Contact met Vaartland.nl

 

Jaguar XJ – Weelde en luxe van Jaguars vlaggenschip

Baanbrekende technologie, strak design, sportiviteit en dat al sinds 1968. In dat jaar zag de eerste Jaguar XJ het levenslicht en werd toen ook neergezet als het topmodel van de jaguar model lijn. De XJ staat voor Experimental Jaguar en deze benaming is altijd behouden gebleven. Deze sedan heeft alle luxe die je van een hoger segment auto mag verwachten en dan zelfs nog wat meer. 

Het van origine Britse merk Jaguar begon in de jaren 30 met de productie van auto’s. Begonnen met de racesport kwamen na dit succes in 1961 de eerste stadsauto’s op de markt.  Luxe, snelheid en status zijn al vanaf het begin de rode draad geweest in de modellenlijn en dit is volledig tot uiting gekomen bij de Jaguar XJ.

 
 
 
 
 

Het onmisbare model Jaguar XJ

De Jaguar XJ is uitgebracht in vier generaties die allen hun eigen toevoeging brachten aan deze luxe auto. De tweede generatie startte in 1986 en liep door tot de Jaguar XJ 2003, het nadeel van deze lang durende generatie is dat het model tegen het einde net iets te ver verouderd was. Toch hield dit Jaguar niet tegen om de jaguar XJ 2002 als limited edition uit te brengen. Dit model wat ter ere van de 100e geboortedag van de oprichter William Lyons werd uitgebracht kreeg een V8 motor waarmee hij vanuit stilstand in minder dan 6 seconden van 0 naar 100 km/u kon gaan. 

De hierop volgende generatie liep ‘slechts’ 6 jaar, tot en met de 2008 jaguar XJ en luidde hiermee de huidige en vierde generatie in. Deze behuisd ook de populaire 2018 jaguar XJ en de 2019 Jaguar XJ. De Jaguar XJ auto won in 2016 bovendien een prijs in het Luxury Car segment met de hoogste score. Hierbij werd gekeken naar de totale beleving van deze auto.

Jaguar XJ Vaartland

De nieuwste generatie Jaguar XJ modellen– Strak & modern.

Met de Jaguar XJ 2009 werd de huidige generatie ingezet. Het uiterlijk van de auto werd anders dan zijn voorganger en werd meer gelijk getrokken met de andere jaguar modellen. Het model is slank, strak en toch imposant. De binnenkant is voorzien van een groot LCD scherm met geavanceerd media systeem. De bekleding is luxe maar zou wat moderner mogen als je het vergelijkt met zijn concurrenten.

Zowel de standaard versie als degene met de verlengde wielbasis zijn wederom verkrijgbaar. Beide modellen zijn een sedan uitvoering met 4 deuren.

Luxe Jaguar XJ specificaties

Het Jaguar XJ model is een echte luxe auto en niet anders dan verwacht zie je dit terug aan de binnenkant. Naast het eerder genoemde LCD scherm komt de auto met de volgende standaard uitrusting.

- Verwarmde voor- en achterstoelen
- Climate control
- 360 graden camerasysteem
- Premium vloermatten
- Touchpro 

Naast de standaard auto Jaguar XJ -Type, de luxury, zijn ook de Premium, R-Sport en de XJ50 beschikbaar. Deze laatste en meest uitgebreide versie  heeft 20” lichtmetalen velgen, geperforeerde stoelbekleding een speciale voor- en achterbumper en grille.  Al deze versies hebben een topsnelheid van 250 km/u en gaan in 6,2 seconden van 0 naar 100km/u. Dit doen ze allemaal met een 3.0 V6 turbo met 300 PK.


Bekijk huidige aanbod Jaguar XJ

Plus- en minpunten van de Jaguar XJ 

+ Jaguar kwaliteit
+ Excellente klasse en lux
+ Lichtgewicht aluminium constructie 

- Als occasion ook nog vrij duur
- Het interieur ziet er minder luxe uit dan van zijn concurrenten
- De auto is erg prijzig. De Jaguar XF is een stuk goedkoper.

Deze Jaguar XJ sedan is de ultieme zakenauto. Door zijn efficiëntie kan de auto lange afstanden afleggen en is relatief zuinig voor een auto van dit kaliber. Combineer dit met alle gemakken waarmee dit model Jaguar XJ is uitgerust en je hebt de ideale auto om mee de weg op te gaan. Mogelijke alternatieven zijn een BMW 7-serie en de Maserati Quattroporte.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl