Contact met Vaartland.nl

 

BMW 8-serie, een genot voor autoliefhebbers

Als je de BMW 8-serie moet omschrijven, kun je dit het beste doen door aan te geven dat dit een kruising is tussen een comfortabele grand tourer en een sportauto. Je kunt deze auto het beste omschrijven als een sportieve zakenauto uit Beieren. De auto biedt een ultiem genot aan autoliefhebbers die het genoegen hebben om in deze auto te rijden maar als je dit voertuig ziet staan (of je voorbij komt rijden) zul je zeker even langer hiernaar moeten kijken. Alleen daarom is het al de moeite waard om hieronder met deze auto kennis te maken.

 
 
 
 
 

Geschiedenis van de BMW 8-serie: deel 1 (1990 - 1995)

Als we je even mogen meenemen naar de geschiedenis van de BMW 8-serie, zal je merken dat dit verhaal uit 2 delen bestaat. Deel 1 van de geschiedenis van dit model brengt ons terug naar de periode tussen 1990 en 1995. De BMW 8-serie 990 werd geïntroduceerd (onder modelcode E31) als tweedeurs coupé, dus als carrosserievorm met een sterk aflopende achterkant. De productie van de auto werd niet toevallig gestart toen de productie van de E24 6-serie werd gestaakt maar de 8-serie werd nooit gezien als de opvolger van dit model. 

Met één blik onder de motorkap van bijvoorbeeld de BMW 8-serie 1991 of BMW 8-serie 1995  werd direct duidelijk op welke doelgroep die BMW zich wilde richten met de 8-serie. De auto was immers voorzien van een V8 of een V12 motor en was een van de eerste voertuigen die werd uitgerust met elektronische drive-by-wire-gasklep. De sportieve bestuurder toonde echter weinig interesse in het model. Als gevolg hiervan besloot BMW de productie van deze BMW occasions in 1999 te staken.

BMW 8-serie

De terugkeer van de 8-serie van BMW in 2018

Dat het verhaal van de 8-serie nog niet afgesloten was voor BMW, bleek in 2018. De Zuid-Duitsersgaven het model (of de sportieve bestuurders, het is maar hoe je het bekijkt) een nieuwe kans door een tweede generatie van de BMW 8-serie te introduceren. De auto is verkrijgbaar als een coupé (codenaam G15), een cabriolet (G14) en een vierdeurs Gran Coupé (G16). 

De auto’s zijn uiteraard achterwiel aangedreven, zoals alle sportieve modellen van het merk. Geef je de voorkeur aan een vierwielaangedreven auto? Dan kun je kiezen voor een xDrive model. Uiteraard zijn er ook de bekende M modellen van de BMW 8-serie verkrijgbaar maar je moet jezelf afvragen of dit wel toegevoegde waarde voor je heeft. Een “standaard 8-serie” is al een zeer sportieve auto die het beste kan worden gezien als de dynamische variant van de meer traditionele 7-serie. 

Wat is de BMW 8-serie voor een auto?

De BMW 8-serie occasion 2018 is een soort van super coupé met een laag en breed uiterlijk. De auto heeft een lengte van bijna 5 meter en een breedte van bijna 2 meter en heeft een zeer sportief design gekregen. Het is dan ook opvallend dat de auto door BMW op de markt wordt gezet als “luxe reisauto”. Dit is uiteraard wel het geval maar hiermee doen ze tekort aan het dynamische karakter van de auto. 

Laten we even beginnen met het design van de auto. Hier zit een Nederlands tintje aan. De BMW 8-serie auto is vormgeven onder leiding van Adrian van Hooijdonk. Het ontwerpteam heeft gekozen om de auto met minimalistische maar elegante lijnen vorm te geven. Het spreekwoord “less is more” komt hier meer tot z’n recht dan ooit. Elementen als lichtmetalen velgen en carbon exterieur accenten maken het sportieve uiterlijk compleet. 

Hoe rijdt een BMW 8-serie uit 2019?

Als je onze bovenstaande lofzang hebt doorgelezen, heb je wel een indruk hoe een BMW 8-serie 2019 rijdt. De auto brengt je in luttele seconden van 0 naar 100 km/h en deze snelheid is maar een schijntje van de topsnelheid van de auto. De auto is vanzelfsprekend voorzien van de meest krachtige motoren (diesel of benzine) die ze in München op de plank hadden liggen. Het geluid dat de auto produceert, zal bij de echte BMW puristen ongetwijfeld als muziek in de oren klinken.     

Met betrekking tot het weggedrag is de BMW 8-serie een echte sportauto. De auto heeft een uitstekende wegligging, een directe besturing en is lekker stabiel. De auto straalt energie uit en lijkt niets anders te willen dan lekker stevig doorrijden. Dit zal je makkelijk afgaan want de auto is goed te bedienen en biedt met betrekking tot het interieur alle comfort die je zou wensen. Als je in deze auto stapt (wat je in tegenstelling tot veel sportmodellen makkelijk zal afgaan) zal je bijna het gevoel hebben dat je in de eerder genoemde traditionele 7-serie zit. 

BMW 8 serie Vaartland

Wanneer je beter géén keuze kunt maken voor de BMW 8-serie

Het als laatst geschetste gevoel wordt direct teniet geniet gedaan als je achterin probeert plaats te nemen. De ruimte hier is erg krap. Een volwassene met een gemiddeld postuur zal hier niet comfortabel zitten. Hiermee willen we aangeven dat de BMW 8-serie wél gezien kan worden als een grand tourer of een sportauto maar géén gezinsauto. Het is een auto om met z’n tweeën van te genieten en daar zal je geen genoeg van kunnen krijgen. Op dat moment zit je als autoliefhebber zeker niet te wachten op (kleine) inzittenden die sneller dan jij genoeg krijgen van een ritje in de auto. Elk nadeel heeft zijn voordeel dus. 

 

 

Bekijk huidige aanbod BMW 8-serie

Pluspunten van de BMW 8-serie

+ Fantastische wegprestaties
+ Luxueus interieur
+ Voorzien van de nieuwste technologie
+ Verrassend veel bagageruimte
+ Een auto om als liefhebber enorm van te genieten

- Erg prijzig (Volkswagen Passat als goedkoper alternatief)

 

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl