Contact met Vaartland.nl

 

De Kia Sportage SUV is een terecht verkoopsucces

De Kia Sportage gaat al een geruime tijd mee, de Sportage is namelijk al sinds 1993 op de markt. Dit is natuurlijk goed om te weten als je op zoek bent naar een betrouwbare auto. De Kia Sportage is in de hele wereld een zeer populaire auto en dit is Nederland niet anders. In de SUV range van Kia die bestaat uit de: Kia Xceed, Kia Niro, Kia Stonic en Kia Sorento is de Kia Sportage de middenweg in de collectie. Zoals de naam al doet vermoeden is het een sportieve SUV met veel rijcomfort die toch nog erg ruim is voor zijn segment. Interesse in een Kia Sportage? Lees hier de specificaties, voordelen, nadelen en alles wat je verder nog moet weten over deze sportieve SUV.

 
 
 
 
 

De Kia Sportage 1994 is al ruim 25 jaar populair

De Kia Sportage kwam al in 1993 op de markt en was sinds 1994 leverbaar in Nederland, sinds die tijd is de Sportage niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Deze generatie Sportage stamt nog uit de tijd dat Kia met Mazda samenwerkte en de Kia stond dan ook op hetzelfde platform als een Mazda bedrijfswagen. De tweede generatie Kia Sportage werd gelanceerd in 2004 en dit was niet meer in samenwerking met Mazda maar ditmaal met Hyundai. Deze generatie was leverbaar met 2 verschillende dieselmotoren en 2 verschillende benzinemotoren waaronder zelfs een V6 met 170 pk. Met deze generatie heeft Kia de Sportage echt op de kaart weten te zetten en dit model was dan ook razend populair. 

Om nog even door te gaan op dit succes kwam het merk met de Hyundai Sportage 2011, de derde generatie van de Kia Sportage. Dit model was er qua design flink op vooruit gegaan, dit is mede te danken door het aannemen van de Duitse ontwerper Peter Schreyer. De Hyundai Sportage 2011  generatie was wederom een schot in de roos en was ook leverbaar met 7 jaar Kia garantie. Helaas was deze generatie ook het einde voor het grote V6 blok. Ook werd er gebruik gemaakt van een directe brandstofinspuiting bij de benzinemotoren wat ervoor heeft gezorgd dat de Kia Sportage een stuk schoner is geworden.

En dan tot slot de vierde generatie waar ook de Kia sportage 2016, Kia Sportage 2017, Kia Sportage 2018, Kia Sportage 2019 en nu ook de Kia Sportage 2020 onder vallen. Dit model is wederom een groot succes en wordt ook wel beschreven als de best rijdende Kia ooit! Het uiterlijk van de auto is ook wederom weer goed aangepakt en ziet er erg stoer en modern uit.  

Kia Sportage Vaartland

De 2018 Kia Sportage tegenover de alternatieven

De 2018 Kia Sportage valt in het middensegment en mag vergeleken worden met de Hyundai Tucson, Mazda CX-5 en de Volkswagen Tiguan. De Kia Sportage is uit deze reeks de goedkoopste maar dit wil absoluut niet zeggen dat het daarmee ook de minst goede auto is. De Sportage is een praktisch ingerichte auto en heeft veel been- en hoofdruimte ook is de laadruimte van 503 liter ruim voldoende voor het type auto. 

Verder doet de auto met zijn uiterlijk ook zeker niet tekort vergeleken met zijn concurrenten en is de materiaalkeuze voor het interieur ook zeer goed.  

De 2017 Kia Sportage is leverbaar in de volgende uitvoeringen (motor KIA Sportage): 

·        Kia Sportage 1.6gdi 

·        Kia Sportage 1.6tgdi 

·        Kia Sportage 1.6crdi mhev 100kw  

Afhankelijk van wat je zoekt in een auto is er genoeg keuze bij Kia. De auto is leverbaar met verschillende motoren en ook is er een ruime keuze aan styling pakketten (Kia Sportage specificaties):  

·        COMFORTLINE 

·        DYNAMICLINE 

·        DYNAMIC PLUSLINE 

·        GT-LINE 

·        GT-PLUSLINE  

Betrouwbaarheid en 7 jaar garantie kenmerken de Kia Sportage

De Kia Sportage is een zeer betrouwbare auto en komt goed uit de test op het gebied van betrouwbaarheid. Ook speelt het mee dat de auto al een aantal jaar meegaat en dat de zogeheten kinderziektes er wel uit zijn. Ook levert Kia zijn auto’s met 7 jaar garantie en dit is natuurlijk ook een groot voordeel van Kia. Let wel altijd goed op welke voorwaarden hiervoor gelden. De garantie is namelijk niet geldig op alle onderdelen en garantieclaims.  Qua tevredenheid bij de klanten scoort de Kia Sportage ook erg goed, de Kia wordt namelijk gemiddeld beoordeeld met een 8,2 en dit is ook hoger dan zijn concurrenten. Voor betrouwbaarheid in dit segment kan je dus prima voor de Sportage gaan.  

Uit onderzoek zijn een aantal plus en-minpunten inzichtelijk geworden en die zijn hieronder weergegeven.

 

Bekijk huidige aanbod Kia Sportage

Plus- en minpunten van de Kia Sportage 

+ Zeer betrouwbaar
+ Logisch en goed functionerend multimediasysteem
+ Voldoende zit-en bagageruimte
+ Geweldig onderstel
+ Zeven jaar garantie bij aanschaf van een nieuwe Kia
+ Ruime keuze styling-pakketten
+ Stoer uiterlijk
+ Grote trekkracht

- Het brandstofverbruik
- Zware auto   

Actualiteit 

De Kia Sportage is een auto die ook zeker erg actueel is, het is mogelijk om verschillende moderne opties te kiezen. Het is mogelijk om opties zoals adaptieve cruise control, brake assist en nog veel meer handige gadgets te bestellen. Wij denken dat de Sportage in de toekomst ook nog lang mee zal gaan als populair en betrouwbaar model en dat er nog veel generaties gaan volgen.    

Conclusie 

De Kia Sportage is al jaren een zeer populaire auto en dat is niet voor niets. De Kia is een hele goede SUV en ook erg comfortabel en betrouwbaar, vergeleken met zijn concurrenten doet hij zeker niet onder maar is hij wel gunstiger geprijsd. Verder is de Sportage ook zeer geschikt als caravantrekker en is de restwaarde ook erg goed. Wij zouden het zeker niet afraden om te kiezen voor de Kia Sportage. 

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl