Contact met Vaartland.nl

 

Kamermeerderheid wil verhoging verkeersboetes terugdraaien!

Vaartland.nl Gert Jan
15 februari 2024

Door Gert Jan Drent

Meer artikelen van Gert Jan Drent

Mensen hebben kritiek omdat de boetes voor verkeersfouten hoger zijn geworden. Dit was om minder geldproblemen te hebben bij Justitie en Veiligheid. Minister Dilan Yeşilgöz heeft de boetes met 10 procent verhoogd. Van deze 10 procent is 4,3 procent gebruikt om geen geldtekort te hebben. Nu willen veel mensen in de Tweede Kamer dat de boetes weer wat lager worden. Zij zeggen dat de boetes 4,3 procent minder moeten worden.

Een voorstel van de partij Denk hierover is goedgekeurd door veel mensen in de Tweede Kamer. Ismail El Abassi van Denk zegt dat boetes er zijn om de wegen veiliger te maken. Boetes moeten passen bij wat iemand fout heeft gedaan. Ze moeten niet hoger zijn om geldproblemen op te lossen. De minister hoeft niet te doen wat in het voorstel staat, maar het is wel een duidelijk signaal.

Ook andere belangrijke groepen, zoals het Openbaar Ministerie en de Raad van State, vinden de hogere boetes geen goed idee. Ze zeggen dat geldproblemen geen reden mogen zijn om boetes hoger te maken. Een probleem is ook dat kleine fouten nu bijna net zo zwaar worden bestraft als grote fouten, zoals rijden met te veel alcohol.

Politie auto
Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl