Contact met Vaartland.nl

 

Toyota Prius – Pionier in hybride rijden

De Toyota Prius is de eerste hybride auto die voor het grote publiek toegankelijk werd, ver voor andere hybride auto's van vandaag de dag zoals bijvoorbeeld de Volkswagen Passat. De auto wordt sinds 1997 geproduceerd en is inmiddels bezig aan zijn vierde generatie, waaronder de Toyota Prius 2018 en Toyota Prius 2019. In 2005 én 2013 is de Toyota Prius door meerdere instanties uitgeroepen tot Auto van het Jaar. De eerste generatie werd op de markt gebracht als compacte sedan en zelfopladende hybride, de meest recente generaties van Toyota Prius hebben ook een stationwagen variant en een Plug-in Hybrid uitvoering.

 

 
 
 
 
 

De eerste hybride auto voor het grote publiek

De Toyota Prius wagen is een hybride auto met zowel een verbrandingsmotor als een elektromotor. De Prius doet zijn naam eer aan. Prius is Latijn voor ‘eerste’. Toyota was met de Prius de eerste autofabrikant die succesvol twee energiebronnen met elkaar wist te combineren. Het unieke aan deze technologie is dat de batterij automatisch wordt opgeladen door de energie die vrijkomt van het rijden en remmen. Voor een standaard Toyota Prius heb je dus ook geen oplaadstekker nodig.

De derde generatie, waaronder de Toyota Prius 2009 en de Toyota Prius 2016, was de eerste generatie met een Plug-in Hybrid versie. Met de plug-in variant kan je een extra accu opladen door een externe bron, bijvoorbeeld door middel van een oplaadpunt thuis, op je werk of in de stad.

Toyota Prius modellen vaartland

De Prius is met de jaren steeds comfortabeler geworden

De tweede generatie Toyota Prius, die van 2003 tot en met 2009 in productie is geweest, heeft een geheel nieuw uiterlijk gekregen. De Prius ging van een compacte sedan naar een mid-size liftback met een nieuw interieur én kofferruimte. Daarnaast is het Toyota Prius model 15 cm langer dan zijn voorganger. Deze generatie is ook comfortabeler dan zijn voorganger.

In 2012 kwam Toyota met de eerste Toyota Prius station wagon, ook wel de Prius Wagon of Prius + genoemd. Dit model is enkele centimeters langer, breder en hoger en kent maar liefst zeven zitplaatsen.

De Toyota Prius 2019 heeft ook een opfrisbeurt gekregen. De grootste verandering zit hem in de achterzijde van de Toyota Prius auto. De Prius heeft een nieuwe achterklep met een trapeziumvormige kentekenuitsparing gekregen. Dit geeft de Prius een stoerder uiterlijk dan zijn voorgangers. Heb je toch liever geen hybride auto maar wil je wel in een Toyota rijden? Kijk dan eens naar een Toyota Auris.

Veel standaard opties

De Toyota Prius heeft net als de meeste andere modellen van Toyota een aantal mooie standaard opties. Zo heeft elke Toyota Prius een lederen stuurwiel, climate control met passagiersherkenning (gescheiden zones), Keyless start, automatisch dimmende binnenspiegel, Adaptive Cruise Control en Smart Entry met automatische deurvergrendeling.

 

 

Bekijk huidige aanbod Toyota Prius

Plus- en minpunten van de Toyota Prius

+ De Toyota Prius is net zo zuinig als de kleinste stadsauto’s, maar heeft de grootte van een middenklasser.
+ Doordat de Prius zuinig is, is de auto mileuvriendelijk.
+ De elektromotor van de Toyota Prius is muisstil.

- Hybride auto’s hebben over het algemeen minder ruimte, omdat de auto’s zowel een verbrandingsmotor als een elektromotor hebben.
- De Toyota Prius van voor 2010 kan problemen met het remsysteem hebben. Het probleem zat in de software van het antiblokkeersysteem.

Nieuwste generatie

De nieuwste generatie, de Toyota Prius 2016 tot heden, heeft ook weer een Plug-in Hybrid versie. Daarnaast blijft Toyota innoveren. Er is een Toyota Prius model aangekondigd met een Solar Roof. Dit zonnedak zou in theorie per dag een gratis rijbereik van meer dan 55 km kunnen opleveren.

Daarnaast is de laatste generatie ook weer milieuvriendelijker dan zijn voorgangers. Het is nu zelfs mogelijk om ongeveer 50 kilometer volledig elektrisch te rijden tot een snelheid van zo’n 80 km/u. Mensen die de auto gebruiken voor kortere afstanden kunnen dus volledig elektrisch rijden.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl