Contact met Vaartland.nl

 

Dacia

Dacia is van origine een Roemeens automerk en werd in 1999 overgenomen door Renault. Sinds de overname van Renault is het merk Dacia flink gegroeid. Maar laten we alleen eerst even wat vertellen over het ontstaan van Dacia. In 1952 werd een fabriek opgericht voor onderdelen van vrachtwagens. In 1967 was er een uitbreiding en werd de eerste stap gezet naar het produceren van auto’s ofwel de Dacia. Vanaf dat begin ondersteunde Renault Dacia ook al door specialisten van Renault te laten ondersteunen in de fabriek. In augustus 1968 werd de eerste auto van het merk Dacia gelanceerd en dit was de Dacia 1100.

 

 
 
 
 
 

De eerste Dacia modellen

Na de overname van Renault is zoals eerder vermeld het merk sterk gegroeid en dit komt mede door de lancering van de Dacia Logan. Het eerste model van de Dacia Logan werd toen verkocht voor circa €7.000,- tot €8.945,-. Dit eerste model werd dubbel zo veel verkocht als de laatste Dacia die werd geproduceerd (voor de overname van Renault). De Dacia Logan 2004 werd geïntroduceerd als een sedan voor gezinnen. Een grappig weetje is ook dat op verschillende markten de auto ook werd aangeboden als Renault Logan.

Dacia modellen Vaartland

Dacia 2004 tot en met Dacia 2009

In 2004 werd de eerste Dacia Logan gelanceerd en werd voor twee keer zoveel verkocht als dat de laatste Dacia kostte (Dacia 1300). Daarna werd de Dacia Logan MCV op de markt gebracht in 2007. In 2008 kwam de Dacia Sandero aan in Nederland en in 2009 kwam de Duster uit. In de eerst jaren na de overname van Renault bracht Dacia dus gelijk een aantal succesvolle modellen op de markt en dit was het begin van Dacia.

 

Bekijk huidige aanbod Dacia

Voordelen van de Dacia modellen

Het eerste voordeel wat Dacia heeft te bieden is dat het sinds de overname van Renault gebruik maakt van de expertise en ervaring uit de Renault-groep. Door de overname is Dacia een stuk betrouwbaarder geworden, omdat ze zich echt focussen op het ontwerpen en produceren van een betrouwbare auto voor een goede prijs. Mocht jij een nieuw Dacia model aanschaffen dan geniet je ook nog eens van 3 jaar reguliere garantie of de eerste 100.000 km.

Een ander voordeel van Dacia auto is dat je erg veel terugkrijgt voor een relatief lage prijs. Dacia focust zich dan ook specifiek op het ontwerpen en produceren van auto’s voor een goede prijs. Naast een relatief goedkopere aanschafprijs focust Dacia zich ook op het eenvoudig en goedkoop onderhouden van auto Dacia. Dat betekent dus dat als jij een Dacia rijd je al voordelen hebt bij aanschaf, maar ook nog eens tijdens het gebruik van een Dacia motor.

In het kader van transparant zijn heeft Dacia helaas ook een aantal minpunten. Met welke zaken moet je precies rekening houden, als je een Dacia aanschaft? Je moet er voornamelijk rekening mee houden dat Dacia een budgetmerk is en dat je niet al het gemak en voordelen moet verwachten. De auto’s van Dacia zijn hierdoor erg praktisch in gebruik, eenvoudig in onderhoud. Bij aanschaf van een Dacia moet je dus goed overwegen wat je voor opties je wil en kijken of de Dacia auto hierover beschikt. Als je bijvoorbeeld een Dacia Duster aanschaft dan zit daar geen cruise control op.

 

Veelgestelde Dacia vragen

Waar komt het merk Dacia vandaan?

Dacia komt van origine uit Roemenië. De merknaam Dacia verwijst ook naar de historische naam voor Roemenië. Vanaf 1999 behoort de fabriek volledig tot de Franse Renault-groep. Vandaag de dag worden de modellen van Dacia in 9 verschillende landen geproduceerd (Algerije, Roemenië, Rusland, Marokko, Iran, India, Argentinië, Brazilië en Columbia).

Hoe betrouwbaar is een Dacia?

Veel mensen verwachten het niet gezien de lage prijs maar de meeste Dacia modellen staan bekend als zeer betrouwbaar. De Sandero is de best scorende Dacia met een zeer goede betrouwbaarheidsscore van 97,9 procent.

Wat kost de goedkoopste Dacia?

De goedkoopste Dacia in Nederland is de Sandero vanaf 13.940 euro. Voor dat geld rijd je in de TCe 100 Bi-Fuel GPF Essential met 101 pk.

Wat is de kleinste Dacia?

De kleinste Dacia is de vol elektrische Spring met een lengte van 3737 mm. Dit is vergelijkbaar met bijvoorbeeld een Renault Twingo.

Wat is de grootste Dacia?

Op dit moment is de Dacia Duster SUV het grootste model van Dacia.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl