Contact met Vaartland.nl

 

BMW 6-serie, luxe GT zonder bescheidenheid

De BMW 6-serie is een GT model van de Duitse autofabrikant. De letters GT staan voor Gran Turismo. Deze term staat synoniem voor auto’s die in staat zijn om grote afstanden op hoge snelheid af te leggen. Dit is echter niet de enige unique selling point van het Duitse merk want dat ook comfort hoog in het vaandel staat, bewijzen de BMW 6-serie modellen. Ontdek hier of de BMW 6-serie ook jouw droomauto is.

 

 
 
 
 
 

Wat is de BMW 6-serie voor auto?

Op deze vraag zijn meerdere antwoorden mogelijk. De geschiedenis van de BMW 6-serie kent immers drie belangrijke hoofdstukken. Voor het eerste deel gaan we terug naar de jaren 70/80. In 1976 kwam immers de eerste BMW 6-serie op de markt. Het was een tweedeurs coupé die op twee belangrijk punten overeenkomsten had met de modellen die nu met grote regelmaat als occasion worden aangeboden. Een BMW 6-serie 1980 was voor die tijd een best luxe auto die tot prima wegprestaties in staat waren. De 

BMW 6-serie 2004, de nieuwe generatie 

Met de BMW 6-serie 2004 kwam het model terug na 14 jaar terug op de markt. Dit model was verkrijgbaar als tweedeurs luxe coupé en als tweedeurs cabriolet. Ook deze auto werd voorzien van sterke krachtbronnen. Het “instapmodel” had de beschikking over 258 pk maar er kon ook de keuze worden gemaakt voor een 2004 BMW 6-serie met een 333 pk krachtbron. De BMW 6-serie 2005 was ook verkrijgbaar in een M-uitvoering (M staat voor “motorsport”) met een V10 motor die goed is voor 507 pk. Er zijn dus wel een aantal opties. 

bmw 6 serie modellen vaartland

Hoe rijdt een BMW 6-serie 2011?

Om je een beeld te geven over deze auto, nemen we de BMW 6-serie occasion 2011 als voorbeeld omdat dit een auto is die met regelmaat als occasion wordt aangeboden. Het is een auto waarin je volop de ruimte hebt, kunt genieten van een hoogstaand comfort en die je met betrekking tot het weggedrag op geen enkele wijze zal teleurstellen. Het is een sublieme reisauto waarin je bijna liggend vervoerd wordt. Dit kan niet anders met deze carrosserievorm, iets wat waarschijnlijk als enige nadeel gezien kan worden bij dit model als je wat langer bent. De auto biedt het superieure coupé gevoel. De wegprestaties en de rijbeleving in deze auto zijn sensationeel maar het comfort is zo groot dat je dit bijna niet in de gaten hebt. Dit voordeel wordt bijna een nadeel als je een sportieve rijder bent en the look and feel van het rijden in een BMW 6-serie optimaal wilt ervaren.

Wat kun je verwachten van een BMW 6-serie 2019?

Het derde hoofdstuk uit de BMW 6-serie geschiedenis gaat over de derde generatie van dit model. De BMW 6-serie 2012 is het eerste model uit deze reeks. die als coupé, cabriolet en als gran coupé verkrijgbaar is. Dit laatste model heeft een hoger, langer en heeft een langere wielbasis dan de Coupé en Cabriolet. De gran coupé heeft dan ook twee volwaardige zitplaatsen achterin. De auto is ook verkrijgbaar als vierwielaangedreven model (in plaats van de gebruikelijke achterwielaandrijving) als je kiest voor de xDrive BMW 6-serie. De BMW 6-serie 2015 modellen zijn de eerste auto’s uit deze generatie waarbij een kleine uiterlijke facelift is doorgevoerd

Als je jezelf afvraagt wat je kunt verwachten van bijvoorbeeld de BMW 6-serie 2019 of een BMW 6-serie 2018, kunnen we vrij kort zijn. Het comfortniveau van deze auto is en blijft ongekend hoog. Het is een heerlijke auto om in te reizen, de weg prestaties zijn uitstekend en de bediening is prettig. Het is een uitstekende familie auto voor de bestuurder die de 7-serie net een beetje overdreven vindt, al komt deze BMW 6-serie wel erg dicht in de buurt van dit model met uitzondering van de prijsstelling. Hoewel de BMW 6-serie niet de voordeligste GT model is, hangt er aan dit model toch een iets vriendelijker prijskaartje dan aan de 7-serie. Ook daarom is dit voor veel mensen een droomauto waarbij er geen plaats is voor bescheidenheid. Heb je toch liever een soortgelijke auto van een ander merk? Kijk dan eens naar een Audi A7.

 

Bekijk huidige aanbod BMW 6-serie

Pluspunten van een BMW 6-serie

+ Zeer comfortabele reisauto
+ Stijlvol vormgegeven
+ Indrukwekkende wegprestaties
+ Zeer ruime auto (zeker de gran coupé)
+ Voorzien van vooruitstrevende techniek

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl