Contact met Vaartland.nl

 

Audi A8 – Exclusief en Chique op het hoogste niveau

De Audi A8 is de grootste variant van Audi in de A-lijn. Deze zakelijke auto straalt exclusiviteit uit, zowel van binnen als van buiten. De Audi A8 occasion wordt veel zakelijk gereden en gaat daarom de concurrentie aan met auto's zoals de Jaguar XJ. Lange ritten zijn voor deze auto geen uitdaging en hier is hij dan ook echt voor gemaakt. De ruimte aan de binnenkant maakt dat deze ritten ook nog eens uiterst comfortabel verlopen. Toch met het gezin weg in het weekend? Dan zitten ook zij er luxe bij zowel op de voor- als op de achterbank. En wordt je liever gereden dan is dit de auto die daarvoor gemaakt is.

 
 
 
 
 

De lichtste auto in zijn soort

In 1994 wordt de eerste Audi A8 op de markt gebracht als opvolger van het oude model de V8. De Audi A8 werd en wordt nu nog steeds alleen als sedan uitgebracht. Het meeste opvallende aan deze auto is dat hij ondanks zijn grootte erg licht is. Dit komt doordat het chassis van deze auto voor 100% uit aluminium bestaat.

Van de derde generatie (van de A8 2010 t/m de A8 2017) vind je nog veel occasion modellen terug. De Audi A8 wordt veel gekocht als zakelijke auto en komt veelal uit de lease. Dit maakt dat een Audi A8 model, ondanks veel gereden kilometers, vaak goed onderhouden is.

Audi A8 Vaartland

De vierde generatie wordt op 19 juni 2017 groots geïntroduceerd door het optreden in de ,op de op dat moment nieuwste, Spiderman film van Marvel Studios. De vierde generatie is tot op heden verkrijgbaar. De A8 2018 & A8 2019 zijn veel gezochte auto’s uit deze generatie. Niet gek als je bedenkt welke extra specificaties erbij zijn gekomen bij deze laatste generatie, zoals autonoom rijden of automatisch laden op een platform.

De laatste Audi A8 occasion variant wordt geleverd als standaard of als Audi A8 L met een verlengde wielbasis. De auto is hierdoor nog langer dan basis Audi A8 modellen. 

Audi A8 Vaartland

Audi A8 specificaties waar je niet omheen kunt

Deze luxe auto kun je helemaal instellen naar je eigen wensen. Waar de meeste modellen ophouden bij een sportstand om dynamischer de weg op te gaan gaat de A8 een stapje verder. Het elektronische ophangsysteem werkt samen met luchtvering waarmee elk wiel afzonderlijk bedient kan worden. Vlakker dan met een Audi A8 kom je de bochten dan ook niet door.

Dit Audi A8 model beschikt standaard over Quattro, de vierwielaandrijving van Audi occasions. Omdat de onderdelen van een Quattro twee keer zo zwaar zijn dan bij een auto met voorwielaandrijving wordt de auto een stuk zwaarder. Bij de Audi A8 is dit echter goed gecompenseerd door het lichtere onderstel. De Audi A8 heeft een onderstel wat namelijk voor 100% uit aluminium bestaat en hiermee direct inhaalt qua gewicht wat hij verliest op de zwaardere onderdelen.

Bijzonder aan de Audi A8 modellen

Vanaf de A8 2018, de vierde generatie van de A8, beschikt de auto ook als eerste auto over mogelijkheden om autonoom te rijden. Zonder dat er een bestuurder aan te pas komt kan deze auto een snelheid halen en zelf rijden tot wel 60 km/u. Ook kan hij zelf inparkeren. Dit systeem wordt bij Audi occasions de ‘traffic jam pilot’ genoemd. Deze auto is dus van alle gemakken voorzien, zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant.

Bij de laatste modellen zijn alle knoppen vervangen door touchscreen. Het grote scherm is in het middenconsole verwerkt en hiermee bedien je zowel de audio, navigatie als de climate control. Zelfs de lichtknopjes werken door middel van aanraken in plaats van door middel van indrukken.

Wil je liever gereden worden, iets waar deze directie auto zich prima voor leent, neem dan plaats op de optionele achterstoel van de A8L. Deze is niet alleen op 4 manieren te verstellen maar kan tegelijk je voeten verwarmen en masseren. Uiteraard gebeurt ook deze bediening volledig met behulp van touchscreens.

 

Bekijk huidige aanbod Audi A8

Plus- en minpunten van de Audi A8

+ Hoge kwaliteit en betrouwbaarheid
+ Veel ruimte, zowel aan de binnen- als buitenkant
+ Veel goed onderhouden ex-lease auto’s beschikbaar
+ Luxe & exclusiviteit

– Hoge gebruikskosten
– Hoge aanschafwaarde ook als occasion

Zeker de laatste generatie beschikt over leuke specificaties. Het belangrijkste blijft echter dat deze auto één van de meeste veilige en betrouwbare modellen is waarmee je dagelijks de weg op kunt zonder dat je hiermee in hoeft te leveren op enige vorm van luxe of comfort. Heb je toch liever een sportievere auto? Kies dan voor de Audi S8.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl