Contact met Vaartland.nl

 

Ford Galaxy – De ruime en comfortabele MPV

Op zoek naar een ruime auto voor het hele gezin dan sluit de Ford Galaxy hier goed op aan. Met ruimte tot wel 7 inzittenden biedt deze ruime auto genoeg mogelijkheden. Maar ook met de achterbanken ingeklapt kunnen er niet alleen nog steeds veel mensen mee maar ook veel spullen en goederen. De Ford Galaxy is daarmee een goed alternatief voor de Citroën C4.

Ford motor Company is een Amerikaans automerk, opgericht in 1903 door Henry Ford. Het imago van Ford is nog steeds hetzelfde als destijds. Auto’s moeten betrouwbaar, zuinig, betaalbaar en functioneel zijn. En zo ook de Ford Galaxy die in 1995 werd geïntroduceerd. 

 
 
 
 
 

De Ford Galaxy 1995 tot de 2018 Ford Galaxy

Eind vorige eeuw werd de MPV (multi purpose vehicle) steeds populairder. De vraag naar grotere gezinsauto’s groeide en hier speelde ook Ford goed op in door het uitbrengen van de Ford Galaxy auto. De Ford Galaxy 1995 had een lengte van 4,8 meter en een massa van 1600 kilo. Extreem veel ruimte dus. De auto heeft 5 deuren. De laatste stoelenrij waar nog twee extra volwassenen op kunnen zitten kan worden ingeklapt waardoor en nog meer ruimte ontstaat voor spullen.

Daar de auto samen werd ontwikkeld met de VW Sharan en de Seat MPV zie je een sterke gelijkenis tussen deze auto’s. Ondanks dat zowel de voorkant, achterkant als het dashboard iets anders is bij elk model zie je ook de duidelijke overeenkomsten als je ze naast elkaar zet. Bij deze eerste generatie werd de auto uitgebracht met een 2.0 van 115 pk, een 2.3 van 145 pk en een 2.8 motor van 268 pk. Ook kwam de auto uit als diesel variant met een 1.9 motor tot 150 pk. De auto is gemaakt volgens de kernwaarden van Ford en is hiermee voornamelijk comfortabel, voornamelijk ook in rijgedrag.

Het vernieuwde Ford Galaxy model

De Ford Galaxy 2000 kreeg een facelift. Hij kreeg een nieuw design, motoren en een nieuw interieur. Ook de veiligheidssytemen en het dashboard werden aangepakt. Ondanks de facelift ziet de auto er ook na de facelift nog steeds uit als een typische MPV.

Vanaf de Ford Galaxy 2006, de tweede generatie, werd er meer pk toegevoegd aan de motoren. De 2.0 motor ging nu tot de 145 pk en de 2.3 tot 160 pk. Net even wat krachtiger om de auto iets meer power te geven. Het gemiddelde verbruik van de auto ligt op de 10 liter per 100 km. De Ford Galaxy komt met verbruik dus niet uit in de zuinige klasse maar in de gemiddelde range.

De auto Ford Galaxy is ruim van buiten en van binnen. De auto heeft schuifdeuren en chromen afwerking. De auto is voorzien van een groot info- en entertainment systeem waarop de navigatie, de radio en de ventilatie te bedienen zijn. De Ford Galaxy komt in verschillende uitvoeringen namelijk de Trend, Ghia, Titanium en Platinum. 

 


Bekijk huidige aanbod Ford Galaxy

Ford Galaxy Specificaties

De Ford Galaxy trend is het basis model en heeft climate control, cruise control, ESP en startblokkering als standaard opties. Ga je een stap hoger met de Ford Galaxy Ghia dan krijg je hier ook een met hout afgewerkt interieur, een verwarmde voorruit, aparte airco achterin en een boordcomputer bij. Wil je nog net iets meer dan is de Ford Galaxy Titanium beschikbaar met active park assist, adaptive cruise control, elektronische verstelbare stoelen en een frontcamera. Als meeste luxe uitvoering was de Ford Galaxy Platinum beschikbaar. Bovenop bovenstaande opties kwam deze uitvoering ook nog met lederen bekleding, achteruitrijcamera en parkeersensoren, bluetooth en voice control en Xenon lampen.

Extra optie pakketten op deze varianten waren ook nog mogelijk waardoor de auto helemaal naar wens kon worden samengesteld.

De MPV neemt de laatste jaren af in populariteit en zo is de Ford Galaxy 2018 het laatste model wat wordt afgegeven. Een Ford Galaxy 2019 zul je dan ook niet meer terugvinden. De Ford Galaxy 2015, Ford Galaxy 2016 en de Ford Galaxy 2017 zijn nog steeds veelgezochte modellen wanneer je op zoek bent naar een occasion. Deze laatste generatie bevat de nieuwste technologieën en biedt ruimte zoals weinig andere auto’s dat kunnen. Heb je liever wat kleiners? Kijk dan eens naar een Ford Ka.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl