Contact met Vaartland.nl

 

De top 10 kleine hybride auto's

Vaartland.nl Peter
31 december 2021

Door Peter Bosch

Meer artikelen van Peter Bosch

De hybride auto heeft eigenlijk geen introductie nodig. We hebben er allemaal wel een beetje een beeld bij omdat je er steeds meer ziet. Voor wie even een opfrisbeurt nodig heeft: een hybride auto is een combinatie van een brandstofmotor en een elektrische motor. Daarnaast heb je ook nog verschillen tussen hybride auto’s.

Om het makkelijk te houden leggen we nu het verschil uit tussen een plug-in hybride en een hybride. De plug-in hybride is de variant die je via een kabel kan opladen. De plug-in hybride heeft vaak ook een grotere accu. Een normale hybride laadt de accu op via de motor of via de remmen.

In dit artikel kijken we naar kleine hybride auto’s. Dus hooguit kleine SUV hybrides maar niet groter. Kleine hybride auto’s zijn goed voor de wegenbelasting en voor de co2 uitstoot. Een kleine hybride kopen is dus heel aantrekkelijk. Om jou te helpen kiezen hebben we een top 10 samengesteld van de beste kleine hybride auto’s. We kijken hier naar de betrouwbaarheid, prijs en rijcomfort. Kleine toevoeging, de auto die op nummer 1 staat hoeft niet voor jou de beste te zijn omdat iedereen zijn eigen voorkeur en smaak heeft.

  1. Toyota Yaris Hybrid
  2. Ford Fiesta Hybrid
  3. Honda Jazz Hybrid
  4. Suzuki Ignis Hybrid
  5. Renault Clio Hybrid
  6. Lexus CT200H
  7. Ford Puma hybrid
  8. Volkswagen Golf GTE
  9. Mercedes A-klasse 250E
  10. Audi A3 hybride

 

Kijk welke kleine Hybride auto bij jou past! 

10. Audi A3 hybride

We beginnen de lijst van de beste kleine hybride auto’s met de Audi A3 hybride occasion. Waarom deze auto op nummer 10 staat komt voornamelijk omdat die een stuk groter is dan veel modellen uit deze lijst. De Audi A3 is een plug-in hybride. Met de Audi A3 kan je volgens Audi 50 kilometer elektrisch rijden.

9. Mercedes A-klasse 250E

De reden dat de Mercedes ook wat lager staat, komt ook doordat de Mercedes wat aan de grote kant is voor deze lijst. De Mercedes A-klasse is net als de A3 ook een plug-in hybride. Wat echt een voordeel is van deze auto is dat hij echt lekker rijdt. Verder is die ook zuinig. Echter hangt er natuurlijk wel een prijskaartje aan.

8. Volkswagen Golf GTE

We kennen allemaal de Volkswagen Golf, hiervan is dus ook een hybride variant van gemaakt. De Golf rijdt lekker en is heel comfortabel, daarnaast is die ook relatief ruim voor zijn formaat. Echter qua bagageruimte is het iets minder. Maar het blijft een goede auto.

Hybride auto's

7. Ford Puma hybrid

De Ford Puma is niet één van de kleinste hybrides in de lijst maar wij vinden dat die er toch in moet. De Ford Puma valt onder de titel kleine crossovers en is een Mild Hybrid. De Ford Puma is wel iets minder zuinig dan zijn voorgangers in de lijst. Daarentegen is de prijs/kwaliteitverhouding wel weer heel goed.

6. Lexus CT200H

De Lexus CT200H is een populaire kleine hybride auto occasion. De nieuwprijs in 2013 van de Lexus CT200H was 26.690 euro. Een gangbare occasion met een kilometerstand van onder de 100.000 kilometer kost rond 15.000 euro. De Lexus CT200H is een hybride auto die lekker sportief rijdt, neem dit samen met de techniek van Toyota wat als heel betrouwbaar bekend staat en je hebt een uitstekende auto.

5. Renault Clio Hybrid

De Renault Clio is een kleine hybride auto in veel frisse kleuren. De Clio is enigszins ondergewaardeerd. De Clio is een mooie auto om te zien en is een full hybrid. Met een full hybrid kan de elektromotor ook zelf de auto aandrijven. De Renault Clio is een auto met fijne rijeigenschappen met bijzonder sportiever prestaties. Neem dit alles en je hebt een lekker sportieve kleine gezinsauto.

4. Suzuki Ignis Hybrid

De volgende in de lijst is de Suzuki Ignis Hybrid, de Ignis is een smart hybrid. Bij de Ignis is het zo geregeld dat als je remt de energie die vrijkomt opgeslagen wordt in een lithium-ion. De Suzuki Ignis is ook een mild-hybrid. De Suzuki is gewoon heel degelijk en goed. Van het design moet je houden maar aan de auto zelf ligt het zeker niet.

3. Honda Jazz Hybrid

De Honda Jazz is een goede auto als je op zoek bent naar een kleinere hybride. Ondanks dat die misschien klein oogt heeft die voldoende ruimte voorin maar ook achterin. Verder is die ook als occasion relatief goedkoop te krijgen. Voor een model van 2015 met een kilometerstand van onder de 100.000 kilometer betaal je rond de 13.000 euro. Voor een goede prijs heb je dus een bijzonder goede auto.

2. Ford Fiesta Hybrid

De Ford Fiesta Hybrid is beschikbaar als mild hybrid variant. De Fiesta is lekker zuinig, hij rijdt namelijk in de praktijk rond de 1 op 19. De Fiesta valt echt onder het kopje beste kleine hybride wagens. De Fiesta is lekker compact, rijdt heel fijn en is ook lekker snel.

1. Toyota Yaris Hybrid

We zijn nu bij de nummer één belandt van de beste kleine hybride auto’s en hier is die dan; de Toyota Yaris Hybrid. De Toyota Yaris is een Full Hybrid. De Yaris is super betrouwbaar en gaat echt bijna nooit kapot. Ondanks dat het een kleine hybride auto is heeft die ook een ruime achterbank. Als je met je hoofd kiest is dit echt een super goede aankoop. De Toyota is namelijk van echt goede kwaliteit.

Kleine hybride auto Vaartland.nl
Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl