€2000,- aanschafsubsidie op een elektrische auto?

Vaartland.nl Thijs
21 juli 2020

Door Thijs

Het aanschaffen van een elektrische auto moet goedkoper worden. Hierover werd in het klimaatakkoord uitgebreid gesproken. Zo hoeven bezitters van een elektrische auto al geen BPM of wegenbelasting te betalen. Andere voordelen waren echter gereserveerd voor de zakelijke rijder.

In Nederland zijn we al sinds jaar en dag bezig om de elektrische auto aantrekkelijker te maken voor die zakelijke rijder. Dit in de vorm van de bijtelling waardoor het relatief voordelig was om bijvoorbeeld een Tesla Model 3 op de zaak te rijden. Een succes want alleen al in 2020 gingen er 30.943 Tesla model 3’s over de spreekwoordelijke toonbank.

Subsidie elektrische auto

Met ingang van 1 juli 2020 is het ook voor particulieren voordeliger geworden om een elektrische auto gebruikt of nieuw te kopen. Je krijgt nu namelijk €2000,- elektrische auto subsidie op een gebruikte elektrische auto en €4000,- aanschafsubsidie op een nieuwe elektrische auto. Niet alle elektro-auto’s komen in aanmerking voor deze aanschafsubsidie. Het gaat om betaalbare elektro-auto’s niet lager dan 12.000 euro en niet hoger dan 45.000 euro. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een gebruikte e-Golf, i3, Leaf of Zoe.

De auto dient dan aan een aantal voorwaarden te voldoen:

  1. Een 100% elektrische auto met een actieradius van minimaal 120 kilometer
  2. Nieuwprijs is niet lager dan €12.000,- en niet hoger dan €45.000,-
  3. De auto is een originele elektrische auto en geen omgebouwde auto
  4. Minimaal 3 jaar de EV in het bezit blijven
  5. Gekocht bij RDW-erkend bedrijf
  6. De Subsidie elektrische auto is allen beschikbaar als particulier

Aanbod elektrische auto's

aanschafsubsidie electrische auto

7 miljoen euro beschikbaar in subsidiepot

De subsidiepot van €4000,- voor nieuwe elektrische auto's was binnen 8 dagen leeg. Voor elektrische occasions is op dit moment nog 5,6 van de 7 miljoen euro beschikbaar. Ben je geïnteresseerd? Wacht dus niet te lang, want de subsidiepot voor elektrische occasions kan dus ook snel weer op zijn.

Zelf een aanvraag subsidie elektrische auto doen?

subsidie aanvragen elektrische auto

RDW-erkend bedrijf

Wil je gebruikmaken van de subsidiepot, dan kun je de auto niet zomaar bij ieder bedrijf (of particulier) kopen. Dit dient een RDW-erkend bedrijf te zijn. Het kan dus geen EV zijn die door een eigenaar van een bedrijf privé wordt aangeboden. Vaartland voldoet aan alle voorwaarden en is dus ook een RDW-erkend bedrijf.

Auto's met aanschafsubsidie

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl