Contact met Vaartland.nl

 

Toyota Verso – Praktische en betrouwbare Japanse kwaliteit

In 2009 nam de Toyota Verso het stokje over van de gelijknamige en vergelijkbare Toyota Corolla Verso als compacte MPV van het Japanse merk. Sinds de introductie van de Toyota Verso 2009 is de auto nauwelijks veranderd, op een kleine facelift van de Toyota Verso 2012 na. Een relatief compacte auto met zitplaatsen voor zeven personen. Ideaal dus voor mensen met een groot gezin die vooral in stedelijke gebieden rijden. Een andere eigenschap die de Toyota Verso tot een populaire gezinsauto maakt is de hoge veiligheidsstandaard. Volgens de Euro NCAP veiligheidstest kwam de Toyota Verso 2010 als beste MPV uit de bus.

 

 
 
 
 
 

Belangrijke kenmerken

Ook met de Verso bewijst Toyota maar weer eens een van de meest betrouwbare automakers ter wereld te zijn. Je komt geregeld occasions in uitstekende staat tegen die al behoorlijk wat kilometers hebben gelopen en nog steeds nauwelijks onderhoud nodig hebben. Dat heeft ook tot gevolg dat de Verso zijn waarde beter vasthoudt dan veel andere auto’s. Dat is mooi als je de auto na verloop van tijd wilt verkopen maar het betekent ook dat je rekening moet houden met een hogere aanschafprijs.

Makkelijk laden dankzij een gelijke laadvloer

Naast de mogelijkheid om 7 zitplaatsen te creëren, zijn de Toyota Verso modellen ook erg ruim wat bagageruimte betreft. Dankzij de hoge dakrand kun je ook grotere objecten makkelijk inladen, zonder het risico te lopen dat je de auto beschadigd. De kofferbak heeft 484 liter aan bagageruimte, wat ongeveer gelijk staat aan de ruimte die je krijgt bij een VW Golf Sportsvan of de Ford C-Max. Het voordeel zit hem in de achterbank die je volledig omlaag kunt klappen. Daarmee creëer je 1026 liter aan laadruimte en omdat je de bank tot dezelfde hoogte als de laadvloer neer kunt klappen wordt in- en uitladen nog makkelijker.

Comfort en afwerking

Het interieur van de Toyota Verso 2013 tot en met de Toyota Verso 2018 is netjes en overzichtelijk. Ook hier komt de praktische insteek van de auto goed naar voren. Er zijn twee handschoenenvakken aanwezig waar je behoorlijk wat in kwijt kunt en ook twee bekerhouders zijn standaard. Alle versies buiten het basismodel om zijn uitgerust met een achteruitrijcamera en een met leer bekleed stuur. Verder is de afwerking van binnen eenvoudig. De Ford C-Max en de Opel Zafira zijn beduidend luxer uitgerust.

Toyota Verso modellen Vaartland.nl

Ontspannen rijden

De Toyota Verso wordt geroemd om zijn goede rijeigenschappen. De auto is ook bij hogere snelheden erg stil en ligt rustig en stabiel op de weg. Het is geen auto die is gemaakt om mee te scheuren maar heeft voldoende pit om vlot op te trekken. In plaats van snelheid zijn de 147 pk sterke 1.8 benzine en de 2.2 diesel met 150 pk vooral gericht om je rit zo comfortabel mogelijk te maken.

 

 

Bekijk huidige aanbod Toyota Verso

Plus- en minpunten van de Toyota Verso

+ Erg betrouwbaar, wat je van een Toyota mag verwachten
+ Een praktische auto dankzij de mogelijkheid om een extra rij stoelen op te klappen en om een grote laadruimte met gelijke vloer te creëren door de achterbank volledig neer te klappen.

- Wanneer je de achterste twee stoelen wilt gebruiken gaat die ten koste van de beenruimte op de tweede rij

Het einde van Toyota Verso

De Toyota Verso auto is sinds 1997 ononderbroken op de markt geweest maar in 2018 besloten de Japanners om de stekker eruit te trekken. De verkoopcijfers vielen behoorlijk tegen omdat de MPV als type auto moet concurreren met de veel populairdere SUV en Cross-Over modellen. Niet alleen de Toyota Verso heeft hier de effecten van gevoeld, later in hetzelfde jaar werd ook de Opel Zafira Tourer van de markt gehaald. Langs de andere kant werd de Verso ingehaald door hybride auto’s die zuiniger en milieuvriendelijker zijn. De Verso heeft nooit een hybride aandrijflijn gekregen omdat deze was voorbehouden aan de nieuwe Toyota Prius+.

Het goede nieuws is wel dat de Toyota Verso dus niet verdwenen is omdat het een slechte auto is. Voor mensen die een ruime, praktische auto willen maar direct in een SUV willen stappen is de Verso dan ook een erg interessant alternatief.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl