Contact met Vaartland.nl

 

Ford Mustang, de robuuste klassieker

De Ford Mustang is één van de meest opvallende modellen van het merk Ford. Het is een robuust uitziende auto met een Amerikaans uiterlijk. De auto is in eerste instantie alleen uitgebracht in Amerika maar het “One Ford” concept van het merk zorgt ervoor dat de auto ook in de Europese showrooms is komen te staan. Het zelfde is van toepassing op bijvoorbeeld de Ford EcoSport. Het gevolg is dat er steeds meer Mustangs in Nederland rondrijden. Waarom dit zo is wordt je na het lezen van dit artikel direct duidelijk.

 
 
 
 
 

Waarom je in 2018 en 2019 duidelijk meer Ford Mustangs op de weg tegenkwam

Het zal je misschien opgevallen zijn dat je in 2018 en 2019 duidelijk meer Ford Mustangs op de weg bent tegengekomen. Het is immers een auto die wel de aandacht trekt. De Ford Mustangs die je hier ziet, zijn de modellen uit de zesde generatie. De Ford Mustang 2015 is in 2016 in de showroom komen te staan. 

Het feit dat de auto ook in Europa wordt aangeboden, is onderdeel van het “One Ford” plan uit 2012. Dit is een strategie waarmee Ford ernaar streeft om alle modellen wereldwijd aan te bieden. De Mustang kwam dus ook naar Europa. In 2013 bleek er al een lichte stijging waarneembaar in de verkoopcijfers maar de volgende jaren was het effect echt zichtbaar. De Ford Mustang modellen uit 2014 en de 2015 Ford Mustang werden goed verkocht.   

Ford Mustang modellen vaartland

De Mustang die rond 1970 mateloos populair was in Amerika

De eerste Ford Mustang werd in 1964 geïntroduceerd. Vooral tussen 1970 en 1972 werd de Ford Mustang goed verkocht. De 1973 Ford Mustang was de tweede generatie van de auto die snel werd opgevolgd door de 1975 Ford Mustang en de 1979 Ford Mustang uit respectievelijk de tweede en derde generatie. Deze modellen waren doorontwikkelde versies van topmodellen als topmodellen de Mustang 428 Cobra Jet, de Mustang Mach I, de Mustang 429 Boss en de Ford Mustang Shelby. Deze legendarische Ford Mustang Shelby is van 2005 tot en met 2014 nogmaals in productie geweest in de GT500 uitvoering. 

Voor welke bestuurder is de Ford Mustang uit 2015?

De 2015 Ford Mustang is een robuuste sportwagen die nu ook is aangepast op de wensen van de Europese automobilist. Dit betekent dat het een van oorsprong wat eenvoudige auto is, voorzien van verfijnde technologie zoals een onafhankelijke achterwielophanging, een achteruitrijcamera en een infotainmentsysteem met Bluetooth-koppeling. In Europa wordt dit gezien als minimale eis, in Amerika is dit een ultieme luxe. Om het verschil tussen twee uitersten maar even mee te geven.

Als je je afvraagt voor welke bestuurder een Ford Mustang is, kunnen we je zeggen dat de auto in 2016 vooral werd verkocht aan de sportieve bestuurder die liefhebber is van een auto met een Amerikaanse uitstraling. Een 2016 Ford Mustang is een grote, grove en stoere coupé of cabriolet, net waar je voorkeur naar uitgaat. Als je deze auto naast bijvoorbeeld een Duitse- of Japanse sportcoupé ziet, zie je duidelijk het verschil in afkomst. De auto biedt dan ook voldoende ruimte voor de bestuurder en bijrijder, achterin is aanmerkelijk minder ruimte beschikbaar. 


Bekijk huidige aanbod Ford Mustang

Hoe rijdt een 2017 Ford Mustang?

Het rijden in een 2017 Ford Mustang zal even wennen zijn. De zitpositie is immers vrij laag maar de neus is vrij lang en hoog. Een ander opvallend gevoel wordt veroorzaakt door de lange veerwegen, wat de auto vrij beweeglijk maakt, een gevoel wat herkenbaar is bij Amerikaanse auto’s. De gewichtsverdeling van de auto rust iets meer op de voorwielen, hierdoor heeft de achterkant wat meer de neiging om uit te stappen. Doordat een Ford Mustang een wat forse omvang en een wat hoger gewicht heeft, reageert de auto wat minder direct dan andere (lichtvoetige) sportmodellen. Ook dit past bij de afkomst van deze robuuste klassieker.

De Ford Mustang is alleen leverbaar met een benzinemotor waarbij je bijvoorbeeld kunt kiezen voor een uitvoering met een 2.3 liter viercilinder motor. In Amerika lachen ze je hiermee uit, in Europa wordt dit gezien als een zeer krachtige uitvoering. De auto zal je dan ook op geen enkel gebied teleurstellen met betrekking tot de wegprestaties. Als je in de Ford Mustang rijdt, zul je blij zijn dat het merk de “One Ford” strategie heeft uitgerold en dat we ook hier van deze legendarische sportauto kunnen genieten. 

Pluspunten van een Ford Mustang

+ Imposante vormgeving
+ Tijdloos model
+ Waardevast
+ Uitstekende wegprestaties
+ Modern interieur

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl