Contact met Vaartland.nl

 

BMW X2, de hippe SUV met vertrouwde elementen

De BMW X2 is een luxe SUV, die in veel opzichten lijkt op de andere SUV’s van het Duitse merk, zoals bijvoorbeeld de BMW X1, maar wel een afwijkende vormgeving heeft ten opzichte van de andere modellen. Het is een SUV voor mensen die bereid zijn om wat ruimte in te leveren voor een wat afwijkend uiterlijk. BMW heeft er met dit model duidelijk voor gekozen om ook eens buiten de lijntjes te kleuren. Het resultaat is een auto met een achterkant waarin duidelijk de stijl van BMW te herkennen is maar een voorkant heeft die even anders is dan wat we van dit merk gewend zijn. Hierdoor is dit een SUV voor de moderne, sportieve bestuurder. Ontdek hier of deze hippe SUV met vertrouwde elementen wat voor jou is.

 
 
 
 
 

Waarom BMW in 2018 een onderscheidend X2 model op de markt bracht

De SUV (sports utility vehicle, een semi-terreinwagen) modellen van BMW vallen allemaal onder de welbekende en vooral zeer succesvolle X familie van dit Zuid-Duitse merk. Tegenwoordig is één op de drie verkochte BMW modellen een X-model. Met het op de markt brengen van de X2 in 2018, bracht BMW een auto uit die eigenlijk niet geïntroduceerd hoefde te worden. De auto biedt de vertrouwde wegprestaties, rijcomfort en kwaliteit zoals we van BMW gewend zijn maar dan met een nieuwe uitstraling.

Deze “nieuwe jas” moest eigenlijk noodgedwongen worden aangemeten. BMW had immers weinig andere keuze dan een onderscheidend X2 model op de markt te brengen. Een blik op “de familiestamboom” verklaart deze keuze: 

De grootste broer, de X5, is het eerste model waarmee BMW een voet zette op de SUV markt. De auto werd overigens oorspronkelijk onder de naam X6 uitgebracht maar dit terzijde. De X5 is een auto die in een (voor BMW occasions kenmerkende) coupé vorm werd uitgebracht. Deze aflopende daklijn past uiteraard volledig bij het sportieve imago van BMW. Deze X5 zorgde ervoor dat het Duitse merk één van de grotere spelers werd op de SUV markt. Dit marktaandeel werd zelfs vergroot met de introductie van de X3 en de opvolgende X modellen. Ieder model kreeg een vergelijkbaar uiterlijk en werd vormgegeven op basis van de traditionele coupé carrosserie. Door de te korte wielbasis was dit echter niet mogelijk bij de X1. De ontwerpers voelden het aan hun merk verplicht om een X2 nieuw te ontwerpen, waarbij de X1 als basis vormde. De X2 is dus de coupé variant van de X1.

BMW X2 Vaartland

Wat voor model is de BMW X2 uit 2019?

We beschrijven een BMW X2 2019 om je een beeld te geven wat dit voor model is. De 2019 BMW X2 occasion is een fris gezicht in de X familie. Dit kunt je gerust letterlijk nemen want de grille heeft bijvoorbeeld een andere uitstraling dan dat we van BMW gewend zijn. Deze heeft een trapeziumvorm gekregen. Hiermee heeft de voorzijde de uitstraling gekregen van een toekomstgerichte auto BMW X2 wil visualiseren wat we kunnen verwachten.  

Het lijnenspel van de achterkant van de auto visualiseert de uitstraling van BMW zoals we die kennen. De coupé vorm is weer terug. De achterkant van de auto is wel wat korter en verticaler dan andere modellen. Hoewel dit een coupé model is, loopt de daklijn minder af dan bijvoorbeeld de X4 en de X6. Door deze vormgeving wordt het immers veel makkelijker om met de auto in te parkeren. Dit maakt deze BMW X2 auto veel beter geschikt als stadsauto. 

Hiermee wordt direct duidelijk op welke doelgroep het merk zich richt met de introductie van de X2: de sportieve rijder die met deze auto overal uit de voeten wil kunnen, dus ook in de stad. Dit wordt bij veel SUV’s immers als erg lastig gezien.  

Het ontbreken van het ruitje achter de achterdeur, maakt de raamstijl ineens erg breed. Dit biedt voldoende ruimte om een merkembleem te plaatsen waarmee een verwijzing wordt gemaakt naar de klassieke BMW coupés uit de jaren 70. 

Wat is de BMW X2 voor een auto?

De BMW X2 2018 is duidelijk de sportievere versie van de X1. De auto is dan ook wat stugger dan de X1 zonder onplezierig te worden. De auto rijdt erg prettig. Zoals we van het merk mogen verwachten is de 2018 BMW X2 voorzien van krachtige benzine- of dieselmotoren. De auto heeft een directe besturing waardoor je als bestuurder altijd het gevoel hebt dat je er controle over kunt houden. Daarnaast is dit een model dat niet overmatig zal overhellen. Eigenlijk zal de auto je met betrekking tot het rijgedrag je op geen enkele manier verrassen.

Het interieur van de BMW X2 is vertrouwd. Het lijkt er in dit opzicht sterk op dat je in de X1 stapt. De stoelen bieden een uitstekend comfort en het sportstuur past perfect bij het karakter van de auto. Het dashboard is strak vormgegeven en gemaakt van mooie materialen. Het raamoppervlak aan de achterzijde van de auto is iets beperkt (doordat je in een coupé rijdt) maar het geavanceerde infotainmentsysteem (het iDrive-systeem) zal je feilloos de weg wijzen. Het coupé model biedt iets minder ruimte voor de voeten achterin en ook met betrekking tot de bagageruimte heb je iets minder ruimte dan de X1. Het verschil (35 liter) is overigens klein. De bagageruimte van de X2 heeft nog altijd een inhoud van 470 liter. De BMW X2 is dus een verrassend ruimte coupé. Wil je liever een zelfde type auto maar van een ander merk? Kijk dan eens naar de Volvo XC40.

 BMW X2 Vaartland 2

Specificaties BMW X2

De BMW X2 is verkrijgbaar in een benzine- of diesel uitvoering. Daarnaast kun je kiezen voor een plug-in hybride variant, de xDrive 25e. Als je de BMW X2 specificaties bekijkt, zie je dat je kunt kiezen voor een handgeschakelde auto of een achttrapsautomaat die de grote hoeveelheid Pk’s voor je op de weg zal overbrengen. Dit model is als een van de weinige BMW modellen verkrijgbaar als voorwielaangedreven auto. Uiteraard heeft BMW de X2 ook als vierwielaangedreven model op de markt gebracht. Met betrekking tot het gebruik heeft BMW het prima voor elkaar. Hou rekening met een gemiddeld verbruik van 1 op 15.

Bekijk huidige aanbod BMW X2

Pluspunten van een BMW X2

+ Auto heeft een karakteristieke BMW vormgeving
+ Auto is ook geschikt als stadsauto
+ Auto heeft een prettig weggedrag
+ Auto biedt veel rijcomfort
+ Auto heeft een keurig verbruik

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl