Contact met Vaartland.nl

 

Top 10 beste elektrische auto's

Vaartland.nl Jelle
15 juni 2022

Door Jelle Sluis

Meer artikelen van Jelle Sluis

In Nederland en België zijn steeds meer elektrische auto’s zichtbaar. Dit is ook op papier zichtbaar. Het aantal elektrische auto’s stijgt al jaren. En volgens specialisten is deze stijging nog lang niet voorbij. Bedrijven als Tesla hebben allang bewezen dat deze bakken allesbehalve saai zijn.

Eén ding is zeker: Je hoeft voor minder CO2 uitstoot absoluut niet in te leveren op luxe en rijplezier. Maar wat is de beste elektrische auto? In dit Vaartland.nl blogartikel bieden we je de top 10 elektrische auto’s.

10. Lucid Air Dream Edition

De eerste mooie bak van deze lijst is de Lucid Air Dream Edition. En de naam zegt het al: Het is een droomauto. De performance versie trekt in 2,5 seconden op van 0 naar 100 en heeft een topsnelheid van 270 km per uur. Dit terwijl de actieradius van de Dream Edition 836 km is. Dan zijn de excuses om te laat op je werk te komen ook wel op.

9. Tesla Roadster 2020

Eén van de primeurtjes van Tesla baas Elon Musk. Met een topsnelheid van 400 km per uur één van de snelste uit het lijstje. Ook is de actieradius revolutionair: tot wel 1000 kilometer. Dit maakt hem in combinatie met veel technologische snufjes top 10 waardig. De 215.000 euro waard? Dat is natuurlijk aan jou. Bekijk ook het aanbod Vaartland.nl tweedehands Tesla’s.

8. Lotus Evija

De Lotus Evija. De naam Evija betekend ‘leven’, vrij diep dus. Met 4 elektrische motoren kan de 320 km/u voorbij worden gehaald. De actieradius van deze auto ligt rond de 400 kilometer. De productie van de Britse sportwagens is in 2021 begonnen.

7. Audi Q4 e-Tron 40

De Audi Q4 e-Tron is voor de meeste van ons het makkelijkst te betalen. Het prijskaartje: vanaf €48.100. Maar dit maakt het nog geen minder fijne auto. Met een modern interieur verdient deze mooie SUV een plekje in de top 10 elektrische auto’s. De actieradius van de Audi Q4 e-Tron 40 is 405 kilometer. De beste elektrische auto op de markt? Dat is aan jou.

6. NIO EP9

Deze bak wordt gemaakt door Chinese autofabrikant NIO. Naast oplaadstations heeft NIO ook ‘battery swap facilities’. Hier wordt je batterij gewoon verwisseld en hoef je dus niet te wachten totdat deze is opgeladen. Ideaal wanneer je haast hebt. De actieradius is 427 kilometer.

NIO heeft laten weten dat haar auto’s en diensten in 2022 beschikbaar zijn in Nederland. Dat is goed nieuws bij een bak met een 0-100 acceleratie in 2.7 seconden.

5. Polestar 2

De Polestar 2. Het vervolg op de Polestar 1, en nog zeker niet het laatste model dat we van Polestar zullen zien. Met 408 paarden in de motor en een actieradius van 540 km een echte topper. Ook op vakantie met de caravan is een optie.

De Polestar 2 kan 1500 kilo trekken en is erg ruim. Dan kan zelfs die vriend of partner die altijd alles mee wil nemen makkelijk op vakantie.

4. Porsche Taycan Turbo S

Snoeihard is een passende uitspraak. Mogelijk de beste keuze elektrische auto. Met een 0-100 acceleratie van 2,8 seconden een echte Porsche. De actieradius ligt rond de 400 kilometer. Met een topsnelheid van 260 km/u moet je oppassen dat je geen politieauto’s ziet rijden. Hij is leverbaar vanaf €191.700.

3. Rimac Nevera

Dit autonome voertuig van Rimac Automobili komt uit het mediterrane Kroatië. Niet dat dit heel erg lang rijden is, met een topsnelheid van 412 km/u. De actieradius ligt rond de 550 km. De 0-100 acceleratie is 1,97 seconde, en in 9,3 seconden is de 300 km/u bereikt. Een prima keuze als je indruk wilt maken op een 1e date dus.

2. Pininfarina Battista

De Pininfarina Battista. De productie is beperkt tot 150 stuks, dus op=op. Als je er 1 weet te bemachtigen heb je wel een bak met 1.900 pk. En die kan zorgen voor een maximumsnelheid van 350 km/u. Met een actieradius van 500 km ben je zo vrij als een vogel. Een probleempje: Er moet 1.98 miljoen euro voor worden opgehoest.

1. Mercedes-Benz EQ Silver Arrow 01

De laatste auto uit het lijstje mag niet op de openbare weg rijden, maar hoort wel in de top 10. Dit is een auto uit de Formule E, een racekampioenschap tussen elektrische auto’s. De auto van Mercedes-Benz wordt gereden door de Nederlandse Nyck de Vries en zijn teamgenoot Stoffel Vandoorne.

Nyck de Vries is ook kampioen van seizoen 2020-2021. Snel, maar jammer genoeg niet beschikbaar voor de niet-coureurs onder ons. Nog even door oefenen op de kartbaan dus.

Alle elektrische auto's

Ondanks een vrij jong aanbod is de keuze reuze bij elektrische auto’s. Deze top 10 elektrische auto’s geeft je een inzicht in de beste elektrische auto’s. Vaartland.nl heeft ook een breed aanbod elektrische auto's. Kies voor duurzaam en neem een kijkje bij onze elektrische occasions !

Lotus Evija
Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl