Contact met Vaartland.nl

 

Dacia Dokker – Een zee van ruimte voor particulieren én zakelijke rijders

Op zoek naar een lichte bestelwagen of personenbus voor een aantrekkelijk lage prijs? De Dacia Dokker is sinds 2012 op de markt en is één van de meest voordelige modellen binnen dit segment. De Dacia Dokker is verkrijgbaar als lichte bestelauto en als Leisure Activity Vehicle, of LAV. Een LAV combineert handige eigenschappen van een bestelbus, zoals een schuifdeur aan de zijkant en veel laadcapaciteit met de comfortabele zitplaatsen van een personenauto.

 

 
 
 
 
 

De Dacia Dokker als praktische gezinsauto

De LAV uitvoering van de Dacia Dokker biedt je flink meer laadruimte dan de meeste cross-overs of SUV’s. in de bagageruimte kun je maar liefst 800 liter aan spullen kwijt! Dankzij de dubbele deuren aan de achterkant en de schuifdeur aan de zijkant heb je de spullen voor een gezellige familievakantie of wanneer je gaat verhuizen eenvoudig en snel ingeladen.

En dat terwijl je nog steeds alle gemakken van een personenauto hebt. Er zijn vijf ruime zitplaatsen, zonwerend glas rondom zodat het minder snel warm wordt in de cabine en een uitgebreid multimediasysteem met Bluetooth, USB en jackplug aansluitingen. Combineer dat met veiligheidsopties als passagier airbags, ABS en dagrijverlichting en je krijgt een complete auto waar je met het hele gezin veilig en comfortabel mee op pad gaat.

De Dacia Dokker Van als lichte bestelwagen voor in de stad

Sinds de lancering van de Dacia Dokker 2012 is de bestelwagenuitvoering populair vanwege de grote laadruimte. Met 3000 liter laadruimte en een laadvermogen van 750 kg is de relatief compacte Dokker in staat om serieus sjouwwerk te verrichten. Het hele voertuig is iets langer dan 4,3 meter en is 1,71 meter breed, wat kleiner is dan sommige fullsize sedans of SUV’s. Dat maakt deze Dacia dan ook erg geschikt voor bezorgdiensten en andere bedrijven die vooral in stedelijke gebieden met veel spullen rondrijden.

Belangrijk: kies voor de juiste aandrijving

Wat het motoren aanbod betreft, je hebt de keuze uit drie benzine uitvoeringen en twee dieselmotoren. Het is aan te raden om bij de benzineversies te kiezen voor de DOHC 16v turbomotoren en bij de dieselversie voor de 90 pk variant. Waarom? De Dacia Dokker auto is ontworpen om veel spullen mee te nemen en die lading is vaak zwaar. De bovengenoemde motoren hebben ook bij een volgeladen auto vlot mee te komen met de rest van het verkeer. Dat scheelt ook aanzienlijk in het brandstofverbruik want een motor met minder vermogen moet bij een volgeladen wagen harder werken om vooruit te komen.

 


Bekijk huidige aanbod Dacia Dokker

Plus- en minpunten van de Dacia Dokker

+ Een ruime auto van binnen en een compacte auto van buiten. Dat maakt de Dacia Dokker modellen ideaal voor transport in en rondom de stad.
+ Met ruim 800 liter bagageruimte is de LUV uitvoering één van de meest ruime auto’s die je in dit segment kunt kopen.
+ De Dacia Dokker Van is over het algemeen wat goedkoper dan zijn concurrenten. Natuurlijk is dit wel afhankelijk van de uitvoering of de occasion die je kiest.

- Let goed op het motortype bij het kijken naar een occasion. De twee lichtste motoren, de 1.6 SOHC 8v benzine en de SOHC dieselvariant, leveren respectievelijk 85 en 75 pk. Dat is aan de krappe kant bij een volgeladen auto.

Tweedehands Dacia Dokker kopen?

Een tweedehands Dacia Dokker 2018 of Dacia Dokker 2019 is een stukje goedkoper dan concurrenten als de Peugeot Partner of de Citroën Berlingo. Bij oudere exemplaren, zoals de Dacia Dokker 2010 of de Dacia Dokker 2013, wordt het verschil in prijs een stuk kleiner maar kijk in dat geval wel goed naar de kilometers want die kunnen behoorlijk uiteen lopen. In de voorraad op Vaartland.nl kun je eenvoudig selecteren op kilometerstand en bouwjaar zodat je een goede vergelijking kunt maken. 

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl