Contact met Vaartland.nl

 

Ford C-Max, MPV voor het grote gezin

De Ford C-Max is een compacte MPV dat is ontwikkeld op basis van de Ford Focus. Het is een auto die in 2003 op de markt werd gebracht en in 2008 een eigen identiteit kreeg. De verwijzing naar de Focus bleek de C-max helemaal niet nodig te hebben. De Ford C-Max is een betrouwbare auto die perfect is voor grote gezinnen. Er zijn nu zelfs modellen waar je met zeven personen in kunt plaatsnemen. Toch meer ruimte nodig? Kijk dan naar de Ford S-max. Ontdek hier waarom deze auto zeker voor je in aanmerking komt als je een groot gezin hebt.

 

 
 
 
 
 

Ford Focus C-max in 2008 verder als Ford C-Max  

De Ford C-Max 2008 is een MPV een multi purpose vehicle. Dit is een model met een verlengde wielbasis en een hogere vormgeving. Het belangrijkste voordeel van dit soort auto’s is dat je als bestuurder de beschikking hebt over veel ruimte. Als je het aanbod van Ford een beetje kent, zal het je niet verbazen dat deze 2008 Ford C-Max een auto is die gebouwd is op basis van de Focus, een van de grotere- en veel verkochte modellen van het merk.

De MPV werd initieel op de markt gebracht als Ford Focus C-max maar de modellen die in 2008 in de showroom stonden hadden de naam Ford C-Max. De verwijzing naar de Focus had dit succesvolle model helemaal niet nodig. De auto zorgde immers voor uitstekende verkoopcijfers en werd dan ook in een hoog tempo doorontwikkeld.

Ford C-Grand Max geschikt voor 7 personen

In 2010 introduceerde Ford de tweede generatie van de Ford C-Max. Dit is de generatie die je nu veelvuldig op de weg tegen kan komen en waarin ook veel aanbod is op de occasionmarkt. Het belangrijkste verschil tussen de modellen uit de eerste- en tweede generatie is het aantal zitplaatsen. Als je kiest voor een 2010 Ford C-Max uit de modeljaren heb je immers een keuze tussen een sportief ogende C-Max met 5 zitplaatsen en een meer grotere versie met 7 zitplaatsen (een derde zit rij) en schuifdeuren. In dit laatste geval maak je een keuze voor een auto met een veelzeggende naam: de Grand Ford C-Max 2010: een nog grotere Focus dus. 

ford c-max modellen vaartland

Ford C-Max Energi en de Ecoboost modellen 

Ford heeft zich gedurende de jaren veelvuldig beziggehouden met het ontwikkelen van auto’s met een aantrekkelijkere energielabel. De Ford C-Max 2014 Ecoboost modellen zijn hiervan een duidelijk voorbeeld. Deze motoren zijn ontwikkeld met efficiëntie als voornaamste doelstelling. Dit komt tot uiting in verbeterde rijprestaties maar wel met een verminderd brandstofverbruik en een verminderde uitstoot. De 2014 Ford C-Max liet direct uitstekende verkoopcijfers zien. 

De Ford C-Max 2013 Energi is het plug-in hybride model. De auto heeft een plugin-hybride aandrijflijn met een elektromotor en een benzinemotor en levert een maximum vermogen van 185 pk. Hierdoor heeft de 2013 Ford C-Max het meest gunstige energielabel gekregen. 

Waarom de Ford C-Max nog altijd een goede keuze is

De productie van de Ford C-Max 2018 is inmiddels stilgezet. De reden hiervoor is eenvoudig: veel automobilisten geven er de voorkeur aan om over te stappen naar een SUV of een crossover in plaats van een MPV. Dit wil zeker niet zeggen dat een 2018 Ford C-Max ongeschikt of ouderwets is, het tegendeel is zelfs het geval. Vooral de auto’s uit de tweede generatie zijn wat moderner vormgegeven. Daarnaast kun je de auto het best als sportief en elegant beschrijven.

De Ford C-Max is duidelijk ontwikkeld met het oog op functionaliteit. De auto biedt een prima comfort zonder hierin uit te blinken. Het is dus ook op dit gebied een grote Focus. Deze auto is dan ook voorzien van functionaliteiten die ook terug te vinden zijn in dit model zoals automatisch inparkeren, herkenning van verkeersborden en dode-hoek-signalering. Ook op andere vlakken voldoet de C-Max prima. De auto heeft een prima wegligging en rijdt erg prettig. Een alternatief met een interessanter ontwerp? Kijk dan naar de Renault Scenic.

Ford C-Max voor en na de facelift van 2015

De Ford C-Max 2015 modellen een facelift gehad. Vooral de modellen die van 2015 tot en met 2018 zijn geproduceerd, hebben de voorkeur bij autobestuurders. Deze auto heeft een iets rustiger dashboard en het infotainment scherm is iets gebruiksvriendelijker vormgegeven (grotere bedieningsknoppen). Deze auto's staan wel iets stijver afgeveerd waardoor de auto meer zal overhellen. Je gaat dus automatisch rustiger rijden als je dat niet al deed als je als vader of moeder met je hele gezin op pad bent.

 


Bekijk huidige aanbod Ford C-Max

Pluspunten van de Ford C-max

+ Functioneel ingericht
+ Biedt veel ruimte
+ Prettig rijgedrag
+ Betrouwbare auto
+ Ook verkrijgbaar met EcoBoost-motor of als plug-in hybride

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl