Contact met Vaartland.nl

 

Mazda MX-5, de best verkopende tweezitter van de wereld

De Mazda MX-5 is een open tweezitter waarmee het merk zeer veel succes heeft. Het Japanse merk heeft met deze auto de perfecte combinatie gevonden. Het is een cabriolet, een open auto, met het uiterlijk van een sportwagen en de prijsstelling van een middenklasser. De Mazda MX-5 is dan ook niet voor niets de best verkopende tweezitter van de wereld. ontdek in dit artikel of dit voertuig wellicht ook de ideale auto voor jou is. 

 
 
 
 
 

Mazda verkoopt 1.000.000e Mazda MX-5 in 2016

De Mazda MX-5 is een open auto (een roadster) waarvan je zult genieten als je een echte autoliefhebber bent. Het is een auto met een hoog “fun-gehalte” doordat de MX-5 look and feel heeft die veel automobilisten aanspreekt. De Mazda MX-5 heeft een sportief design en weggedrag dat hier tot in de perfectie bij aansluit. De lichte auto heeft een dynamisch karakter waarmee de nadruk wordt gelegd op puur autorijden, Back to basic zonder al te veel technologische hulpmiddelen. Daarnaast is het een auto waarmee je heerlijk over de boulevard van Zandvoort kunt paraderen, gewoon om lekker te genieten. Als je dit leest, begrijp je direct waarom in 2016 de 1.000.000e Mazda MX-5 van de band kon rollen. De interesse in deze auto is dan ook groot.

mazda mx-5 modellen vaartland

Waarom de 2005 Mazda MX-5 nog altijd lijkt op het model uit 1990

De Mazda MX-5 is een model dat gerust als tijdloos kan worden omschreven. De Mazda MX-5 NA uit 1990 (het eerste model van de auto met de kenmerkende opklapbare koplampen) kan gerust worden gezien als “oer-model”. Deze 1990 Mazda MX-5 heeft een uitstraling waar nooit ver van afgeweken is. De 1995 Mazda MX-5, de 2005 Mazda MX-5 en de 2015 Mazda MX-5 hebben grofweg dezelfde uitstraling. De belangrijkste wijziging is misschien wel dat de oude opklapbare glazen koplampen zijn vervangen door geïntegreerde plastic koplampen. Dit is een verandering die al op de 1999 en 2000 Mazda MX-5 modellen werden doorgevoerd.

Wat is de 2015 Mazda MX-5 voor een auto?

De Mazda MX-5 is een cabriolet waarvan je het stoffen dak met letterlijk een handbeweging kunt openmaken. Dit ongecompliceerde karakter straalt de volledige auto uit. Om je een goed beeld te kunnen schetsen over deze auto, nemen we de 2015 Mazda MX-5 als voorbeeld. Dit is overigens een auto die 8 centimeter korter is dan de auto’s uit de generatie ervoor waarmee de auto lichter en wendbaarder is geworden. De belangrijkste karakteristieke eigenschap van de auto wordt hiermee versterkt. De auto is een dynamische auto waarbij mens en mechaniek elkaar moeiteloos lijken te begrijpen. De Mazda MX-5 uit 2015 beschikt over stuurbekrachtiging en de nodige comfort voorzieningen maar is wel duidelijk een sportwagen die stevig is afgeveerd en waarbij de bijgeluiden uiteraard erg goed hoorbaar zijn.

De Mazda MX-5 is een echte cabrio. Het is een auto waar je jezelf even in moet wringen als je echt lang bent. Er wordt wel eens gezegd dat je dit soort auto’s aantrekt in plaats van dat je erin stapt en dat klopt in zekere zin wel. De MX-5 beschikt over een kofferruimte van 130 liter (geschikt voor twee trolleys) waarin je uiteraard niet veel bagage in kunt vervoeren maar hiervoor koop je deze auto dan ook niet. Hiermee willen we niet aangeven dat dit een auto is waarin je moet afzien. Het tegendeel is zelf het geval. De auto is voorzien van de meest praktische functionaliteiten zoals een sleutelvrije toegang, een klimaatcontrole-systeem en een audio-, navigatie- en communicatiesysteem (met de noodzakelijke luidsprekers in de hoofdsteunen).  

 


Bekijk huidige aanbod Mazda MX-5

De Mazda MX-5 modellen die in 2018 en 2019 op de occasionmarkt werden aangeboden

De Mazda MX-5 is een auto voor de liefhebber, net als dat andere sportieve model van Mazda (De Mazda RX-8) waarop je niet snel uitgekeken zult zijn. Als je een MX-5 in je bezit hebt, zal het je dan ook verbazen dat er toch exemplaren zijn die in 2018 en 2019 op de occasionmarkt werden aangeboden. Als je op zoek bent naar een nieuwer model zul je merken dat deze alleen als een handgeschakelde benzine uitvoering op de markt zijn gekomen. Een 2017 Mazda MX-5 (of nieuwer) is voorzien van de nieuwste upgrades. Deze auto’s zijn dus voorzien van het voor Mazda kenmerkende aerodynamische lijnenspel en de SkyActiv technologie waarmee het merk ervoor zorgt dat je lekker kunt genieten van het pure autorijden, zonder dat het verbruik je plezier zal bederven. 

5 redenen om een Mazda MX-5 te kopen

+ Auto biedt veel rijplezier
+ Vlotte maar zuinige auto
+ Heeft een prettig rijgedrag
+ Biedt alle benodigde technologische voorzieningen
+ Een perfect vervoermiddel voor zomerse dagen
+ Staan bekend als zeer betrouwbaar

Wil je liever een soortgelijke auto van een ander merk? Kijk dan eens naar de BMW Z4.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl