Contact met Vaartland.nl

 

Audi S8 – Exclusiviteit en sportiviteit op het hoogste niveau

De Audi S8 is de sportieve variant van het topmodel uit Audi in de A-lijn. De A8 staat voornamelijk bekend als exclusieve zakenauto. Wil je net wat meer geld uitgeven en op zoek naar meer sportiviteit dan is het S-model de versie waar je voor wilt gaan. Wil je rijden of gereden worden in het topmodel van Audi dan is de S8 de perfecte auto. Door zijn Audi S opties geeft hij het rijden nog meer karakter.

 

 
 
 
 
 

De Audi S8 1996 tot de Audi S8 2019

De S modellen van Audi kenmerken zich door sterke motoren, standaard vierwielaandrijving en hun sportieve uiterlijk. In 1985 wordt het eerste S model geïntroduceerd. Deze auto wordt geproduceerd in de Audi productie faciliteit in Ingolstadt waar tot op de dag van vandaag nog steeds de S modellen vandaan komen. Na de eerste successen worden er van veel van de standaard modellen al een S versie uitgebracht en zo uiteindelijk ook in 1996 van de A8, twee jaar na de introductie van het normale model.

audi s8 modellen vaartland

De eerste generatie loopt van de Audi S8 1996 tot de Audi S8 2006. De auto is voorzien van een krachtige V10 motor van de Lamborghini Gallardo. De auto redt in 5,1 seconden de 100 km/u en heeft standaard Quattro vierwielaandrijving. In 2011 wordt de nieuwe generatie gepresenteerd welke dan ook vanaf de Audi S8 occasions 2012 terug te vinden is. De auto komt nu met een gehele nieuwe 4.0 V8 motor. De Audi S8 is aanzienlijk sneller geworden en redt nu de 100 km in 4,2 seconden. Hij is begrensd op 250 km/u en ook hier in de Quattro vierwielaandrijving standaard aanwezig.

Kenmerkende voor het Audi S8 model

De Audi S8 staat bekend door zijn lage gewicht. De aluminium chassis maakt dat deze auto het lichtste is in zijn soort en ook dit is doorgetrokken in de Audi S8. Hij rijdt wel iets gevoeliger dan het normale model door de strakkere afstelling. Uiteraard beschikt de Audi S8 over Quattro. Het grote nadeel van dit systeem is dat de onderdelen de auto meteen stuk zwaarder maken. Door het lichte onderstel merk je hier gelukkig bij de Audi S8 bijna niets van.

Van de derde generatie (van de Audi S8 2011 t/m de Audi S8 2019) vind je nog inmiddels occasion modellen terug. De Audi S8 wordt veel aangekocht als zakelijke auto en komt dus in veel gevallen uit de lease. Ondanks dat deze auto’s vaak veel kilometers hebben gemaakt zijn ze ook vaak goed onderhouden.

Audi S8 specificaties waar je niet omheen kunt

De S8 komt standaard al als luxe auto zoals naast alle standaarden die je kunt bedenken stoelen die naar alle kanten elektrisch verstelbaar zijn. Maar ook een elektrische sluitende achterklep, 4 verschillende klimaat zones en standaard een Bose geluidsysteem. Bij de laatste generatie vind je bovendien alleen nog maar touchscreen knoppen terug om de temperatuur, navigatie en audio mee te bedienen. Is dit nog niet voldoende kun je altijd kiezen voor het pro line pakket wat de auto nog meer opties meegeeft. En heb je echt geld over, kies dan voor de optionele keramische remschijven.  

 

Bekijk huidige aanbod Audi S8

Plus- en minpunten Audi S8

+ Veel ruimte, zowel aan de binnen- als buitenkant
+ Veel goed onderhouden ex-lease auto’s beschikbaar
+ Luxe & exclusiviteit

– Hoge aanschafwaarde, ook als occasion 

Deze krachtpatser is een echt topmodel. Zijn uiterlijk is krachtig net als zijn motorinhoud. Zijn voorkomen en motorgeluid laten weten dat hij op de weg rijdt en de auto beschikt over meer luxe dan menig auto. Op zoek naar een alternatief? Kijk dan eens naar een Maserati Quattroporte.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl