachtigste motor, 1,4 liter turbomotor, vermogen 180 pk en maximum koppel van 250 Nm bij 3000 t/min waarbij topsnelheden van 225 km/uur gehaald kunnen worden en een acceleratie van 0 tot 100 km/uur in slechts 6,7 seconden. Daar lieten de ingenieurs het niet bij en alles werd uit de kast getrokken om aerodynamische perfectie te benaderen met als gevolg een speciale spoiler met variabele set-up welke in de FCA-windtunnel in Turijn is ontwikkeld. Doel: nog betere prestaties. 

Deze Fiat 500 Abarth 2019, de Abarth 695 is, zoals we van Abarth mogen verwachten, maar een tijdelijke perfectie. Het wachten is op wat de ingenieurs voor de komende jaren op de tekentafel hebben liggen. Van dit unieke model worden er slechts 1949 geproduceerd, het oprichtingsjaar van Abarth & C. Een prachtig eerbetoon aan de man die de autosport voor altijd heeft veranderd.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl