Contact met Vaartland.nl

 

Ford Escape, het amerikaanse Kuga broertje

De Ford Escape is een compact crossover model dat sinds het jaar 2000 in productie is. Het model is pas een decennium later naar Europa gekomen als onderdeel van de “One Ford” strategie. De Ford Escape kan gerust gezien worden als het broertje van de Kuga alleen dan een stukje langer. Gaat jouw voorkeur uit naar de Kuga of zet je liever de Escape in?

 

 
 
 
 
 

De Ford Escape die in 2010 werd gepresenteerd

Voor de autoliefhebbers die de Amerikaanse markt een beetje volgen was de Ford Escape geen onbekende toen deze auto ook in Europa werd gepresenteerd. De auto werd immers al 10 jaar aan de andere kant van de plas aangeboden. Het was wel even de vraag onder welk merk de auto zou worden aangeboden. De Escape is immers het resultaat van een samenwerkingsverband met Mazda. De Japanners brachten de auto uit onder de noemer Mazda Tribute terwijl Ford de auto uit het modeljaar 2005 ook een tijd aan de man heeft gebracht onder de label de luxe Mercury-divisie van Ford.

Wat voor auto is de Ford Escape? 

De Ford Escape is, zoals aangegeven, een cross-over. Dit is een model dat is voortgekomen uit een kruising tussen een SUV (een semi-terreinwagen) en een stationwagen, andere voorbeelden zijn de Honda CR-V en de Hyundai Tucson. De auto is dan geschikt voor mensen die een SUV model net even wat overdreven vinden. In Europa wordt de auto desondanks gezien als flink model. In de VS is dit het één na kleinste SUV model en kun je nog drie SUV modellen kopen die een stuk groter zijn.

Ford Escape Vaartland

De tweede generatie Ford Escape uit 2008 die ook in Europa werd aangeboden

De eerste Ford Escape (Ford Escape 2008) die in Europa werd aangeboden, was een model uit de tweede generatie. De 2008 Ford Escape was een van de auto’s die onderdeel waren van de ”One Ford” strategie waarbij het merk het streven had om internationaal slechts één voertuig per segment te hebben. Om in deze doelstelling te voorzien werd het Amerikaanse Ford Escape model en de Europese Ford Kuga samengevoegd tot één model. Het resultaat is een auto waarin de lijnen van de Kuga nog goed herkenbaar zijn maar waarbij het ook direct duidelijk is dat de auto een 10 centimeter langere wielbasis heeft. De auto bleef in de Verenigde Staten de Ford Escape heten, in Europa werd de naam Ford Kuga in ere gehouden. De Escape is de eerste SUV dat een hybride motor als optie aanbiedt maar deze optie blijft beperkt tot de Amerikaanse markt.

De derde generatie Ford Escape in productie van 2014 tot 2018

De derde generatie Ford Escape (De Ford Escape 2014 tot de Ford Escape 2018) kennen wij onder de naam Ford Kuga. Het is dus een herbenoemde Escape. De auto’s zijn niet helemaal identiek aan de Amerikaanse modellen. In Europa worden de 2018 Ford Escape modellen met een 1.5 en 2.0 dieselmotor aangeboden, wat niet het geval is in de VS. De sterkste benzine variant van de auto is voorzien van een 1.5 liter motor waarbij je de beschikking hebt over 150 pk. De reguliere Hybrid en de Plug-In-Hybrid worden niet meer verkocht op de Europese markt.

De elektrische modellen van de vierde generatie 2019/ 2020

In 2019 werd de vierde generatie Ford Escape op de markt gebracht, waarbij wederom gekozen werd om de auto in Europa als Ford Kuga aan te bieden. De 2019 Ford Escape modellen uit deze generatie zijn verkrijgbaar als elektrisch model met een automatische versnellingsbak en sinds 2020 ook in een handgeschakelde benzine uitvoering. Dat Ford flinke stappen met deze auto heeft gemaakt, blijkt wel uit het bijbehorende energielabel. De moderne modellen zijn voorzien van een B of een A label. De Ford Escape 2019 wordt aangeboden met voorwielaandrijving voor de S uitrusting en met voorwielaandrijving of vierwielaandrijving voor de SE, SEL en Titanium uitrustingen. 

De Ford Escape staat bekend als een betrouwbare auto dat uiteraard veel ruimte biedt aan de bestuurder en inzittenden. Vooral de wat hogere zit wordt door veel mensen als erg prettig ervaren. Het is een auto met een prettig weggedrag en een vrij directe besturen. De Escape laat zich eenvoudig bedienen en is vanzelfsprekend voorzien van het voor Ford bekende Sync 3 infotainmentsysteem in combinatie met Sync Connect, een app voor configuratie met de smartphone. Daarnaast kan er bij de nieuwere modellen gebruik worden gemaakt het MyFord Touch (keyless) systeem. Een ander snufje is dat je de kofferbak van je auto kunt openmaken door een voetbeweging te maken en het parkeersysteem dat een plekje voor je zoekt en de auto automatisch instuurt.


Bekijk huidige aanbod Ford USA Escape

Pluspunten van de Ford Escape

+ Betrouwbare auto
+ Biedt veel ruimte
+ Comfortabel weggedrag
+ Prettig te bedienen
+ Voorzien van veel technologische mogelijkheden

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl