Contact met Vaartland.nl

 

Ford Transit Custom– Een bedrijfwagen die ook privé niet onderdoet.

Ford is één van de grootste autofabrikanten ter wereld. Amerika, Duitsland en Engeland zijn de landen waar de meeste Ford modellen worden verkocht. In Nederland zijn de personenauto’s ook zeker populair maar daarnaast ook de vele bestelbusjes die Ford op de weg heeft rijden. De populaire Ford Transit Custom is sinds 2012 op de markt en is de nieuwste generatie Ford Transit. Dit busje is niet alleen geschikt voor goederenvervoer maar juist ook om nog een leuke privé rit mee te maken. De ideale balans tussen werk en privé dus.

 

 
 
 
 
 

Van de vorige eeuw tot de Ford Transit Custom 2018

Als kleine jongen was de oprichter Henry Ford al gefascineerd door techniek. Na een wat ongelukkige start met twee faillissementen richtte Ford in 1903 de Ford motor company op. Met dit ‘nieuwe’ bedrijf werden er auto’s geproduceerd voor de gewone man tegen een normale prijs. Waar het bedrijf in de eerste jaren bijna 50% van de Amerikaanse markt domineerde moest het na de oorlogen harder werken om het marktaandeel niet te verliezen aan andere bedrijven. Door de beursgang van 1956 kreeg het bedrijf nieuwe financiële middelen en kon het weer een slag slaan op de Amerikaanse markt. Na de introductie van een mislukt model kwam nu de Ford Falcon en de nog altijd bekende Ford Mustang en hiermee maakte Ford weer zijn terugkeer.

Ford transit custom

Het ontstaan van de auto Ford Custom Transit

Ford maakte over de jaren zowel grote successen als financiële dieptepunten mee. In alle jaren bleven ze innovatief op het gebied van productontwikkeling. Ongeveer 50 jaar geleden besloten ze ook daarom het assortimenten uit te breiden van alleen personenauto’s naar bedrijfswagens. 

Ford levert verschillende modellen als het gaat om bedrijfswagens. Één van de meeste bekende modellen is de Ford Transit. Deze bestelbus wordt al meer dan 50 jaar verkocht en komt in meerdere uitvoeringen en generaties. De laatste generatie van deze middelgrote bedrijfswagen werd in 2012 geïntroduceerd en wordt de Ford Transit Custom auto genoemd. Het model Ford Transit Custom blijft een bus waarmee je goederen kunt vervoeren, maar toch is bij de laatste generatie ook meer ingespeeld op comfort en fijn rijden, ook buiten werktijd. De auto is minder lomp dan zijn voorgangers waardoor het niet vervelend is om in deze bedrijfsauto ook nog eens een privé rit te maken.

Welke Ford Transit Custom opties zijn er?

Een bedrijfswagen moet natuurlijk voorzien zijn van alle opties die je nodig hebt om je werk goed uit te voeren, en dat heeft hij. Naast de laadruimte heeft de Ford Transit Custom auto ook veel opbergruimte aan de binnenzijde door veel verschillende vakjes en een dashboardkastje met 25 liter inhoud. Uiteraard zijn er USB poorten te vinden om je elektronica op aan te sluiten en een ingebouwd media systeem, die afhankelijk van het model, een touchscreen optie heeft. Ook dorst hoef je ook niet te krijgen in deze auto met wel 8 bekerhouders.

De Ford Transit Custom is gemaakt met comfort in het achterhoofd. Lange ritten zijn comfortabel door de verstelbare stoelen en de ergonomische houden en stoelvorm. Het stuur is in diepte en hoogte te verstellen. Je kunt dus altijd een goede zitpositie creëren. 

Ford Transit Custom specificaties

De Ford Transit Custom komt met een 2.0 dieselmotor welke kan oplopen tot 170 pk. Er is zowel een hangeschakelde versie beschikbaar als een automaat. Inmiddels is er ook een plugin hybride variant beschikbaar die zorgt voor gedeeltelijke elektronische aandrijving. Het rijgedrag van de Ford Transit Custom is goed, stabiel en krachtig. Hij ligt als een blok op de weg en is comfortabel. 

 

 

Bekijk huidige aanbod Ford Transit Custom

Plus- en minpunten van de Ford Transit Custom modellen

+ Goede rijpositie
+ Veel ruimte aan de binnenzijde
+ Degelijk en stabiel

- Niet standaard een touchscreen
- Iets te weinig geluidsisolatie

De Ford Transit Custom is een grote naam als het gaat om bedrijfswagens. Deze laatste generatie zorgt voor een goede balans tussen privé en zakelijk rijden. Omdat deze busjes veel zakelijk worden gebruikt zijn ze vaak goed onderhouden als ze als occasion worden aangeboden. Of je nu op zoek bent naar een Ford Transit Custom 2017, Ford Transit Custom 2014 of Ford Transit Custom 2019 het zijn allemaal fijne auto’s om in te rijden. De onderhoudskosten zijn niet te hoog en er zijn weinig kwaliteitsproblemen bekend voor deze auto. Het is daarom een uitstekend alternatief voor bijvoorbeeld een Volkswagen Transporter.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl