Contact met Vaartland.nl

 

Alfa Romeo Mito een legendarische auto

De Alfa Romeo Mito, de supermini van Alfa Romeo, kreeg in eerste instantie de naam Furiosa. Maar ondanks dat de naam uitgekozen is na een Europese publiekswedstrijd waar vele landen aan meededen, viel deze naam toch niet goed in Spanje. Al binnen een paar maanden, en gelukkig voordat de productie opgestart werd, kreeg de auto zijn nieuw naam MiTo, de beginletters van de Italiaanse steden Milaan en Torino (Turijn). Toevallig is de betekenis van MiTo legendarisch of mythisch en hiermee krijgt de naam van deze kleine compacte supermini een extra betekenis. Deze kleine Alfa Romeo Mito is perfect als stadsauto of voor woon-werk verkeer. Kleine kinderen breng je snel naar school of hun sportafspraak en zelf manoeuvreer je je behendig tijdens de spits naar je eigen afspraken.De auto Alfa Romeo Mito was een geliefde auto en heeft verschillende prijzen gewonnen maar de belangrijkste is misschien wel de in 2010, 2011 en 2013 ontvangen bekroning van de ‘Bestes Auto des Jahres’ in de categorie importvoertuigen. Een mooie erkenning voor een auto die helaas maar 1 generatie heeft gekend.

 

 

 
 
 
 
 

Alfa Romeo Mito de verschillende modellen

De Alfa Romeo Mito 2008 is met het nodige Italiaanse enthousiasme in Milaan in het Castello Sforzesco geïntroduceerd. Al in de eerste Alfa Romeo Mito modellen is er gebruik gemaakt van het toen nieuwe Alfa DNA systeem. Deze letters geven de drie verschillende rijstijlen aan waarbij de D staat voor Dynamic (de sportieve rijmodus), de N voor Normaal (de standaard modus) en de A voor All-Weather (speciaal voor slechte weersomstandigheden). Het Alfa DNA-systeem heeft onder andere invloed op remmen, gasrespons, feedback van het stuurwiel, motor en versnellingsbak. Afhankelijk van je stemming of de weersomstandigheden kan je voor een van de drie rijstijlen kiezen. Een ongekende luxe in dit segment. 

De snelle Alfa Romeo Mito 2009, de Quadrifoglio Verde

De Italianen houden van snelheid en het kan natuurlijk niet uitblijven, in 2009 kondigt Alfa Romeo een snelle auto Alfa Romeo Mito aan, de Quadrofoglio Verde. Het groene klavertje vier, de naam die speciaal wordt gebruikt voor een snelle en krachtige auto. De Quadrofoglio Verde auto heeft maar liefst 170 pk en een 1.4 l Multi-Air motor en is natuurlijk voorzien van een sportieve ophanging en een nieuwe zes-traps versnellingsbak waarmee je kunt concurreren met menig sportief automobiel die je onderweg tegenkomt. Ben je op zoek naar een alternatief van een ander merk? Kijk dan eens naar een Opel Corsa. Wil je toch een grotere auto van Alfa Romeo? Kijk dan eens naar de Giulia of, nog groter, de Stelvio.
 Alfa Romeo Mito modellen Vaartland

De motor met de Alfa Romeo Mito specificaties

Voor de motoren van de Alfa Romeo Mito auto is gebruik gemaakt van de innovatieve Multi-Air en Twin-Air technologie. Bij deze technologie werkt de motor efficiënter en heeft het meer vermogen en ondanks dat er minder brandstofverbruik en COuitstoot is. De Alfa Romeo Mito 2009 is de eerste die is uitgevoerd met de Multi-Air technologie. Een paar jaar later wordt in de Alfa Romeo Mito 2012 de snelle tweecilinder Twin-Air motor geplaatst. Deze tweecilinder is natuurlijk voorzien van het karakteristieke motorgeluid dat helemaal bij de Italiaanse cultuur past.

 

Bekijk huidige aanbod Alfa Romeo MiTo

Plus- en minpunten van de Alfa Romeo Mito auto

+ Modern
+ Betrouwbaar
+ Goede stoelen

- Stuurt erg licht en indirect
- Brandstofverbruik
- Beperkte beenruimte achterbank

Komt er nog een opvolger van de Alfa Romeo Mito 2019?

Het is wachten op de vervanger als de laatste Alfa Romeo Mito 2018 van de band afrolt (gelukkig is hij in 2019 ook nog als nieuwe auto verkrijgbaar).

Ondertussen wordt er bij Alfa Romeo hard gewerkt aan de nieuwe modellen maar de woordvoerder van Alfa Romeo heeft aangegeven dat, door een teruglopende vraag naar dit model, er geen driedeurs B-segment hatchback komt. Welke modellen er wel gaan komen zal de toekomst moeten uitwijzen.

 

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl