Contact met Vaartland.nl

 

BMW X6, de SUV met een sportief uiterlijk

De BMW X6 is een middelgrote, luxe crossover die door het merk zelf wordt aangeprezen als een Sport Activity Vehicle (SAV). Hiermee wil het Duitse merk aangeven dat dit een auto is die nog tot uitstekende wegprestaties in staat is, ondanks dat het een auto is uit de X-familie en dus als een SUV model op de markt wordt gebracht. Hiermee moet de belangrijkste karakteristieke eigenschap van het merk dus duidelijk in stand gehouden worden. De vormgeving van het model sluit hierbij aan. De X6 is een SUV in coupé uitvoering, dus met aflopende daklijn. Is dit een model wat jou aanspreekt? 

 

 
 
 
 
 

Wat voor auto is de BMW X6?

De BMW X6 is allesbehalve een bescheiden auto. We nemen de BMW X6 occasion 2019 als voorbeeld. De 2019 BMW X6 is zeker geen auto voor ingetogen persoonlijkheden. Dit zie je uiteraard al aan het formaat van het voertuig. De 2019 BMW X6 is met een afmeting van 4,91 meter lengte, 1,7 meter hoogte en 2 meter breedte een imposante auto te noemen. De uitstraling van de auto sluit hierop aan. De X6 is een cross-over model. De auto combineert de kenmerken van een SUV (grote bodemvrijheid, vierwielaandrijving en weerbestendigheid, grote wielen en banden) met de uitstraling van een coupé (styling met een schuin dak). Dit laatste sluit helemaal aan op het sportieve karakter van het Beierse merk. 

Tweede generatie BMW X6 (2015 - 2018)

De eerste generatie BMW X6 kwam op de markt in 2008. De vraag was of de automobilist de BMW X6 2008, gezien de enorme afmeting en het aflopende dak, wel praktisch genoeg zou vinden en niet de voorkeur zou geven aan de X5. Deze X5 is immers ruimer en minder groot. Uit de verkoopcijfers bleek echter direct dat de rationele koopargumenten het niet altijd winnen van de emotionele keuzes. Van de eerste generatie X6 zijn immers 250.000 stuks verkocht!

De tweede generatie BMW X6 (dus de BMW X6 2015, de BMW X6 2016, de BMW X6 2017 en de BMW X6 2018) was dan ook een logische stap. We brengen deze generatie bewust onder je aandacht omdat dit de generatie is die je veelvuldig ziet op de tweedehands markt. Het is een auto die alleen in een achttraps automaat uitvoering te krijgen is. Als je op zoek gaat naar een 2018 BMW X6 heb je de keuze uit een 3.0 liter diesel- of benzinemotor maar de auto kan ook voorzien zijn van een 4.4 liter benzinemotor als je kiest voor de sportieve M uitvoering. Uiteraard is er ook een BMW Active-Hybrid X6 verkrijgbaar. 

BMW X6 Vaartland

Derde generatie BMW X6 aangekondigd in 2019, in de showroom in 2020 

Als je op zoek bent naar een nieuwer model van deze indrukwekkende SUV, is het goed te weten dat de derde generatie BMW X6 sinds 2020 in de showroom staat. Deze generatie is aangekondigd in 2019 als een auto die nog opvallender is. De lichtgevende grill (‘Iconic Glow’) is hiervan een sprekend voorbeeld, ondanks dat dit een van de opties is waarvoor je kunt kiezen. De led verlichting van de grill is geïntegreerd met de koplampen en zal oplichten als je de auto opent. 

‘Laserlight’ is een andere feature van de BMW X6 2020. Met deze optie heb je de beschikking over een extreem sterke led verlichting waarmee je 600 meter de verte in kunt kijken en tegenliggers onder je aandacht kunt brengen, zonder ze te verblinden. Hoewel deze opties wellicht niet de voornaamste decision makers zijn, geeft dit wel aan hoe BMW deze auto aan het verfijnen is. De basis van de auto blijkt immers prima. 

Wat je kunt verwachten van de BMW X6 modellen 

Als je interesse hebt in een wat groter SUV model van BMW, is de kans groot dat je een X5 en een X6 met elkaar gaat vergelijken. Het grootste verschil zit uiteraard in de vormgeving (het schuin aflopende dak) maar dit heeft opvallend weinig effect op de ruimte die je tot je beschikking hebt. De auto biedt ruim voldoende plaats aan 5 personen en heeft een bagageruimte van 580 liter, slechts 65 liter minder dan de X5. Elders op de website van Vaartland vind je meer informatie over de X5.

Als je je afvraagt wat je kunt verwachten van de BMW X6 modellen, kunnen we je in een paar woorden antwoord geven: een comfortabele auto met een uitstekend weggedrag en veel vermogen waarin je letterlijk alle ruimte hebt om van te genieten, hij is te vergelijken met een Audi Q7. De auto is comfortabel ingericht, is goed te bedienen en heeft een prettig weggedrag, ongeacht de uitvoering waarvoor je kiest. Het is een auto die eigenlijk het beste rijdt op een verharde weg en op een wat hogere snelheid. Als je veelvuldig rijdt op een onverharde weg, is de offroad pakket optie wel een aanrader. De auto is immers op de markt gebracht als een Sport Activity Vehicle die in een SUV jas is gestoken. 

 

 

Bekijk huidige aanbod BMW X6

De pluspunten van een BMW X6

+ Een prettig weggedrag
+ Tot grootse prestaties in staat
+ Interieur biedt veel ruimte en comfort
+ Sportieve uitstraling
+ Voorzien van geavanceerde ingebouwde technologie 

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl