Contact met Vaartland.nl

 

Dacia Sandero – No-nonsense en nuchter

Het meest verkochte model van Dacia in Nederland is de Dacia Sandero. Het model is als 5-deurs hatchback of een hoge ‘Stepway’ uitvoering beschikbaar. Sandero Hatchback en hogere modellen zijn zeer populair in Nederland en vanzelfsprekend zien we Dacia regelmatig de revue passeren.

Maar wat kan je verwachten van een Dacia Sandero? ‘No-nonsense’ ofwel een auto zonder overbodige opsmuk is wat je krijgt. De Dacia Sandero is namelijk een vrij simpele auto voor een scherpe prijs. Simpel betekent echter allesbehalve dat je voor gek rijdt, want je krijgt er een praktische auto voor terug. Een Dacia Sandero doet prima zijn werk en op een betrouwbare wijze door het gebruik van techniek uit oudere Renault modellen. Die techniek is modern en volledig uitgekristalliseerd met geen bekende euvels als gevolg. 

Als je dus een recht toe recht aan model zoekt zonder poespas, dan is een Dacia Sandero echt iets voor jou. Verwacht geen auto met veel opties of de meest recente technieken, maar een auto die precies doet wat hij moet doen: jou van A naar B brengen. 

 

 
 
 
 
 

Populair onder particulieren 

Het mooie van de Dacia Sandero is dat het overgrote deel van het aanbod particuliere auto’s betreft. Dit zijn dan vaak benzine modellen met een bescheiden aantal kilometers op de klok. Omdat de Dacia Sandero vaak door particulieren is gekocht heeft dit een enkel keerzijde, en dat is dat exemplaren op diesel haast niet zijn te vinden.

Vaak doet de Dacia Sandero spreekwoordelijk ‘Spartaans’ aan met ramen die je open moet slingeren of spiegels die je met de hand moet verstellen. De stoelen zijn precies hetzelfde en voldoen met gewoon dagelijks verkeer. Tijdens het rijden is ook te merken dat de auto iets rumoeriger is dan andere concurrenten. Daarentegen hoeft de Dacia Sandero door zijn ‘Spartaanse’ uitrusting minder gewicht mee te dragen en heeft een laag gewicht wat gunstig uitvalt voor de motorrijtuigenbelasting. 

Het enige dat ontbreekt in het aanbod van de Dacia Sandero is een moderne automatische versnellingsbak. Ook heeft de Dacia Sandero minder veiligheidsopties dan andere merken, maar daar betaal je dan ook een hogere prijs voor. De rijeigenschappen zijn echter prima: als die van een Franse auto met aangenaam comfort. Iedereen die Franse auto’s waardeert zal zich prima thuis voelen in een Dacia Sandero.

De Dacia Sandero 2019 en Dacia Sandero 2018 modellen

De Dacia Sandero modellen van 2019 en 2018 zijn van de meest recente generatie die in 2012 is geproduceerd. Dit type is geleverd met moderne motoren voorzien van een turbolader (typenaam: TCE) en zonder turbolader (typenaam: SCE). Ook is er een turbogeladen blok onder de naam ‘Bi-Fuel’ die in staat is om zowel op benzine als gas te rijden. 

Ook is de huidige generatie van de Dacia Sandero geleverd als een Stepway die wat hoger is en stoerder oogt. Ook deze uitvoering heeft een bescheiden gewicht en is goed voor de portemonnee. Daarmee lijkt hij een beetje op de Ford Ecosport.

Dacia Sandero 2008 tot en met de Dacia Sandero 2012

In de bovenstaande modeljaren werd de 1e generatie van de Dacia Sandero geleverd. Ook hier een ruime en zeer voordelige auto en ideaal voor de persoon die wil autorijden zonder opsmuk en overbodige luxe. Tevens is ook dit model geleverd als Stepway uitvoering. De 1e generatie van deze Sandero werd geleverd met 1.2 16-klepper motor die het meest voorkomt, de iets sterkere 1.4 16-klepper met 75 pk’s, de 1.6 16-klepper met 87 pk en een 1.5 dCi dieselmotor die zowel met 70 als 75 pk is geleverd. Er is tevens ook een 1.2 motor geleverd die op aardgas rijdt. 

Qua uitvoeringen is er een naamloze basis uitvoering geweest, een iets luxere Ambiance en een nog luxere Laureate. Vanzelfsprekend hebben de meest luxe uitvoering een airconditioning en wat meer comfort opties zoals elektrisch ramen, autoradio enz.

 

 

Bekijk huidige aanbod Dacia Sandero

Plus- en minpunten van de Dacia Sandero

+ Simpel en zeer doelgericht
+ Betrouwbare bewezen techniek
+ Ideaal voor wie wil autorijden zonder poespas
+ Meest betaalbare auto die er is
+ Vaak met lage kilometerstanden te koop

– Spartaans
– Weinig diesels te krijgen
– Geen goede volledig automatische versnellingsbak
– Oudere techniek
– Minder veiligheidsopties dan meeste concurrenten

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl