Contact met Vaartland.nl

 

Ford Kuga, het compacte SUV model

De Ford Kuga is het compacte SUV model van het merk die sinds 2008 in productie is. Het is een sports utility vehicle die dus een wat groot formaat heeft, wat hoger op de wielen staat en wat robuuster is vormgegeven maar niet zo extreem als andere SUV modellen. Het is een prima gezinsauto met de genen van een terreinwagen. De auto heeft misschien een brave uitstraling maar of deze auto wel zo braaf is, kun je hier ontdekken.

 
 
 
 
 

Verschil tussen een Ford Kuga en Ford Escape

We beginnen ons verhaal over de Ford Kuga met een vergelijking met de derde generatie Escape uit 2015. Ford had in die tijd het beleid dat het merk over de gehele wereld dezelfde modellen wilden aanbieden. De uitvoer van dit beleid had onder andere veel effect op de Ford Kuga. Dit model moest worden samengebracht met de Ford Escape die op de Amerikaanse markt werd aangeboden. De Ford Kuga uit de tweede generatie (bijvoorbeeld een 2016 Ford Kuga) is dus een herbenoemde Escape maar wel met een aantal verschillen. Deze verschillen zijn vooral onder de motorkap te vinden. In Europa worden de Ford Kuga modellen met een 1.5 en 2.0 dieselmotor aangeboden, wat niet het geval is in de VS. Het merk beweert dat de Ford Kuga 2016 en Escape voor 80 procent van dezelfde onderdelen zijn voorzien. Het uiterlijk van de Kuga komt ook overeen met de Ford Fiesta. Niet heel apart aangezien deze 2 auto's op het zelfde platform gebaseerd zijn.

Update van de Ford Kuga 2017

De Ford Kuga 2017 kreeg een vernieuwde update om de uitstraling van de auto te finetunen. Vooral de voorzijde van de auto werd aangepakt om het model een wat meer zelfverzekerde uitstraling te geven. Daarnaast werden er twee modellen uitgebracht. 

De Vignale is het meest luxueuze model. Deze Kuga heeft een wat weelderige aankleding. Als je kiest voor de ST-Line maak je de keuze voor een wat meer sportieve uitstraling. De auto is in dat geval een stuk minder braaf.

Een ander grote verbetering die aan de 2017 Ford Kuga is doorgevoerd, is te vinden in het interieur. Het infotainment scherm is flink gegroeid en het audio-, communicatie- en navigatiesysteem (ook wel bekend als "Sync") is vernieuwd. De bediening van het systeem gaat veel intuïtiever en directer. Een andere innovatie dat op het 2017 model te vinden is, heeft betrekking op de verlichting. Als je kiest voor Adaptive Front Lighting" herkent de auto de weersituatie  en past de verlichting hierop aan met betrekking tot de breedte en intensiteit. 

ford kuga modellen vaartland

Hoe rijdt een 2018 Ford Kuga?

Een Ford Kuga 2018 staat in voor het kenmerkende Ford gevoel als je aan het rijden bent. De betrouwbare auto biedt een prettige combinatie van comfort en dynamiek. Het is een auto dat best een direct besturing heeft en vlot op het gaspedaal reageert, zonder dat het echt spannend wordt. De 2018 Ford Kuga kan dus als braaf beschreven worden maar als je het gaspedaal stevig indrukt zul je er absoluut wel plezier aan beleven, zeker als de sportieve stand van de auto is ingeschakeld. 

De nieuwe generatie Ford Kuga 2019

De 2019 Ford Kuga heeft een meer aerodynamische uitstraling gekregen en is een stukje gegroeid. Dankzij de lange wielbasis (271 cm) is ruimte achterin ver bovengemiddeld voor een auto van deze omvang. De Escape invloeden blijven dus zichtbaar bij de Ford Kuga 2019. Hiermee is dit een ruime gezinsauto die alleen nog de uitstraling van een terreinwagen heeft. 

De modellen uit deze generatie zijn verkrijgbaar als een traditionele benzinemotor en plug-in hybride aandrijving (ook wel bekend als PHEV voor Plug-in Hybrid Electric Vehicle). De combinatie tussen een benzine- en elektromotor zorgt uiteraard voor betere prestaties. Een automatische versnellingsbak zorgt voor een automatische verdeling van het werk tussen de benzine- en elektromotor. De auto zal zo’n 50 kilometer elektrisch kunnen afleggen. 

Met betrekking tot het karakter van de auto kun je kiezen uit een economische, normale en sportieve stand. Met betrekking tot comfort en veiligheid, heeft de auto een "lineair" weggedrag. Dit wil zeggen dat je niet verrast zult worden door de auto, zelfs als je met een wat hoge snelheid de bocht in gaat. De Kuga zal ook in dat geval rustig en voorspelbaar blijven. Precies zoals je van een brave Ford mag verwachten. 

 

Bekijk huidige aanbod Ford Kuga

Pluspunten van de Ford Kuga

+ Comfortabele auto
+ Voorzien van moderne techniek
+ Biedt uitstekende rijeigenschappen
+ Ruim en praktisch vormgegeven
+ Vrij zuinige auto

Zoek je een alternatief met wat meer luxe? Kijk dan eens naar de Volkswagen Tiguan of BMW X1.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl