Contact met Vaartland.nl

 

Maserati Levante – Luxe en krachtige SUV

Denk je aan Maserati dan denk je aan snelle sportauto’s. De Maserati Levante is echter een SUV. En toch weet Maserati ook hier een snelle en krachtige auto neer te zetten. Deze SUV is groot maar doet alles behalve log aan. Hij oogt eerder als één van de andere Maserati modellen maar dan verhoogd waardoor het sport imago alsnog in ere blijft.

 
 
 
 
 

Het ontstaan van de auto Maserati Levante

Vorige eeuw start het Italiaanse merk Maserati met de productie van race auto’s. Na jaren van succes besluiten ze ook sportauto’s te gaan ontwikkelen om mee te gaan met de vraag op de markt. Tot op de dag van vandaag roept de naam Maserati nog gevoelens op van het race imago. En dit ook weer bij de in 2017 geïntroduceerde Maserati Levante.

De Levante is ontworpen als luxe SUV. De auto concurreert met Porsche ondanks dat zijn uiterlijk aan de binnen- en buitenkant gematigder is. De kenmerken die je hoopt te krijgen bij een SUV heeft hij echter allemaal in huis. Hij doet niet onder voor veel Duitse merken wat hem een interessante nieuwkomer maakt in dit segment.

maserati levante modellen vaartland

Maserati Levante auto – ultieme kracht en controle

De Maserati Levante is voor Maserati een goed lopend model. In Nederland kom je er echter niet veel tegen. Als occasion beginnen de eerste nu op de markt te komen. Zoek je naar een Maserati Levante 2018 of een Maserati Levante 2019 dan maak je kans om er één te vinden. Modellen voor de Maserati Levante 2017 zul je niet terugvinden. 

Zoals je van een auto mag verwachten uit deze prijsklasse is hij volledig uitgerust. Informatiesystemen, automatisch verduisterende spiegels, stoelverwarming en een BOSE soundsysteem zijn slechts enkele opties die standaard worden geleverd. Vierwielaandrijving, 8 versnellingen en grote banden en velgen zorgen voor een ultieme rijervaring.

Stijl en elegantie voeren nog de boventoon bij deze auto. De auto wordt op dit moment uitgevoerd als de GranLusso en de GranSport uitvoering, waarvan zoals de naam al doet vermoeden, de tweede de sportvariant is. In beide varianten komt het Italiaanse luxe design naar voren. Naast luxe speelt ook veiligheid een belangrijke rol. Er zijn verschillende ondersteuningssystemen terug te vinden in deze auto zoals het integrated vehicle control systeem, het Maserati stability programma maar ook 6 airbags en actieve hoofdsteunen dragen bij aan de veiligheid. En neigt de auto op een frontale botsing af te gaan en reageert de bestuurder niet snel genoeg dan grijpt de auto zelf in.

De auto is standaard uitgerust met een V6 benzine of dieselmotor die uit de Ferrari fabriek wordt geleverd. Kies je voor de Levante GTS of de Levante Trofeo dan komt er zelfs een V8 om de hoek kijken. Het standaard model haalt de 100 km/u in 6 seconden waar de Trofeo dit doet in slecht 3,9 seconden wat niet gek is met 580 pk.

 

Bekijk huidige aanbod Maserati Levante

Plus en minpunten Maserati Levante

+ Dynamische auto
+ Beschikt over alle benodigde SUV kwaliteiten

- Aanschafwaarde van de auto erg hoog

Kenmerkend voor een Maserati auto

Maserati verrast iedereen met de introductie van deze SUV. Zijn kracht en kunnen maakt hem een serieuze concurrent van de bekendere SUV modellen en zijn imago van sportauto behoudt hij nog steeds door zijn krachtige motoren en hoge pk. Een echte auto om in gezien te worden en mee op te vallen op de weg.

 

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl