Contact met Vaartland.nl

 

Audi A7 – Auto van jaar met een reden

De introductie van de Audi A7 2010 was een eye catcher. De Audi A7 occasion is niet veel groter dan de Audi A6 maar ziet er duidelijk exclusiever uit. Een strak design en een grote keuze aan motoren maken dat deze luxe auto een plezier is om in  te rijden. Hij werd dan ook niet zonder reden ‘auto van het jaar’ in 2012. Deze auto wordt veel zakelijk gereden. Maar juist ook als privé auto brengt de Audi A7 occasion veel voordelen met zich mee.

 
 
 
 
 

De verschillende Audi A7 modellen en varianten

Deze luxueuze auto is nu meer dan 10 jaar op de markt en zit inmiddels in zijn tweede generatie. Na zijn introductie in 2010 kon hij de concurrentie aan met de Mercedes CLS en de BMW 6 Gran Coupe. In 2014 krijgt de A7 een facelift en werd daarna vervangen door de volgende generatie welke begint met de Audi A7 2015.

De tweede generatie werd in 2018 gelanceerd en bevat de populaire modellen Audi A7 2018 & Audi A7 2019. Het uiterlijk van de A8 is meer te zien in dit model en ook nieuwe koplampen zijn toegepast op dit Audi A7 model. Typisch is dat de uitlaatpijpen niet meer te zien zijn, deze zijn namelijk onzichtbaar weggewerkt aan de onderkant van de auto. Ook het interieur is grotendeels van de A8 overgenomen wat deze auto een luxe uitstraling geeft.

Audi A7 Vaartland

Opvallende Audi A7 specificaties

De Audi A7 is leverbaar met twee soorten motoren. Allereerst de 55 TFSI, de nieuwe naam voor de bekende 3.0 TFSI V6, die in 2012 uitkwam, en de 50 TDI die voorheen de 3.0 TDI V6 werd genoemd en uit hetzelfde jaar stamt. Van 0-100 km/u bereik je gemiddeld in 5,5 seconden, er is weinig aan te merken op de snelheid dus.  Daarbij zorgen verschillende onderstellen voor verschillende soorten rijbeleving.

De Audi A7 auto is leverbaar in 10 verschillende uitvoeringen. Standaard is deze auto uitgerust met led-koplampen, airconditioning , een uitgebreid navigatie- en multimediasysteem, , parkeersensoren, cruise control, lederen bekleding, een elektrisch bediende achterklep en 18 inch lichtmetalen wielen. Ook beschikt de auto over waarschuwingssystemen voor een naderende botsing of als je over de strepen van de weg rijdt.

Op zoek naar meer sportiviteit dan kun je kiezen voor de S7, de sportievere variant die in 4,9 seconden op de 100 km/u zit en kies voor een RS7 waarbij je dit al in 3,9 seconden behaald. 

Het interieur van de Audi A7 is typisch Audi met het MMI navigatiesysteem en een keur aan opties. Alle opties zijn aanwezig in dit model, of je nu privé of zakelijk de weg op gaat. Je beschikt over alles wat je nodig hebt zonder onnodige afleiding.

Bekijk huidige aanbod Audi A7

Plus- en minpunten van de Audi A7

+ Sterk motoraanbod
+ Bijzonder design
+ Mooie afwerking

- Minder hoofdruimte achterin
- Verbruikt relatief veel olie

Is een A6 te gewoon en een A8 te groot dan zit de A7 er precies tussenin. Ook bij de A7 blijft de techniek niet stilstaan, zo zijn er plannen voor een plugin- hybride variant waarmee je zowel elektrisch als op benzine kunt rijden. Voor nu is de A7 op zowel zakelijk gebied, sportiviteit en rijgedrag van alle markten thuis.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl