Contact met Vaartland.nl

 

Van de vorige eeuw tot de Ford transit Connect 2019

Het in 1903 opgerichte bedrijf Ford motor Company had als doel gewone auto’s te introduceren die toegankelijk waren voor iedereen. Het bedrijf is jarenlang, zeker in thuisland Amerika, marktleider geweest in dit segment. Met een grote diversiteit aan modellen wist Ford zich over de jaren goed staande te houden. In Nederland zijn naast de personenauto’s de bestelbusjes erg populair.

 
 
 
 
 

Het ontstaan van de auto Ford Transit Connect

Ford levert veel modellen als het gaat om bedrijfswagens. Eén van de meeste bekende modellen is de Ford Transit. Al meer dan 50 jaar wordt deze bus verkocht en mede door zijn populariteit zijn er al veel varianten op gekomen, en zo ook de Ford Transit Connect auto

In 2002 werd de auto Ford Transit Connect toegevoegd als compact model naast de normale Transit. Veel bedrijfswagens waren destijds als MPV verkrijgbaar en zo ook deze auto. De Ford Transit Connect was een indirecte vervanger van de Ford Escort en Fiesta en deelde daarom in het begin hier nog verschillende technieken mee. Het platform werd echter uitgebreid met nieuwe opties zoals zijwaartse schuifdeuren op de bestaande body. Het Ford Transit Connect model was een succes en won zowel met de Ford Transit Connect 2004 als met de Ford Transit Connect 2010 internationale prijzen.

De tweede generatie werd ingeluid met het model Ford Transit Connect 2013. Dit Ford Transit Connect model kreeg een geheel nieuw uiterlijk. Het achterstel veranderde en kan nu als dubbele achterdeur geleverd worden. Een ideale optie voor bestelbedrijven of bedrijven die mensen in een rolstoel vervoeren. In Canada is deze auto bovendien geliefd als postbezorging auto. Met de Ford Transit Connect 2018 komt bovendien een grote facelift. Hij heeft zijn oude transit grille behouden maar is voorzien van Xenon en LED-dagrijverlichting. Het interieur heeft de grootste facelift gekregen in ditzelfde jaar. Er zijn nieuwe bedieningselementen en het instrumentenpaneel is vernieuwd.

ford transit connect

Welke Ford Transit Connect opties zijn er?

Van een bedrijfsauto verwacht je bepaalde opties die je nodig hebt om je werk goed te kunnen doen en de Transit stelt je hierin niet teleur. De auto heeft twee stoelen aan de voorkant waar je beiden ruim op kunt plaatsnemen. Opties als USB poorten en een ingebouwd multimedia systeem zijn standaard en kunnen optioneel als touchscreen geleverd worden.

De laadruimte van de auto is te benaderen via de dubbele achterdeuren. Er is genoeg ruimte voor 2 pallets met de maximale lengte van 2.15m. Het in- en uitladen wordt nog meer versimpeld door de zijdeur. De vloer van de laadruimte is beschermd tegen beschadigen en de laadruimteverlichting zorgt voor een beter overzicht.

Ford Transit Connect specificaties

Zakelijk rijden met een bestelbus vraagt om net wat meer opties dan een personenauto en hier heeft Ford goed over nagedacht. Hij kan verkeersborden herkennen, kan door middel van active park assist zelf inparkeren en kan met één druk op de knop de snelheid begrenzen zodat jij je concentratie op de weg kan blijven houden. En merkt de Transit Connect dat je minder geconcentreerd raakt zal hij een icoontje met een kopje koffie laten branden met als doel je te attenderen dat het tijd is voor pauze. 

De Ford Transit Connect komt met een 1.0 benzinemotor die dezelfde prestaties levert als een grote motor, maar een lager verbruik en een lagere uitstoot heeft. Ook is er een 1.5 ecoblue dieselmotor beschikbaar welke qua vermogen kan oplopen tot 120 pk. De acceleratie controle zorgt er automatisch voor dat het verbruik laag blijft. Met al deze specificaties is de Transit Connect een goed alternatief voor andere bestelbussen zoals de Fiat Doblo en Opel Combo.

 

 

Bekijk huidige aanbod Ford Transit Connect

Plus-en minpunten van de Ford Transit Connect

+ Goede rijpositie
+ Veel ruimte aan de binnenzijde
+ Degelijk en stabiel

- Niet standaard een touchscreen
- Iets te weinig geluidsisolatie

De Ford Transit is een bekende naam als het gaat om bedrijfswagens. Deze kleine afgeleide variant geeft je alles wat je wilt van een bestelbus ook als je niet zoveel ruimte nodig hebt. Bedrijfswagens worden zakelijk vaak goed onderhouden waardoor het ook goede auto’s zijn als occasion. Of je nu op zoek bent naar een Ford Transit Connect 2018, Ford Transit Connect 2019 of Ford Transit Connect 2014, de kans is groot dat je een veilige, goede en zuinige bestelbus vindt waar je nog jaren met plezier in kunt rijden.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl