Contact met Vaartland.nl

 

Ford Fusion – De mini MPV

Op basis van de Ford Fiesta ontwerpt Ford een kleine MPV met voorwielaandrijving: de Ford Fusion. Deze kleine MPV heeft een stoer uiterlijk en biedt veel ruimte voorin. Hij heeft de uitstraling van een terreinwagen maar functioneert prima als gezinsauto en past ook in een gemiddeld budget, net als de Honda CR-V

In 1903 wordt de Ford Motor Company opgericht. Dit Amerikaanse bedrijf brengt auto’s uit met het doel dat deze zuinig, betrouwbaar, comfortabel en functioneel zijn. Zeker op de Amerikaanse markt is Ford heel lang marktleider, maar ook in Europa behaald het merk veel verkopen. Ford gaat mee met zijn tijd en zo ook wanneer in 2002 de Ford Fusion uitkomt.

 
 
 
 
 

Het ontstaan van het Ford Fusion model

Eind vorige eeuw wordt de MPV een populaire auto. Ford speelt hier al direct op in met de komst van de Ford Galaxy. Ondanks dat deze trend zich doorzet begin deze eeuw komt er al een lichte verschuiving naar de wat stoerdere SUV’s en crossovers. Om hierop in te spelen introduceert Ford in 2002 de Ford Fusion. De auto wordt gekenmerkt als mini MPV. Hij heeft daarentegen wel een stoerder karakter en uiterlijk. Ford zelf noemt hem een UAV (Urban Activity Vehicle) en je kunt hem zien als voorloper van de crossover.

Een combinatie van middenklasse auto met een terreinwagen dat is waar deze Ford Fusion het meeste van wegheeft en dit verklaart ook zijn naam. De auto oogt stoer. Hij wordt gebouwd op het platform van de Ford Fiesta maar is 8 cm hoger en 10 cm langer. De Fusion vind je alleen terug in Europa. In Amerika wordt een auto op de markt gebracht met dezelfde naam maar qua uiterlijk lijkt hij niet op de Ford Fusion model wat wij kennen.

Van de Ford Fusion 2002 tot de Ford Fusion 2009

Bij de lancering van de Ford Fusion 2002 komt de auto met verschillende motor opties van een 2.3 motor tot een 3.0 met 221 pk. Zeker een stuk krachtiger dan dat je zou denken van een MPV. Dit samen met voorwielaandrijving maakt deze auto een stuk stoerder dan de gemiddelde MPV. Andere populaire occasion modellen uit deze generatie zijn de Ford Fusion 2006, de Ford Fusion 2003, en de Ford Fusion 2008.

Met de Ford Fusion 2010 krijgt de auto een geheel nieuw uiterlijk. Zowel de voorkant als de achterkant krijgen een compleet nieuwe look. Ook wordt het motoraanbod uitgebreid met een 2.5 en een 3.0. Deze laatste biedt 240 pk.

Ford Fusion specificaties vanaf de Ford Fusion 2013

De nieuwste en laatste generatie begint met de Ford Fusion 2012. Milieu en zuinigheid staan centraal bij de introductie van deze generatie. De auto komt namelijk meteen met een ecoboost, hybride, plugin- hybride en elektrische fusion op de markt. Hiermee wint hij onder andere de titel groene auto van het jaar. Hij is langer dan voorganger en ook 31mm hoger. Het nadeel ten opzichte van de vorige generatie is dat de kofferbak ruimte kleiner is geworden.

De auto Ford Fusion verschijnt in beide generaties met 4 of 5 deuren met de uitrustingen S, SE, SEL en Platinum. Het S model is de basis en is uitgerust met stereo, USB, bluetooth, achteruitrijcamera’s, 16” velgen, chromen details en keyless entry. Het model bevat tevens een keur aan veiligheidsopties zoals adaptive cruis control, parkeerassistentie, opblaasbare veiligheidsgordels en elektrische stuurbekrachtiging.

In 2020 stop de productie van de Ford Fusion en zo zijn de Ford Fusion 2018 en de Ford Fusion 2019 de laatste modellen die nieuw zijn uitgebracht.

 

 

Bekijk huidige aanbod Ford Fusion

Plus en minpunten van de Ford Fusion modellen

+ Origineel design
+ Veel ruimte voorin
+ Stoere MPV

- Hoog in brandstofgebruik
- De laadruimte is afgenomen tov het vorige model

Wil je ruimte voor het gezin, stoerder rijgedrag en toch ook goed in de stad kunnen bewegen dan is de Ford Fusion een geschikte auto. Deze auto is een mooie combinatie wat veel mensen zoeken in een auto voor een acceptabel aanschafbedrag.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl