Contact met Vaartland.nl

 

Is de Toyota Iq een auto voor jou?

Een Toyota Iq is een bekend model welke beschikbaar is als hatchback. Je ziet de Iq modellen misschien niet vaak op de weg, toch zijn er relatief veel van gemaakt door de jaren heen. Dit populaire model is geproduceerd met maximaal 98pk welke via een handgeschakelde transmissie bij de wielen komt.

Onderhoud je de Iq goed? Dan kun je er ook voor dagelijks verkeer goed op vertrouwen. De prijs voor een gebruikte Iq is aantrekkelijk en ga je er goed mee om? Dan is de restwaarde van deze Toyota ook nog eens aantrekkelijk. Meer weten over deze Toyota Iq? In dit artikel lees je het.

Toyota Iq
 
 
 
 
 

Een Toyota Iq hatchback

De Toyota Iq is onder andere beschikbaar als hatchback. De Iq maakt slim gebruik van ruimte door het hatchback ontwerp. Voor wie er graag op uit trekt met de caravan, of wanneer je vaak een aanhanger gebruikt, is een SUV een goede optie. Voor de rest is een hatchback Toyota Iq vaak al ruim genoeg.

Door het relatief lage gewicht kom je met de benzine Iq met 68pk tot 98pk toch goed uit de voeten. Door het lage gewicht geniet je ook nog eens van een lager brandstofverbruik. De Toyota Iq maakt gebruik van een hatchback achterklep waardoor het in- en uitladen van bijvoorbeeld boodschappen erg gemakkelijk is. Je komt een Iq dan ook vaak tegen in de stad.

Toyota Iq specificaties en kenmerken

De juiste auto kiezen kan lastig zijn. Dan helpt het als je de Toyota Iq kenmerken kan vergelijken met andere modellen. Zo kan je met de Iq kiezen uit een benzine motor met 68pk tot 98pk. Ook beschikt de Toyota over een handgeschakelde transmissie met 5 versnellingen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een Toyota Iq? Sluit een Iq bijvoorbeeld aan bij jouw dagelijkse gebruik? De Iq heeft geen hoge instap. Let hier op als je een slechte rug hebt of slecht ter been bent. De Toyota Iq is zoals eerder genoemd beschikbaar als hatchback. Houd hier rekening mee als je weet hoeveel mensen je meestal mee moet nemen of wat je verder met de auto wilt transporteren.

Bekijk huidige aanbod Toyota iQ

Veelgestelde Toyota iQ vragen

Wat kost een Toyota iQ?

Sinds eind 2013 wordt de Toyota iQ niet meer geleverd in Nederland wegens tegenvallende verkoopcijfers. De basis-IQ is de 1.0 Comfort welke leverbaar was vanaf 12.990 euro. De luxere Aspiration-trim begon bij 14.300 euro. Gebruikte modellen met een niet al te hoge kilometerstand beginnen bij ongeveer 4.500 euro.

Hoeveel Toyota iQ in Nederland?

In totaal zijn er in Nederland tussen 2010 en 2014 2.768 Toyota iQ verkocht.

Wat weegt een Toyota iQ?

De Toyota iQ weegt slechts 845 kg. Onder andere hierdoor is het lage verbuikt van de iQ mogelijk.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl