De Opel Vivaro is de grote bestelbus van Opel. Deze bus is inmiddels 10 jaar op de markt en dat is niet zonder reden. Hij heeft een hoog laad- en trekvermogen en biedt solide kwaliteit die je mag verwachten van een bedrijfsauto.
Het merk Opel is al tientallen jaren bekend om de hoogwaardige kwalitatieve auto’s die op de markt worden gebracht. In de vorige eeuw domineert het merk Duitsland en verslaat hiermee andere bekende Duitse merken. Aan het einde van de vorige eeuw lopen de verkopen terug en worden er verschillende pogingen gedaan om Opel weer nieuw leven in te blazen. Ondanks dat dit niet alleen maar slecht verloopt blijven grote succes ook uit. De PSA groupe waar ook Renault (die met de Trafic een vergelijkbare bedrijfsbus op de markt bracht) en Peugeot onder vallen neemt enkele jaren geleden het Duitse bedrijf over en brengt het weer naar een hoger niveau.
De Opel modellen krijgen hiermee niet alleen de laatste technologieën mee maar worden ook op het gebied van design opgefrist. Door deze Franse invloed zie je overlap ontstaan tussen de verschillende merken die onder deze groep vallen. Zo krijgt de Renault Traffic een nieuw uiterlijk en hiermee is de Opel Vivaro auto geboren.
Deze bestelwagen is onder Renault een groot succes en wanneer deze in zijn tweede generatie zit wordt de Opel Vivaro 2001 uitgebracht. Deze nieuwe bus wordt in 4 varianten uitgebracht: de paneelvan, normale van, de mini bus en de crew cab.
Met de Opel Vivaro 2006 krijgt deze grote bestelbus zijn eerste facelift. Er is nog maar 1 motor beschikbaar met twee versies in plaats van vier verschillende, en de auto komt standaard als handgeschakeld.
Met de Opel Vivaro 2010 wordt ook de Vivaro E concept geïntroduceerd. Deze plugin hybride auto rijdt gedeeltelijk op traditionele brandstof en gedeeltelijk op elektriciteit. Met een volledig opgeladen batterij kan de auto 97 km afleggen zonder te hoeven laden. Woon- werkverkeer met niet al te grote afstanden is dan ook prima af te leggen op alleen elektriciteit.
Enkele jaren geleden werd de tweede generatie Opel Vivaro op de markt gebracht. Deze begon bij de Opel Vivaro 2014 en de populaire modellen Opel Vivaro 2018 en de Opel Vivaro 2019 vallen ook onder deze generatie. Deze laatste Opel Vivaro modellen verschijnen als van of minibus met 4 deuren. Variëren kan je in de wielbasis en de hoogte van de auto. Er zijn wederom weer verschillende Opel Vivaro motoren mogelijk beginnend bij een 1.9 oplopen tot een 2.5 Opel Vivaro motor.
Zeker bij een bedrijfsauto is het belangrijk dat je beschikking hebt tot alle mogelijk opties die je nodig hebt als je onderweg bent. Gelukkig zijn er verschillende Opel Vivaro varianten, elk met verschillende opties en mogelijkheden. Je kunt kiezen voor de Selection, Edition en de Innovation.
De Selection is het basismodel en is al vrij standaard uitgerust en is in ieder geval voorzien van goede standaard opties zoals ABS, elektronisch stabiliteitsysteem, centrale deurvergrendeling en cruise control.
De Edition is de iets uitgebreidere variant die ook airconditioning, verstelbaar stuurwiel en licht- en regensensoren heeft. Wil je nog meer luxe dan kies je voor de Innovation die hier bovenop ook lichtmetalen velgen, parkeersensoren en verkeersbordherkenning heeft.
+ Ruim
+ Comfortabel
+ Degelijk en stabiel
- Niet al te uitgebreid als het gaat om opties
De Opel vivaro is een praktische bedrijfsbus die doet wat hij belooft. Geen poespas of overbodige elementen maar een goede degelijke auto waarmee je veel kilometers kunt maken. De bestelbus heeft een laadvermogen van 1400 kg en een trekvermogen 2500 kg en hiermee deint deze bus niet terug voor hard werken. Ondanks zijn Franse achtergrond sijpelt het design van Opel zeker door op deze auto net als de kwaliteit waar deze bus mee komt.