Contact met Vaartland.nl

 

Dodge Ram 1500 – De grote stoere Amerikaanse Pick-up

De Dodge Ram 1500 is, in tegenstelling tot de bekende Dodge Viper, een grote pick-up truck van het Amerikaanse merk Dodge. De auto is te gebruiken als bedrijfsauto maar als je een voorkeur hebt voor Amerikaanse auto’s dan is deze auto ook erg leuk om voor je plezier in te rijden. Met de grote laadklep heb je in ieder geval nooit gebrek aan ruimte.

Dodge is een Amerikaans automerk dat in 1914 is opgericht door de broers Dodge. Het bedrijf werd enkele jaren later overgenomen door Chrysler. Dodge is zeker in Amerika groot en zowel bekend om zijn normale auto’s als om de pick-up trucks. Sinds 2011 wordt de Ram Truck verkocht onder zijn eigen merknaam en niet langer onder de Dodge naam.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 

De Dodge Ram 1500 modellen door de jaren heen

De eerste Dodge Ram komt uit 1981. De Dodge Ram 1500, in 1985 kreeg hij zijn eerste update. De tweede update volgde met de Dodge Ram 1500 1989. De tweede generatie startte met de Dodge Ram 1994 en eindigde bij de Dodge Ram 2001. Van deze generatie zijn er nog steeds occasion modellen terug te vinden. De auto kreeg met deze generatie een volledig nieuwe look. Uit onderzoek kwam naar voren dat mensen die kozen voor een pick-up deze graag zien met een stoer uiterlijk. Mede hierdoor werd de grille vernieuwd en een stuk breder. Deze tweede generatie was een succes en de verkopen verdubbelden. Aan het eind van deze generatie werden er minder modellen verkocht wat veroorzaakt werd door sterke concurrentie van onder andere Chevrolet en Ford. 

De Dodge Ram 1500 2002 luidde de derde generatie in. Een vernieuwd frame, aandrijvingen, carrosserie en interieur werden geïntroduceerd. Ook twee nieuwe motoren behoorden nu tot de opties. Een 3,7 liter V6 met 215 pk en een 4,7 liter V8 van 235 pk en later ook nog een 5,7 liter met 345 pk. De vierde generatie behuisd de Dodge Ram 1500 2009, Dodge Ram 1500 2010, Dodge Ram 1500 2011 en de Dodge Ram 1500 2012 voordat het merk zich afsplitste.

dodge ram modellen vaartland

Dodge Ram 1500 specificaties

De Dodge Ram 1500 auto heeft een laadbak met een lengte van 1,71 meter en een breedte van 1,69 meter. Hij voldoet hiermee aan de voorwaarden voor een grijs kenteken wat deze auto aantrekkelijker maakt in de kosten. Want wil je hem op een geel kenteken dan is dit geen goedkope auto. Zowel zijn wegenbelasting als de benzine kosten zijn hoog en ook de aanschafprijs is niet laag. Als occasion maakt het dit dan wel weer wat aantrekkelijker.

De uitrusting van het model Dodge Ram 1500

De Dodge Ram 1500 is rijk uitgerust aan de binnenkant. De voorstoelen zijn elektrisch verstelbaar en kunnen zowel verkoelen als verwarmen. Een groot touchscreen zorgt voor de controle van de navigatie, de audio en de climate control. De grote auto heeft parkeersensoren rondom de auto en een achteruitrijcamera. Ook heeft het model Dodge Ram 1500 een panoramisch schuifdak.

Met goede schokdemper kom je ook het ruige terrein gemakkelijk over. Maar ook in de stad is deze auto nog verrassend wendbaar en dat met een lengte van meer dan 5 meter. Deze auto is gemaakt op gematigd rijden, uiteraard haalt hij met gemak de 140 km per uur maar de auto rijdt lekkerder op een gematigd tempo op de binnenwegen.

 


Bekijk huidige aanbod Dodge Ram

Plus en minpunten van de Dodge Ram 1500

+ Stoere auto
+ Grote laadruimte

-  Hoog in kosten
-  Vaak te groot voor normale parkeervakken

De Dodge Ram 1500 rijd je niet als je op het milieu of je portemonnee wilt letten want dan zijn er meer passende auto’s. Wil je echter gezien worden en houd je van groot en stoer dan is dit wel de ideale auto. Geschikt voor de stad is hij misschien wat minder maar op de open weg is deze 2400 kilo zware pick-up een geweldige auto.

Veelgestelde Dodge Ram vragen

Hoeveel kost Dodge Ram?

De nieuwprijs van de Dodge Ram 1500 in Nederland is 37.950 euro exclusief btw en 45.920 euro inclusief btw.

Hoe snel is een Dodge RAM?

Met 400 pk is de Dodge RAM zeker geen trage auto maar je zou misschien meer verwachten met zoveel vermogen. Een sprint naar de 100 van duurt ongeveer 7 seconden en de topsnelheid is begrensd op 170 km/u.

Hoeveel wegenbelasting betaal je voor een Dodge Ram?

Hou rekening met 254 euro wegenbelasting per kwartaal voor een Dodge Ram op geel kenteken en 493 euro per kwartaal met een LPG-installatie.

Waarom een Dodge Ram?

De Dodge Ram is een ideale auto voor het vervoeren en slepen van materiaal en apparatuur. Een grote aanhanger kun de Ram met gemak trekken.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl