Contact met Vaartland.nl

 

Audi R8 – De meest vaardige sportauto op de weg

De Audi R8 is een sportauto model van het Duitse merk Audi in het topsegment. Deze tweezitter wordt in Duitsland geproduceerd sinds het begin van deze eeuw. De Audi R8 2006 was het eerste model en inmiddels zitten we sinds de Audi R8 2015 in de tweede generatie. Deze ultieme sportauto is dé auto om te rijden met een grote hang naar luxe en sportiviteit en met een grote portemonnee.

De ontwikkeling van de R8 begint met de Audi R8 2004 en is gebaseerd op het platform van de Lamborghini Gallardo. De auto wordt niet alleen ontwikkeld in Duitsland maar hier ook geproduceerd in Neckarsulm ook wel bekend als de ‘Aluminium Site’. Uit deze productiefaciliteit komen alle modellen gemaakt met een aluminium chassis. Ook de R8 is uitgerust met een 100% aluminium chassis wat de auto een stuk lichter en dus sportiever maakt. Deze ergonomisch vormgegeven auto heeft zowel in onderdelen als in het design alles in zich wat een sportauto nodig heeft.

 
 
 
 
 

Ongekende kracht door de Audi R8 motoren

De Audi R8 heeft de motor gemonteerd achter de voorstoelen, oftewel een auto met een middenmotor. Oorspronkelijk is de Audi R8 motor een 4.2 V8. Ook deze is volledige vervaardigd uit aluminium met 4 kleppen per cilinder. Na de facelift van de Audi R8 2012 wordt de V8 motor kleiner gemaakt wat geen nadelig effect heeft op de kracht. De V10 motor is nu dezelfde als die gebruikt wordt in de Lamborghini Gallardo en Huracán, net als het chassis en de transmissie. 

Audi R8 Vaartland

Zowel de Audi R8 2018 als de Audi R8 2019 zijn als Coupé en Spyder uitgebracht. De Audi R8 Spyder is de cabriolet variant en lijkt een beetje op de Audi TT. Deze Audi R8 auto beschikt over een stoffen dak die tot een snelheid van 50 km geopend kan worden en vervolgens weer automatisch kan sluiten. Doordat de R8 Spyder bijna 1700 kilo zwaarder is dan de coupé is hij een tiende langzamer. De topsnelheid van deze Audi R8 variant ligt rond de 320 km/u en kan behaald worden met de 540 pk versie.

Op dit moment zijn er plannen om de R8 als plugin-hybride en zelfs als volledig elektrische versie uit te brengen, deze zal het huidige model vervangen en naar alle waarschijnlijkheid de naam R8 GTR meekrijgen. Voorlopig is dit nog toekomstmuziek en zijn hier nog geen concrete data over bekend. 

De balans serie model en raceauto

Het vermogen van een auto is het eerste waarnaar gekeken wordt als het gaat om een middenmotor raceauto. Audi heeft dit volledig weten over te brengen in deze sportauto. Dit maakt hem een primeur tussen de Audi occasions. Dempers passen zich aan aan de rijstijl en het wegkarakter en zorgen dat de R8 op deze manier het vermogen volledig benut op de weg. Maar ook de gekalibreerde stuurbekrachtiging voor behendig en licht sturen dragen bij aan het racegevoel wat deze auto je geeft. Als het zou mogen op het Nederlandse wegdek kun je dit volledig ervaren wanneer je de topsnelheid van 324 km/u  behaald.  

Dit ultieme racegevoel ervaar je ook zodra je de auto instapt. Alle elementen zijn optisch aangebracht onder een boog. Elektrisch bedienbare en verwarmbare sportstoelen die bekleed zijn met kwalitatief leer en bieden extreem zitcomfort. Daarbij zijn bijna alle kleurencombinaties mogelijk zodat elk model zijn unieke look krijgt.

Verder is het interieur van de nieuwere modellen uitgerust met de Audi Virtual cockpit en het MMI navigatie systeem. Geen opzichtige of opvallende opties of details die afleiden van de weg, maar strakke vormgeving en alleen het noodzakelijke is aan de binnenzijde verwerkt.

Audi R8 Vaartland 2

Ervaar een ongekende rijervaring met een Audi R8 auto

Deze auto is gemaakt om hard te rijden en komt dus ook het beste tot zijn recht op de snelweg, en dan het liefst de Duitse snelweg. Doordat de middenmotor richting de achteras ligt is de druk op de wielen hiermee beter verdeeld. Hoge bochtsnelheden zijn voor deze auto geen probleem, zoals je ook mag verwachten van een sportauto van deze kwaliteit. Dit is legitiem rijden in een raceauto op de normale snelweg. 

Bekijk huidige aanbod Audi R8

Plus- en minpunten Audi R8

+ Zeer snel op lange stukken en in bochten
+ Onderdelen gedeeld met o.a. Lamborghini
+ Veel ruimte voor een sportauto 

– Hoge aanschafwaarde
– Hoge gebruikskosten

Altijd al ambities gehad om een raceauto te besturen.? Audi maakt het met de Audi R8 mogelijk. Zowel in de eerdere generatie zoals de Audi R8 2006, die inmiddels wat vriendelijker is voor de portemonnee als het gaat om de aanschafwaarde, of in de nieuwe modellen is het rijden in deze auto een topervaring. Deze auto is gemaakt voor een ultieme rijervaring op hoge snelheid en dit is dus ook precies wat je ermee wilt doen. Heb je toch liever een soortgelijke auto van een ander merk? Kijk dan eens naar de Jaguar F-Type, Chervrolet Corvette of BMW M4 occasion.

Veelgestelde Audi R8 vragen

Hoe duur is een R8?

De Audi R8 is verkrijgbaar vanaf 286.873,79 euro. Dit betaal je voor de Audi R8 coupé V10 performance. De Audi R8 Spyder V10 performance is verkrijgbaar van 302.653,81 euro.

Hoeveel zitplaatsen Audi R8?

De Audi R8 heeft twee zitplaatsen.

Hoeveel pk heeft een Audi R8?

De Audi R8 Coupé V10 performance heeft 620 pk. De Audi R8 Spyder V10 Performance heeft ook 620 pk.

Hoeveel Audi R8 in Nederland?

Totaal zijn er van de Audi R8 ongeveer 67 exemplaren in Nederland verkocht.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl