Contact met Vaartland.nl

 

Top 10 veiligste auto's

Vaartland.nl Jelle
3 juli 2024

Door Jelle Sluis

Meer artikelen van Jelle Sluis

De veiligheid van je occasion is erg belangrijk. Als je een ongeval krijgt of de occasion krijgt iets anders zwaars te verduren, dan wordt de veiligheid op de proef gesteld en moet de auto jouw veiligheid waarborgen.

In deze blog worden 10 auto's uitgelicht. Dit zijn 10 auto's die goed uit de veiligheidstesten kwamen van de Euro NCAP.

Hoewel deze lijst de top 10 veilige auto's bevat, betekent dit niet dat dit de absolute 10 veiligste auto's zijn die je kunt kopen.

10. Toyota C-HR

De Toyota C-HR uit 2024 blinkt uit in veiligheid volgens Euro NCAP-tests, met een uitstekende beoordeling van vijf sterren.

Het model is uitgerust met veiligheidskenmerken zoals adaptieve cruise control, lane departure warning, automatische noodremassistentie en voetgangersdetectie.

Deze functies, samen met de stevige constructie van de auto, bieden optimale bescherming voor inzittenden en voetgangers, wat de C-HR tot een van de veiligste keuzes in zijn klasse maakt.

toyota c-hr
 
 
 
 
 

9. Volkswagen Tiguan 

De Volkswagen Tiguan 2024 behaalt ook een indrukwekkende vijfsterrenbeoordeling in de Euro NCAP-tests.

Deze familieauto biedt veiligheidskenmerken zoals automatische noodremassistentie, adaptieve cruise control, lane assist en dodehoekdetectie.

Dankzij een robuuste carrosseriestructuur en diverse assistentiesystemen zorgt de Tiguan voor uitstekende bescherming van inzittenden en voetgangers, waardoor het een van de veiligste voertuigen in zijn klasse is.

volswagen tiguan

 


8. BMW 5-serie

De BMW 5-serie 2023 heeft een vijfsterrenbeoordeling gekregen van Euro NCAP, dankzij zijn geavanceerde veiligheidsvoorzieningen.

De auto beschikt over intelligente technologieën zoals een actieve rijstrookassistent, adaptieve snelheidsregelaar en een uitgebreide botsingswaarschuwingssysteem.

Met een sterke carrosseriestructuur en beschermingssystemen voor zowel inzittenden als voetgangers, biedt de BMW 5-serie optimale veiligheid op de weg, wat het een uitstekende keuze maakt voor veiligheidsbewuste bestuurders.

 
 
BMW 5-serie

 

 


7. Land Rover Range Rover

De Land Rover Range Rover 2022 heeft een vijfsterrenbeoordeling van Euro NCAP gekregen, dankzij zijn geavanceerde veiligheidsvoorzieningen.

De SUV beschikt over functies zoals noodremassistentie, adaptieve cruise control en dodehoekmonitoring. Het voertuig biedt ook voetgangersbescherming en een stevige carrosserie.

Innovatieve technologieën en een doordacht ontwerp zorgen voor optimale veiligheid, waardoor de Range Rover een uitstekende keuze is voor veiligheidbewuste bestuurders.

 

land rover range rover

6. Tesla model 3

Deze Tesla Model 3 uit 2019 is uitgerust met automatische noodremassistentie, adaptieve cruise control, en een rijhulpsysteem met Autopilot.

De sterke carrosseriestructuur, samen met uitgebreide airbags en een laag zwaartepunt, zorgt voor uitstekende bescherming van inzittenden en voetgangers, waardoor de Model 3 een van de veiligste voertuigen op de weg is.

Tesla model 3

 5. Tesla Model S

Dan gaan we door naar de volgende Tesla, de Tesla Model S. Deze luxe elektrische sedan biedt net als de Model 3 automatische noodremassistentie, adaptieve cruise control, en een rijhulpsysteem met Autopilot.

Dankzij de sterke carrosseriestructuur, uitgebreide airbags en het lage zwaartepunt biedt de Model S optimale bescherming voor inzittenden en voetgangers.

tesla model s

 

 

 

4. BMW X1

De BMW X1 2022 is een veilige auto vanwege zijn uitgebreide reeks veiligheidsvoorzieningen en sterke prestaties in crashtests. 
 
De BMW X1 onderscheidt zich op het gebied van veiligheid door specifieke kenmerken zoals actieve bescherming voor inzittenden, die de gordels aanspannen en ramen sluiten bij een dreigende botsing.
 
Hij beschikt ook over een bots voorbereidingssysteem dat de remmen voorbereid bij een dreigend ongeval.
 
Daarnaast biedt de X1 een indrukwekkend Head-Up Display, wat de bestuurder helpt om de ogen op de weg te houden en afleiding te minimaliseren.
De X1 heeft ook de kenmerken zoals adaptieve cruise control en automatische remassistentie.
BMW X1

 

3. Lynk & Co 01

De Lynk & Co 01 onderscheidt zich met veiligheidskenmerken zoals een 360-graden camerasysteem en intelligente parkeersensoren, die zorgen voor optimale zichtbaarheid en veiligheid bij het manoeuvreren.

Het model beschikt over een geavanceerd bots waarschuwingssysteem met automatische noodremassistentie en voetgangersdetectie.

Bovendien biedt de Lynk & Co 01 rijstrookassistentie met stuurhulp en adaptieve led-koplampen, die zich aanpassen aan de rijomstandigheden voor betere zichtbaarheid en veiligheid.

 

Lynk & co 01

 

 


2. Mazda MX-30

De Mazda MX-30 2020 is een veilige keuze dankzij een reeks veiligheidsvoorzieningen.

Deze elektrische SUV is uitgerust met Mazda’s i-Activsense technologie, waaronder een adaptieve snelheidsregelaar, dodehoekbewaking, en automatische noodremassistentie met voetgangersdetectie.

Het voertuig beschikt ook over rijstrookassistentie en een driver attention alert systeem, dat waarschuwt bij vermoeidheid.

De robuuste carrosserie, gecombineerd met uitgebreide airbags en een solide batterijbehuizing, zorgt voor uitstekende bescherming, wat de MX-30 een veilige en betrouwbare auto maakt.

Mazda MX-30


1. Volvo V60

Als laatste komt de Volvo V60 2018 aan bod. Eigenlijk kunnen we zo'n beetje elke Volvo in deze lijst zetten. 

De Volvo V60 staat bekend om zijn veiligheid en heeft een vijfsterrenbeoordeling van Euro NCAP. Hij heeft het City Safety-systeem, dat automatisch remt voor voetgangers, fietsers en grote dieren.

Andere functies zijn rijstrookassistentie, dodehoekmonitoring en veel airbags. De sterke carrosserie en slimme veiligheidsconstructie zorgen ervoor dat de V60 een van de veiligste auto's in zijn klasse is.

Volvo V60
Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl