Contact met Vaartland.nl

 

Jaguar F-Type – Een strakke sportauto van wereldklasse

Een sportauto van ongekende klasse, dat is de Jaguar F-type. Deze tweezitter is zowel als coupé of als cabrio verkrijgbaar. Met zijn uitstekende design en kwalitatief hoge motoren meet deze auto zich onder andere aan een Porsche 911. Sinds 2012 op de markt en met de eerste grote make-over in 2020 is dit een sublieme sportauto om mee de weg op te gaan.

In 2012 wordt de Jaguar F-type voor het eerst laten zien en wordt direct goed ontvangen door het publiek. Kleine wijzigingen aan het uiterlijk en aan de motoren zijn doorgevoerd sinds de introductie tot aan de Jaguar F-type 2019 maar de grootste facelift kwam met de Jaguar F-type 2020.

 
 
 
 
 

Wat is typisch voor het Jaguar F-type model? 

In 2020 krijgt de Jaguar zijn eerste grote facelift. Zowel de coupe als de cabriolet zijn voortaan verkrijgbaar met LED-achterlichten en Pixel Led koplampen. Het design wordt nog wat strakker zonder hierin te overdrijven, de grille wordt groter en ook de bumper en motorkap wijzigen waardoor je niet om dit nieuwe design heen kunt. Het verschil met de Jaguar F-type 2019 en Jaguar F-type 2018 is dan ook opzienbarend te noemen. 

De nieuwprijs van deze Jaguar F-type auto ligt hoog, wat hem direct ook tot een populaire occasion maakt waar de prijs al lager ligt. De prijs is dan namelijk ineens een stuk aantrekkelijker. Goede voorbeelden hiervan zijn de Jaguar F-type 2013, Jaguar F-type 2014, Jaguar F-type 2016 & Jaguar F-type 2017.

Jaguar f-type modellen vaartland

Hard rijden op rechte stukken is natuurlijk altijd leuk met een sportauto maar door zijn onderstel, wat uitstekend in proportie is, is dit juist een fantastische auto om door bochten te gaan en zijn wendbaarheid en stabiliteit te testen. Daarbij is dit model Jaguar F-type auto uitgevoerd met all-wheel-drive wat zorgt voor ultieme wegligging zonder nare verrassingen.

Verschillende benzine motoren worden er bij deze auto aangeboden. De 2.0 turbo motoren viercilinder motor heeft een vermogen van 300 pk. De V8 motor met 450 of 575 pk zorgt voor een nog snellere acceleratie van slechts 3,7 seconden naar de 100 km per uur. Tot de Jaguar F-type 2020 was de auto verkrijgbaar met een 3.0 V6 motor, echter voldeed deze niet aan de nieuwste emissienormen en werd de motor hierna vervangen door bovenstaand model.

Jaguar f-type modellen vaartland 2

Jaguar F-Type specificaties

Deze relatief jonge auto is minder dan 10 jaar op de markt. Veel opties die vroeger als luxe zouden worden gezien zijn dan ook al standaard inbegrepen bij de Jaguar F-type zoals:

  • Elektrisch verstelbare sportstoelen
  • Met leer bekleed sportstuur
  • Interactive Driver Display
  • 18” inch velgen

Naast de standaard F-Type zijn ook de R-dynamic, R coupe en de first Edition coupe beschikbaar. Dit geldt overigens ook voor de convertible die in dezelfde varianten verkrijgbaar is. In beide gevallen wordt er extra sportiviteit aan de auto toegevoegd, zowel in uiterlijk als in rijgedrag. De sportiefste in de klasse: de R heeft een topsnelheid van 300 km/u en accelereert in 3,7 seconden naar de 100 km/u. Dit alles doet hij met een vermogen van 575 pk

De first edition is een speciale editie die in de markt wordt gezet voor verzamelaars of liefhebbers van het Jaguar merk en waarvan maar een beperkt aantal wordt aangeboden. Extra opties op dit model zijn o.a. limited edition interieur, dashboard afwerking in limited edition aluminium en speciale 20” velgen.

 


Bekijk huidige aanbod Jaguar F-type

Plus- en minpunten van de Jaguar F-Type auto

+ Jaguar kwaliteit
+ Lichte maar zeer krachtige auto
+ 650 liter kofferbak

- Hoge vanaf prijs
- Het interieur kan kraken

Het Jaguar F-type is de ultieme sportauto. Coupe of cabrio liefhebbers kunnen beiden hun hart ophalen met één van de twee varianten. Deze auto is strak, snel en goed, alles wat je van een sportauto mag verwachten. Met deze auto ga je met plezier de weg op. Ben je op zoek naar dit type auto maar dan van een ander merk? Kijk dan eens naar een Audi TT.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl