Contact met Vaartland.nl

 

Lexus CT200H – Compact met weelde en luxe

De Lexus CT 200h is een luxe auto uit het middenklasse segment. Met de komst van deze auto week Lexus af van de modellijn met hogere middenklasse auto’s maar niet zonder succes. Deze hybride auto is benoemd tot één van de veiligste auto’s in zijn soort wat hem een erg geschikte gezinsauto maakt, zeker als je van net wat meer luxe houdt.

 
 
 
 
 

De oorsprong van de Lexus CT200H

Het merk Lexus werd in de jaren 80 opgezet door het Japanse Toyota met als doel hogere middenklasse auto’s te gaan verkopen. Ondanks dat Lexus direct populair is in Amerika heeft het in Europa er langer over gedaan om zijn strepen te verdienen. Pas in deze eeuw ware ook de sceptische Europeanen om wat betreft dit merk en na de komst van de Lexus CT200H was er geen weg meer terug.

De productie van deze auto begon met de Lexus CT200H 2010. Met zowel de Lexus CT200H 2014 als de Lexus CT200H 2017 kwam een uiterlijke verandering waarbij het design wat werd bijgesteld.

De Lexus CT auto is een hybride auto. Het bijzondere van dit model is dat hij oplaadt zonder stekker net als zijn gerelateerde Toyota modellen. Door middel van rijden laadt de auto zichzelf op. Daarbij rijdt deze auto volledig zonder uitstoot als je alleen op de elektromotor rijdt.

Lexus ct 200h modellen vaartland

Lexus CT200H modellen

De Lexus CT200H 2011 was de eerste die op de markt kwam. Deze Lexus CT auto bevindt zich nu nog in de eerste generatie. In datzelfde jaar won de auto direct een prijs voor 1 van de veiligste auto’s in zijn segment. Dit laatste feit maakte dat deze auto niet alleen zakelijk gepositioneerd werd maar ook als gezinsauto goed tot zijn recht komt.

Het Lexus CT200H model kreeg een facelift ten opzichte van het eerder uitgebrachte model en kreeg onder andere een nieuwe grill, dit bracht zijn uiterlijk dichter bij de andere Lexus modellen.

De Lexus CT 200H op zijn best

De standaard Lexus CT200h auto heeft is al erg ruim uitgerust met standaard opties als automatische transmissie, audiosysteem met 6 speakers en 15” lichtmetalen velgen. Grotere velgen, smart entry & start systeem en LED koplampen worden toegevoegd wanneer je kiest voor de Business Line. Houd je meer van sportief rijden dan voegt de F Sport Premium hier een sport interieur en exterieur aan toe, privacy glass en stoelverwarming

Lexus CT200H specificaties

De Lexus CT200H komt van hetzelfde platform als de Toyota Auris en Prius. Dit zie je terug in de motor, welke hetzelfde is als deze modellen. De 1.8 liter benzinemotor levert 136 pk.

Deze plug-in hybride heeft een acceleratie van 10,3 seconden naar de 100 km/u. Het verbruik is mede door zijn elektrische componenten slechts 4,1 liter per 100 km. De topsnelheid van deze Lexus CT200H auto ligt op de 180 km/u

Bekijk huidige aanbod Lexus CT 200H

Plus- en minpunten van de Lexus CT200H

+ Hybride techniek
+ zuinig in gebruik
+ luxe afwerking

- Relatief duur

Met het Lexus CT200H model brengt Lexus de eerste luxe auto uit die onder de compacte middenklasse valt. Dit maakt dat de auto qua prijs haalbaarder wordt voor een grotere doelgroep. Als het gaat om grootte is deze auto ideaal om voor woon-werk verkeer te gebruiken maar zeker ook om met het gezin mee weg te gaan. De kwaliteit van deze auto is gebaseerd op Toyota maar door het toevoegen van luxe elementen, zowel aan de buitenkant als binnenkant, waan je je in een echte luxe auto. Tenslotte is de Lexus CT200H een goed alternatief voor andere hybride auto's zoals de BMW i3 en de Ford C-max.

Veelgestelde Lexus CT200H vragen

Hoe zuinig is Lexus CT200h?

Volgens Lexus verbruikt de CT200H gemiddeld 1 op 26. Het praktijkverbruik van de CT200H is 1 op 18,8. Dit lijkt misschien een tegenvaller in vergelijking tot wat Lexus vermeldt maar dit is een van de laagste rond de tijd van introductie en nog steeds extreem zuinig.

Wat kost een Lexus CT200h?

De Lexus CT200H heeft een nieuwprijs van €33.945. Dit maakt de CT200H relatief goedkoop als we het vergelijken met de andere types van Lexus.

Hoe lang gaat een Lexus CT200H mee?

De Lexus CT200H is voorzien van een probleemloze CVT automaat die onderhoudsvrij is en een 1.8 benzinemotor met een distributieketting. Deze motor gaat bij normaal gebruik en onderhoud minimaal 250.000 km mee.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl