Contact met Vaartland.nl

 

De meest iconische en geliefde bedrijfswagen, de Volkswagen Transporter

De Volkswagen Transporter is een creatie van het Duitse Volkswagen, welke natuurlijk valt onder de Volkswagen (VW) Groep samen met onder andere Audi, Seat, Skoda en Porsche. De productie van het iconische busje begon in 1950 en is al 70 jaar één van de best verkochte bedrijfsauto’s. Daarmee heeft Volkswagen de langstlopende productie van een bedrijfsauto met de Transporter in handen.

 
 
 
 
 

De geliefde bestseller

Volkswagen maakt auto’s voor iedereen. Betrouwbare, comfortabele en veilige auto’s die Duitse betrouwbaarheid combineren met de laatste technieken en innovaties. Dat is waar Volkswagen voor staat en dat is wat de Volkswagen Transporter een geliefde bedrijfsauto maakt. Niet gek dus dat zij vandaag de dag een totale productie van meer dan 13 miljoen stuks wereldwijd hebben.

Het eerste succes

De allereerste Volkswagen Transporter, ook wel bekend als de T1, is te herkennen aan de in tweeën gedeelde voorruit. Dit eerste model kreeg de motor bij de achteras en werd uiteindelijk als bedrijfsauto en als personenauto geproduceerd. Door de enorme bagageruimte, tot wel 750 liter, was het zowel zakelijk als privé een gewilde aankoop.

De meest bekende Transporter is de iconische Samba. Deze 1951 werd geïntroduceerd werd ook de Sunroof deluxe genoemd. En luxe was deze zeker te noemen. Met een schuifdeur, stoffen zonnedak, standaard in tweekleuren en panoramaramen wist dit exemplaar veel harten te veroveren en werd in de jaren zestig gedoopt tot hippiebus. 

Volkswagen transporter vaartland modellen

Het vervolg

Voortbordurende op het succes houdt Volkswagen bij de tweede generatie stevig vast aan het ontwerp van de T1. Natuurlijk werd het een iets moderner model met een strakkere voorkant, een grotere voorruit en een nieuwe grille. De zijdeur werd een schuifdeur en voor het eerst werd er ook een camper van de Transporter geproduceerd. Tot de Volkswagen Transporter 2013 werd de T2 doorgebouwd in het Braziliaanse Sao Paulo en ondertussen werd in Hannover de T3 ontwikkeld, een geheel nieuwe en moderne versie. Hierbij is gelet op een verbeterde veiligheid en vooral een betere wegligging. Daarnaast verscheen de T3 ook als Diesel, net als de eerste officiële California-camperversie.

In 1990 werd de T4 geïntroduceerd en werden de motor en aandrijving naar de voorkant van de auto verhuisd. Kenmerkend van dit nieuwe Transporter model is het rondere ontwerp, een langere carrosserie en een breder scala aan motoren.

Vernieuwingsslag

De Volkswagen Transporter 2003 is de basis voor de bedrijfsauto die we tot de dag van vandaag kennen. Bij het ontwerp van deze volgende T5 generatie is meer dan ooit gelet op het comfort van de inzittenden en krijgt het busje de beschikking over allerlei nieuwe technieken en gemakken. Bij de Volkswagen Transporter 2010 werden de looks weer onder handen genomen en kreeg de Transporter een ingrijpende facelift met een stoerdere gestileerde voorzijde. Vijf jaar later dient de T6 zich aan, waarmee de carrosserie van de auto iets meer in lijn met de rest van de moderne Volkswagen familie wordt getrokken. De motoren maken daarnaast ook een flinke vernieuwingsslag. Hieruit volgen de Volkswagen Transporter 2016, de Volkswagen Transporter 2017 en de Volkswagen Transporter 2018.

Sinds vorig jaar staat de Volkswagen Transporter 2019, de gefacelifte Transporter 6.1, bij de dealers en is het iconische busje grondig vernieuwd. Niet alleen de looks zijn onder handen genomen, maar ook het nieuwe dashboard is volledig vernieuwd met digitale cockpit, de nieuwste generatie infotainmentsystemen, vernieuwde TDI-motoren, de zeer rijke standaarduitrusting én de hightech bestuurdersassistentie.

Elektrische mobiliteit

In het tweede kwartaal van 2020 lanceerde Volkswagen ook de elektrische variant van de Transporter 6.1, de e-Transporter, welke volledig elektrisch aangedreven is. Om aan diverse inzeteisen van de klanten te voldoen is hij er met verschillende batterijsystemen. In de basis beschikt de elektrische Transporter over een lithium-ion batterij welke een capaciteit heeft van 37,4 kWh. Een hogere capaciteit met bijvoorbeeld een 74,6 kWh-batterijpakket zal ook mogelijk worden, de ranges variëren van 200 tot 400 km. Deze elektrische versie is in samenwerking met ABT e-Line ontwikkeld, een dochteronderneming van het bedrijf ABT Sportsline dat zicht richt op elektrische mobiliteit.


Bekijk huidige aanbod Volkswagen Transporter

Plus- en minpunten van de Volkswagen Transporter

+ Comfortabele bedrijfswagen
+ Veilig en betrouwbaar

- Weinig onderscheidende modellen
- Duurder dan bijvoorbeeld een Renault Trafic

De generatie van de toekomst

Op de achtergrond werkt Volkswagen al enige tijd aan de nieuwe generatie van zijn belangrijkste bedrijfsauto. Naar horen zeggen wordt deze nieuwe generatie Transporter T7, vergeleken met de T6, een geheel nieuw model en zal dit ook met name aan de carrosserie te zien zijn. Gezien de vers gefacelifte T6, kan het best nog even duren voordat wij deze nieuwe generatie Transporter te zien krijgen.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl