Contact met Vaartland.nl

 

Ford Ecosport, de kleinste SUV van Ford

De Ford Ecosport is een compacte SUV die sinds 2003 wordt geproduceerd. Het is een betrouwbare gezinsauto met het uiterlijk van een semi terreinwagen. Het is een model dat in eerste instantie erg weinig aandacht kreeg in ons land maar door een “uitwisselingsproject” wel (letterlijk) voet bij ons aan wal kreeg. Er zijn meerdere generaties van de auto uitgebracht en de auto heeft diverse updates ondergaan. Ontdek hier welk type voor jou het meest in aanmerking komt. 

 

 
 
 
 
 

Waarom we kennisgemaakt hebben met de 2014 Ford Ecosport

De Ford Ecosport is een van de modellen die volgens het One Ford concept zijn aangeboden door het merk. One Ford is een strategie van het merk waarbij er gekozen wordt voor wereldwijde universiteit. De modellen moesten overal ter wereld verkocht worden. Dit betekent niet alleen dat de Europese Fiesta ook in Zuid Amerika in de showroom stond maar ook dat we toch kennisgemaakt hebben met de 2014 Ford Ecosport. Deze Ford Ecosport 2014 komt uit de tweede generatie. De eerste modellen van de auto werden wel alleen aan de andere plas aan de man gebracht.

Ford Ecosport 2015, de SUV waaraan veel mensen even moesten wennen

Dat de wensen van de Europese en Zuid Amerikaanse automobilist flink verschillend zijn ten opzichte van elkaar, bleek direct in 2015. De meeste automobilisten uit onze omgeving moesten wel even wennen aan de opvallende vormgeving van de Ford Ecosport 2015. Deze 2015 Ford Ecosport was immers eenvoudig afgewerkt en het rijgedrag van het voertuig was duidelijk afgestemd op het rijden op onverharde wegen, iets wat bij ons een keuze zou zijn maar in Zuid Amerika vaak als het standaard wegdek wordt voorzien.

Daarnaast viel de naar de zijkant opendraaiende achterportier in het oog. Deze openslaande deur was bedoeld om een reservewiel aan te bevestigen. Het is een zeer functionele keuze voor de Zuid Amerikaanse markt maar niet handig voor de Europese bestuurder. Je moet immers wel erg veel ruimte achter de auto hebben om op een prettige manier te kunnen laden en lossen. Daarnaast is dit laden en lossen van een kant mogelijk.

Facelifts van de 2016 Ford Ecosport en de Ford Ecosport 2017

Ford zag al snel in dat de Ecosport een aantal facelifts moest ondergaan om toch voet op Europese SUV markt te krijgen. De 2016 Ford Ecosport modellen werden aangeboden met de optie dat het achterwiel op de achterdeur kon worden weggelaten. Hiermee werd de achterdeur meteen een stuk minder zwaar. Een andere belangrijke verandering was dat het onderstel 10 millimeter werd verlaagd waarmee de auto wat meer geschikt werd voor de Europese asfaltwegen. Voor hetzelfde doel werd de Ford Ecosport 2016 voorzien van het elektronische stabiliteitsprogramma en stuurbekrachtiging. 

De Ford Ecosport 2017 opnieuw een grondige facelift. Maar liefst 23.000 onderdelen werden vervangen. De 2017 Ford Ecosport werd aan de voorzijde voorzien van een trapeziumvormige grille die we ook terugzien op de andere Europese Ford modellen. Ook het interieur werd voor een deel aangepast. Voor het dashboard werden betere kunststoffen gebruikt. De auto werd hierdoor meer geschikt voor de Europese markt. Daarnaast kreeg het infotainmentsysteem een update en werd voorzien van een groter scherm. 

Ford Ecosport vaartland

Wat voor auto is de Ford Ecosport 2018

Zoals je uit de tekst hierboven kunt opmaken, is de Ford Ecosport uit 2018 een hele andere auto dan een model van voor deze periode. Daarnaast kun je tegenwoordig ook kiezen voor een chique Titanium-versie, een sportieve ST-Line model en uiteraard een vierwielaangedreven variant. Het is absoluut een feit dat de afwerkingskwaliteit van de 2018 Ford Ecosport er sterk op vooruit is gegaan. Ieder moderner model voldoet aan de Europese normen. Het is duidelijk te merken dat (voor zover mogelijk) het interieur is gebruikt van de nieuwe Fiesta. Hoewel de Ecosport hoog en smal oogt, is de ruimte zowel voor- als achterin gemiddeld. De bagageruimte is 310 liter. Meer ruimte nodig? Kijk dan eens naar de Ford Kuga.

Specificaties Ford Ecosport 2019

De Ford Ecosport 2019 is verkrijgbaar met een diesel- of benzinemotor. De dieselmotor die in deze 2019 Ford Ecosport kan worden geplaatst, is ontwikkeld door Ford Bedrijfswagens. Deze zeer betrouwbare Ecoblue motor (1.5 liter) is ontwikkeld met het in de hand houden van de kilometerprijs als voornaamste doelstelling. Door de uitstootnormen in ons land worden de dieselmodellen echter vrij weinig bij ons aangeboden. 

De voorwiel aangedreven modellen met een benzinemotor zie je echter steeds meer op onze snelwegen. Als je naar de specificaties van de Ford Ecosport kijkt, zie je dat je kunt kiezen voor een 1.0 EcoBoost motor met 100, 125 of 140 pk. De auto is verkrijgbaar als automaat of met een manuele versnellingsbak. 

Hoe rijdt de Ford Ecosport?

De Ford Ecosport is een smalle en hoge auto en dat voel je bij het rijden. Je moet er waarschijnlijk wel even aan wennen dat de auto wat meer lijkt over te hellen. Dit komt omdat de auto wat zacht is afgeveerd. Het voordeel hiervan is dat de auto nog altijd erg comfortabel aanvoelt op een oneffen wegdek. 

Een groot voordeel van dit smalle koetswerk is dat het een erg prettige auto is om je te verplaatsen in de stad. Dit is uiteraard het bewijs dat Ford er uitstekend in is geslaagd om de auto te herontwikkelen van een model voor de Zuid Amerikaanse onverharde weg naar een auto waarmee je in Europa prima uit de voeten kunt.

 


Bekijk huidige aanbod Ford Ecosport

Pluspunten van een Ford Ecosport 

+ Betrouwbare auto
+ Uitstekend geschikt om in de stad mee te verplaatsen
+ Biedt veel ruimte
+ Aangename 1.0 Ecoboost motor
+ Prettige hoge instap

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl