Contact met Vaartland.nl

 

Muscle cars en achtcilinder motoren

Dodge is een kenmerkend Amerikaans automerk welke al sinds 1914 auto’s maakt voor de Amerikaanse en later ook Europese markt. Dodge auto kent veel liefhebbers in Nederland dankzij hun vele iconische modellen. Dodge modellen kenmerken zich door hun goede betrouwbaarheid en vermogen. Bekende modellen zijn onder andere de Viper, Charger, Challenger of pickups zoals de RAM 1500.

Dodge Demon Occasions

 

 
 
 
 
 

Rijke Dodge geschiedenis

Dodge werd in 1914 opgericht door de broers Horace en John Dodge. Hun eerste auto was de Model 30, een luxer alternatief voor de toen razend populaire Ford Model T. Deze auto bleek zo populair dat ze al na twee jaar het één na grootste autobedrijf waren van Amerika (met Ford op nummer één). Het merk Dodge begon overigens al onder een andere naam in 1901 met de productie van motorfietsonderdelen en motor- en chassis onderdelen voor onder meer Oldsmobile en Ford.

Muscle cars en grote achtcilinder motoren

Waar Dodge toch wel het meeste om bekend staat is de achtcilinder motoren. Dit heeft het vooral te danken aan de immense populariteit in het eind van de jaren 60 en begin van de jaren 70. Dit met modellen zoals de 1970 Dodge Charger, 1969 Charger Daytona en 1969 Super Bee. Deze “Muscle Cars” werden gekenmerkt door de HEMI Dodge motor welke veel vermogen levert voor een relatief lage prijs. Dit zie je ook nu nog terug met de HEMI motor als een optie bij veel Dodge modellen.

 


Bekijk huidige aanbod Dodge

Dodge in Nederland

Hoewel veel modellen nog populair zijn op de tweedehands markt worden er sinds 2012 geen nieuwe Dodge modellen meer verkocht in Nederland. Uitzondering is de Dodge RAM 1500 welke vaak voor bedrijven aangeschaft wordt middels een grijs kenteken. Dit vanwege het hoge trekgewicht en riante laadruimte.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl