Contact met Vaartland.nl

 

Elektrische auto’s met de grootste actieradius

Vaartland.nl Peter
15 november 2021

Door Peter Bosch

Meer artikelen van Peter Bosch

Het is best vervelend als je een elektrische auto koopt en hem steeds aan de stekker moet hangen. Het is daarom slim om te kijken naar de actieradius van een auto. De actieradius is eigenlijk simpel gezegd de afstand die de auto kan rijden zonder energie aan de auto toe te voegen. Ook wel de afstand die je kan afleggen op de accu als je hem helemaal oplaadt. De factoren waar de actieradius van af hangt zijn de accu en hoe het verbruik van de auto is. Daarnaast hebben weersomstandigheden ook invloed op de actieradius. Bij lage temperaturen werken de accu’s minder efficiënt, daarnaast staat vaak ook in de auto de verwarming aan. In dit artikel zit een overzicht met de actieradius van verschillende elektrische auto’s zodat je een beeld hebt welke elektrische auto de grootste actieradius heeft.

Actieradius beïnvloeden

Het is logisch dat een grote auto meer elektriciteit verbruikt dan een kleine auto. Het verbruik van de elektrische auto’s wordt aangegeven in aantal kilowattuur. De auto zelf heeft natuurlijk invloed op hoeveel kilowattuur er wordt verbruikt maar ook je rijgedrag heeft invloed. Het grootste verbeterpunt voor velen is; regeneratief remmen. Dus in plaats van veel de rem te gebruiken, meer afremmen door het gaspedaal los te laten. Doordat je afremt door het gas los te laten rem je af via de motor. Door dit te doen win je eigenlijk energie weer terug.

De top 5 elektrische auto’s met grootste actieradius

Nu we de werking van de actieradius van een elektrische auto hebben besproken gaan we nu over op de elektrische auto’s met de grootste actieradius. Deze auto’s liggen allemaal ver boven het gemiddelde van de actieradius van andere elektrische auto’s.

  1. Lucid Air
  2. Mercedes- Benz EQS 450
  3. Mercedes-Benz EQE 350
  4. Tesla Model S Long Range
  5. BMW iX 50
 
 
 
 
 

5. BMW iX 50

We beginnen de lijst met een BMW, de BMW iX 50 heeft een actieradius van 630 kilometer. Om het even concreet te maken, dat is vanaf Utrecht naar Berlijn, kort gezegd best een stukje. De BMX iX 50 is een SUV die elektrisch wordt aangedreven. De BMW ix 50 kan bijna helemaal zelfstandig rijden door de nieuwste technologie. Naast dat het een elektrische auto is met een grote actieradius rijdt die ook heel fijn. De iX 50 doet er 10 uur over om volledig op te laden en dus op die actieradius van 630 kilometer te komen.

4. Tesla Model S Long Range

De Tesla Model S Long Range heeft een actieradius van 652 kilometer. Dit is een fabrieksopgave, de werkelijk actieradius van een elektrische auto kan natuurlijk lager zijn. Wat we bij de Tesla zien is dat de auto heel gestroomlijnd is waardoor die een hoge actieradius heeft. De luchtweerstand is namelijk maar 0.208 Cd, dit zegt je misschien niet veel maar dat is een hele goede score. Nog een leuk feitje over deze Tesla is dat de auto in 3,2 seconde van 0 naar 100 gaat.

3. Mercedes-Benz EQE 350

De Mercedes-Benz EQE 350 is de volgende in de lijst. De Mercedes heeft een actieradius van 660 kilometer. Dit is echt een stuk meer dan de gemiddelde actieradius van een elektrische middenklasser. Hiervan is de gemiddelde actieradius ongeveer 300 kilometer.

2. Mercedes- Benz EQS 450

De nummer twee is de Mercedes-Benz EQS 450. De actieradius van deze elektrische auto is maar liefst 770 kilometer. De Mercedes-Benz EQS 450 lijkt qua vormgeving heel erg op de EQE. De voor en-achterzijde zijn bijna identiek net als het interieur. De aanschafprijs ligt ongeveer rond de 130.000. Maar daarvoor heb je wel een pracht van een auto.

1. Lucid Air

Op de vraag; welke auto heeft de grootste actieradius hebben we het antwoord. De elektrische auto met de grootste actieradius is de Lucid Air. De Lucid Air is een elektrische auto die het dichtst bij de 1000 kilometer actieradius komt. De Lucid Air heeft namelijk een actieradius van 837 kilometer. De actieradius van een elektrische auto komt daardoor op een nieuw record. De Lucid Air is in 2022 verkrijgbaar in Europa.

Conclusie

Kortom de actieradius van een elektrische auto is simpel gezegd de afstand die auto kan afleggen zonder energie van buitenaf toe te voegen. Door regeneratief te remmen kan je ervoor zorgen dat het meeste uit de actieradius gehaald. Er zijn al bepaalde elektrische auto’s met een actieradius van meer dan 500 kilometer. De Lucid Air is de elektrische auto met de grootste actieradius.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl