Contact met Vaartland.nl

 

Maserati Quattroporte – Luxe en weelde op filmsterren niveau

Denk je aan Maserati dan denk je aan snelle sportauto’s, zoals de Maserati Quattroporte. De Maserati Levante is echter een SUV die vergelijkbaar is met een Audi SQ5 of BMW X6. En toch weet Maserati ook hier een snelle en krachtige auto neer te zetten. Deze SUV is groot maar doet alles behalve log aan. Hij oogt eerder als één van de andere Maserati modellen maar dan verhoogd waardoor het sport imago alsnog in ere blijft.

 

 
 
 
 
 

Het ontstaan van het model Maserati Quattroporte

Het merk Maserati start vorige eeuw met de productie van raceauto’s. Na enkele jaren groot te zijn geweest in de racewereld ziet maserati in dat ze ook sportauto’s zullen moeten ontwikkelen om bij te blijven. Een van de vroege modellen die worden uitgebracht is de Maserati Quattroporte.

De Quattroporte is ontworpen als luxe auto. Een snelle luxe auto voor het vervoeren van belangrijke personen als filmsterren of staatshoofden. Van de eerste generatie worden er ongeveer 750 verkocht wat voor Maserati in die tijd een hoog aantal was.

Van de Maserati quattroporte 1970 tot nu

Rond 1970 wordt de tweede generatie ontwikkeld, inmiddels met citroën aan het roer van het bedrijf. De Maserati quattroporte 1970 en Maserati quattroporte 1971 worden echter niet doorontwikkeld. Het bedrijf Maserati wordt verkocht en de verdere ontwikkeling vindt pas plaats na de verkoop. De derde generatie maakte des te meer indruk. De ruim 5 meter lange auto was 2 meter breed en woog heel zwaar, een imposante auto op alle fronten. Er werden tevens versies verkocht met schrijftafels ingebouwd, koelkasten en een ingebouwde telefoon (wat toen nog als extreem luxe werd beschouwd) Tot de Maserati quattroporte 1990 bleef dit model in productie.

Het Maserati quattroporte model van nu

Inmiddels was Maserati overgenomen door Fiat Chrysler en de vierde generatie werd voor het eerst onder dit bewind gebouwd. Deze auto was samen met de 5e generatie een groot succes. De Maserati quattroporte 2004 luidde deze vijfde generatie in en kreeg meer sportiviteit mee terwijl luxe nog steeds de boventoon voerde. Met de Maserati quattroporte 2012 wordt deze generatie afgesloten en zo komen we uit bij het meest recente model. Met nieuwe V6 & V8 motoren en twee afgeleide modellen is dit tot vandaag nog steeds een veel verkochte auto. Vanwege de hoge aanschafwaarde is de auto ook erg populair als occasion. De Maserati quattroporte 2018 en de Maserati quattroporte 2019 wordt dan ook nog veel op gezocht.

Maserati Quattroporte Vaartland

Kenmerkend voor een Maserati quattroporte auto

Stijl en elegantie voeren nog steeds de boventoon van deze auto. De auto wordt op dit moment uitgevoerd als de GranLusso en de GranSport uitvoering, waarvan zoals de naam al doet vermoeden, de tweede de sport variant is. In beide varianten komt het Italiaanse luxe design naar voren.

De auto is uitgerust met een V6 benzine of dieselmotor die uit de Ferrari fabriek wordt geleverd. De sport variant heeft 430 PK en een topsnelheid van 288 km/u De normale variant ligt iets lager qua topsnelheid maar dit mag zeker de pret niet drukken.

Zoals je van een auto mag verwachten uit deze prijsklasse is hij volledig uitgerust. Informatie systemen, automatisch verduisterende spigels, stoelverwarming en een bose soundsysteem zijn slechts enkele opties die standaard worden geleverd. Vierwielaandrijving, 8 versnellingen en grote banden en velgen zorgen voor een ultieme rijervaring.

 

Bekijk huidige aanbod Maserati Quattroporte

Typische auto Maserati quattroporte

Luxe weelde en snelheid dat is waar je aan denkt bij het zien van de Maserati quattroporte. Ooit bedoeld om filmsterren te vervoeren geniet deze auto nog steeds veel aanzien en is hij eigenlijkgemaakt om in gereden te worden. De aanschafwaarde van deze auto is hoog en ondanks dat de occasion modellen lager geprijsd zijn, zijn ook dit nog flinke bedragen. Omdat dit een bekend en geliefd model is geweest door de jaren zijn ook de oudere modellen van de vorige eeuw nog erg populair en wordt daar nog veel naar gezocht. Ben je toch op zoek naar wat meer ruimte? Maserati heeft ook een SUV; de Levante.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl