Contact met Vaartland.nl

 

Lexus – Hoe de strijd naar luxe werd gewonnen

Het merk Lexus is nog relatief jong. In 1987 kwam het eerste model op de markt van dit luxemerk. Dit betekent echter niet dat het om een geheel nieuw bedrijf gaat. Lexus is een merk wat is uitgebracht door Toyota, de grote Japanse autofabrikant. Ondanks dat Toyota een goede naam heeft gemaakt wat betreft auto’s is luxe niet het eerste waar je aan denkt bij dit merk. Juist hierom besloot het bedrijf een extra divisie op te zetten met luxe auto’s genaamd Lexus.

 
 
 
 
 

Het begin van het Lexus merk

De introductie van het merk Lexus start met de Lexus auto LS400 in Amerika, welke direct een groot succes werd. Drie jaar later wordt dezelfde auto in Europa geïntroduceerd. De auto bewijst zichzelf direct in kwaliteit en wint daarmee veel nieuwe stemmen. Ondanks dit blijft de populariteit in Amerika een stuk hoger. In de jaren 90 ligt de focus van Lexus dan ook voornamelijk op deze markt en het design van de auto’s is hier dan ook meer op afgestemd dan op Europa.

Wat typeert een Lexus soort auto?

Pas begin deze eeuw introduceert Lexus modellen die wat gewaagder zijn qua design en meer passend voor de Europese markt. Het bedrijf richt zich op luxe en efficiency en verovert hiermee een groter marktaandeel. Adaptive cruisecontrol en hun eigen veiligheidssysteem zorgt er bovendien voor dat de populariteit nog meer stijgt. Het merk Lexus wordt steeds duidelijker en verovert eindelijk ook in Europa de naam van een luxe auto.

Japanse merken staan bekend om hun innovatie en dat blijkt ook uit de ontwikkeling van de eerste hybride SUV. Hierna volgen ook de andere Lexus modellen waardoor binnen een korte tijd alle auto’s beschikbaar zijn als hybride variant.

lexus modellen vaartland

Hedendaagse Lexus modellen 

Lexus biedt inmiddels een ruim aanbod op de Europese markt. Het compacte, inmiddels veel verkochte, Lexus model CT 200H neemt een goede plaats in in de middenklasse auto’s die gefocust zijn op luxe. Deze auto vind je bovendien ook vaak terug als occasion omdat hij naast een privé auto ook een graag geziene zakelijke lease auto is. Zoek je op Lexus 2019 of 2018 Lexus dan zul je veel van deze tweedehands modellen tegenkomen.

De drie sedan Lexus modellen de IS, ES en LS zijn allemaal sportieve voertuigen die gericht zijn op zakelijk of dagelijks vervoer. De UX en NX zijn de kleinere modellen waar de RX en de RX-L de grotere SUV varianten zijn.  De UX300 is de vol elektrische SUV van Lexus. 

Wil je meer vervoeren of houd je van krachtiger rijden dan is de crossover/ SUV range van Lexus een perfecte aansluiting.

Sportief rijden met een Lexus wagen

Meer een sportieve rijder dan heeft Lexus ook 3 sportmodellen, de RC, RC F en de LC. Deze lexus variant coupe’s brengen luxe en plezier tijden sportieve ritten. Is het nog niet sportief genoeg dan is er altijd nog de limited edition, de RC-F welke met zijn V8 motor en ergonomische lijnen voor nog meer snelheid en luxe zorgt.

Bekijk huidige aanbod Lexus

Plus- en minpunten van Lexus

+ Luxe
+ Japanse kwaliteit
+ Weinig onderhoud
+ Goede hybride technologie

- De ruimte aan de binnenkant 

Lexus heeft na een lange tijd eindelijk zijn sporen in Europa verdiend als luxe merk. Van compacte middenklasse, een grote range aan SUV auto’s en sportmodellen in verschillende prijsklassen. Bekend om zijn kwaliteit en luxe rijd je met een Lexus in een goede auto met lage kosten, door zijn hybride technologie en zijn lage onderhoudskosten. Of je nu met de familie op stap wilt, zakelijk wilt rijden of liever sportief rijdt. Er is een Lexus die past bij jouw rijwensen. 

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl