Contact met Vaartland.nl

 

Goedkoop aan de pomp: waar en wanneer doe je dat?

Vaartland.nl Jelle
29 augustus 2022

Door Jelle Sluis

Meer artikelen van Jelle Sluis

Het is soms even slikken: De tank moet weer helemaal volgegooid worden. Vooral als de benzine- en dieselprijzen hoog liggen is dit soms een pittige.  

Maar waar en wanneer kan je nou het beste tanken? In dit Vaartland.nl blog over goedkoop tanken kom je hier zeker achter.

Goedkoop tanken België

De meeste mensen weten het wel: de grens over is de gemiddelde tankbeurt goedkoper. Dit is in zowel België als Duitsland het geval. In deze landen zijn de gemiddelde accijnzen op brandstof lager.

Wanneer je in de grensregio woont is het zeker de moeite om in Duitsland of België te tanken. De euro 95 is hier een stuk goedkoper dan in Nederland. Wil je goedkoop diesel tanken? Ook diesel in onze buurlanden is een stuk goedkoper.

 
 
 
 
 

Goedkoop tanken Duitsland

Wanneer je iets verder van de grens afwoont is het geen slecht idee om te berekenen of het de moeite waard is om in Duitsland of België te tanken. Op momenten dat de brandstofprijzen hoog zijn kan dit eerder het geval zijn.

In Duitsland kan je het beste niet direct langs de autobahn tanken. Je kan de navigatie of Google maps gebruiken om een tankstation vlak bij de autobahn te vinden. Hier is de brandstof vaak net wat goedkoper.

Goedkoop tanken in de buurt

Er zijn natuurlijk ook veel mensen waarvoor naar de grens rijden niet rendabel is. Deze mensen moeten in hun eigen buurt op zoek naar een goedkoop tankstation. Let hierbij vooral op tankstations die aan een kortingsdag doen. Dit kan op jaarbasis erg schelen.

Ook zijn tankstations die aan rijkswegen liggen aanzienlijk duurder dan tankstations langs provinciale wegen. Ook vind je vaak nog goedkope tankstations in dorpen en oudere woonwijken.

Natuurlijk kan het ook erg in de portemonnee schelen om een zuinigere auto te gaan rijden. Auto’s met een hybridemotor zijn hier een goed voorbeeld van.

Vaartland.nl heeft ook een ruim aanbod hybride occasions.  Op deze manier kan je maandelijks ook erg veel besparen op brandstof. Er zijn zelfs hybridemotoren die je niet regelmatig hoeft bij te laden.

Zuinige auto’s kunnen erg veel schelen in de portemonnee. Dit in combinatie met op goedkopere plekken tanken kan dus erg veel kosten besparen.

Tijdstippen om goedkoop te tanken

Waar je de brandstoftank volgooit kan dus heel erg schelen. Maar ook het moment waarop je je tank volgooit is belangrijk. Over het algemeen ligt de prijs iets lager als het rustig is bij de pomp.

De momenten dat het druk is ligt de prijs iets hoger. Gemiddeld genomen is het het goedkoopst om tussen 03:00 en 06:00 in de ochtend te tanken.

Natuurlijk is dit wel erg vroeg opstaan. Voor de iets minder vroege vogels is het wel aan te raden om in de ochtendspits te tanken en niet in de avondspits. Er zijn ook nog dagen waarop tankstations meer korting geven dan op andere dagen.

De dag waarop dit meestal niet het geval is, is maandag. Het is dus verstandig om op een kortingsdag bij een tankstation bij jouw in de buurt te tanken.  

 

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl