Contact met Vaartland.nl

 

Ford Transit, de tijdloze bedrijfswagen

De Ford Transit is een bestelwagen die wordt aangeboden door de Europese tak van het merk. Het eerste model van de bedrijfswagen rolde al in 1965 van de band en is nog altijd in productie. De introductie van de 2013 Ford Transit vormde het startpunt van de vierde generatie van deze betrouwbare bedrijfsbus. De auto werd stap voor stap doorontwikkeld en gaat steeds met zijn tijd mee. De Transit voor modeljaar 2020 is voorzien van een nieuwe dieselmotor met een “mild-hybrid” techniek. In dit artikel kun je ontdekken welk model van deze tijdloze bedrijfswagen jou het meeste aanspreekt.

 
 
 
 
 

Verschil tussen de Ford Transit Custom, Connect en Courier 

Een Ford Transit koop je omdat dit een betrouwbare bedrijfsauto met veel laadruimte is. Er worden verschillende Ford Transit modellen aangeboden onder de naam Courier, Connect en Custom. Deze naamgeving heeft betrekking op het formaat van de bestelwagen. De Courier is het kleinste model met een laadruimte van 2,3 vierkante meter. De laadlengte is 1.620 mm, dus als je een Europallet in deze auto zou willen vervoeren dan kan dit. Het laadvermogen van de Ford Transit Courier is 585 kg. Deze auto heeft het laagste verbruik in zijn klasse en biedt een laad comfort dat je kunt vergelijken met dat van een personenauto.

De Ford Transit Connect is een middelgrote bestelbus die je in twee afmetingen kunt krijgen. Met betrekking tot de inhoud van de laadruimte heb je de keuze uit 2,9m3 tot 3,6 m3. De laadlengte van deze middelgrote bestelwagen is 1.753 mm tot 2.153 mm. Het laadvermogen van de Ford Transit Connect is 625 kg tot 1.003 kg. 

De Ford Transit Custom is het grootste familielid uit deze tak van de stamboom. Deze auto is verkrijgbaar in meerdere carrosserievarianten, 2 lengtematen en 2 hoogtematen. Je kunt bij deze grote bedrijfswagen een keuze maken voor een laadruimte variërend tussen de 3,47 m3 tot 8.22 m3.  Met betrekking tot de laadlengte heb je de beschikking tussen 1.577 mm tot 3.452 mm. Het laadvermogen kan variëren tussen 750 kg tot 1.506 kg. Als dit niet voldoende is kun je nog een aanhanger achter de Ford Transit Custom vervoeren. Het maximaal geremd aanhangwagengewicht mag 2.800 kg zijn.  

 Ford Transit Vaartland

Ford Transit derde generatie, (2000- 2014) bestelauto van het jaar 2001 en 207

In de Ford Transit uit de derde generatie (in productie van 2000- 2014) is duidelijk het “New Edge” design van het merk zichtbaar. In het lijnenspel van de bestelbus zijn zelfs de contouren van de Ka en de Fiesta zichtbaar. De 2001 Ford Transit won de titel “bestelauto van het jaar”. 

De 2006 Ford Transit kreeg echter wel een flinke facelift. Ford streefde ernaar om de bestelbussen regelmatig te moderniseren, ook om de steeds sterker wordende concurrentie achter zich te laten. Dat het Amerikaanse merk hier goed in wist te slagen, bleek wel uit het feit dat het model in 2007 wederom de titel “bestelauto van het jaar” voor zich wist op te eisen. 

 

Bekijk huidige aanbod Ford Transit

De 2013 Ford Transit uit de vierde generatie

De introductie van de 2013 Ford Transit was een logisch vervolg op het succes van dit model. Deze vierde generatie vormde het startpunt voor de deling in de modellijn in vorm van de Ford Transit Custom, Ford Transit Connect en de Ford Transit Courier. In 2018 kregen de modellen een update die voornamelijk op designgebied zichtbaar zijn. De bedrijfswagens van Ford kregen een modernere voorkant, een verjongingskuur voor een model dat al ruim 50 jaar toonaangevend is op het gebied van bedrijfswagens.

Hoe rijdt de 2019 Ford Transit?

Zoals aangegeven zal het design van de auto wellicht een rol spelen bij de keuze voor een bedrijfsauto maar is de functionaliteit nog altijd het belangrijkste criterium die de bepalende factor zal zijn welke bedrijfsauto je kiest. Op dit gebied is de keuze voor een Ford Transit zeker een veilige optie te noemen. Als we het 2019 model als voorbeeld nemen, zien we dat de auto een prettig rijgedrag heeft. 

De Ecoblue motoren van Ford zijn ontwikkeld met efficiëntie als voornaamste doelstelling. Deze motoren zijn zuinig in verbruik en dit vertaalt zich in lagere kosten per kilometer. De prestaties die deze motor levert zijn zeer acceptabel en het geluid dat hierbij geproduceerd wordt is zeker niet storend. De besturing van de auto is niet overdreven licht of zwaar maar zal in de meeste gevallen als prettig worden ervaren. De auto is voorzien van praktische functionaliteiten waardoor je bijna het idee hebt dat je in een personenauto aan het rijden bent maar wel een auto waarin je heel veel kunt vervoeren! 

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl