Contact met Vaartland.nl

 

Dodge Viper – Sportieve Amerikaanse spierballen

Met de Dodge Viper kies je voor een tweezits sportwagen die je zowel als coupé en als cabrio kunt kopen. Met zijn lange motorkap en muscle car-achtige styling is de Viper een bijzondere verschijning. De belangrijkste reden dat mensen voor een Dodge Viper auto kiezen is de enorme motor. Amerikaanse auto’s staan sowieso al bekend om hun grote motoren maar de Viper is zelfs onder de muscle cars nog een klasse apart. Waar een Ford Mustang of een Dodge Challenger het met een 6 liter V8 moeten doen, is de Dodge Viper uitgerust met een 8 liter V10. Ja, dat lees je goed. Het is deze gigantische krachtbron die een onweerstaanbare aantrekkingskracht heeft op autoliefhebbers. De Viper is een Amerikaans symbool en er zijn sinds de lancering van het model in 1992 dan ook talloze speciale edities uitgekomen.

 
 
 
 
 

Maximaal sportief rijplezier!

Ongegeneerd, ongeremd rijplezier, dat is de gedachte achter het Dodge Viper model. Het ontwerp is simpel, zonder elektronische hulpmiddelen en met die brullende V10 is het een verslavende ervaring om op het gaspedaal te drukken. Dat kan echter ook erg Spartaans worden bij de oudere modellen. Op een Dodge Viper 2001 en ouder was er geen ABS-remsysteem of stabilisatiesysteem ingebouwd. Dat maakte het rijden met 500 pk in de neus op zijn zachtst gezegd uitdagend.

Het hart van het beest

Je kunt het niet over de Dodge Viper hebben zonder even stil te blijven staan bij de motor. Voor een tweezits sportwagen is 1,5 ton een behoorlijk gewicht en dat heeft vooral te maken met de V10 die onder de lange motorkap huist. Bij de eerste generatie was het motorblok dan ook gemaakt van zwaar gietijzer en leverde de weinig subtiele motor ‘slechts’ 400 pk. In de laatste versie is de 8.0 liter verbeterd en heeft een vermogen van 600 pk. Daarmee trekt de Viper in 3.3 seconden van 0 naar 100 km/u en door tot een topsnelheid van 331 km/u. Vanwege de grote cilinderinhoud is de motor niet bepaald zuinig. Reken niet op veel beter dan een verbruik van 1 op 5.

 


Bekijk huidige aanbod Dodge Viper

Plus- en minpunten van de Dodge Viper

+ Een unieke verschijning en een mooi alternatief voor iedereen die op zoek is naar een tweezits sportwagen.
+ De gigantische 8 liter V10 motor spreekt veel mensen aan
+ Een tweedehands Dodge Viper auto is behoorlijk waardevast en kan dan ook als investering in een oldtimer gezien worden.
+ Voor een beperkte prijs koop je een auto met erg veel vermogen

- Dankzij die enorme motor is het brandstofverbruik van de Dodge Viper dramatisch maar dat is dan ook niet waarom je deze auto koopt.
- Een Amerikaanse muscle car is niet zo geraffineerd als zijn concurrenten uit Europa of Azië.

Een tweedehands Dodge Viper kopen?

Omdat Dodge zijn high performance modellen nooit in Nederland op de markt heeft gebracht, is de Viper hier erg zeldzaam. Nieuwe modellen moeten geïmporteerd worden en ook dan moet je de aanschafbelasting betalen. En die is dankzij die massieve V10 niet mals. Vanwege deze eigenschappen is een Dodge Viper wel redelijk waardevast. Zelfs een Dodge Viper 1995 of Dodge Viper 2000 kost nog altijd tussen de €50.000 en €60.000,-.

Dat betekent tegelijkertijd ook dat een Viper een investering is die in de toekomst misschien wel meer, in plaats van minder geld waard wordt. Veel tweedehands Dodge Vipers zijn vooral gehouden als plezierauto en alleen gebruikt voor ritjes op mooie dagen. Het voordeel daarvan is dat zelfs Viper exemplaren van 20 jaar oud een beperkt aantal kilometers op de teller hebben.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl