Contact met Vaartland.nl

 

Top 10 zuinigste auto’s

Vaartland.nl Jelle
29 augustus 2022

Door Jelle Sluis

Meer artikelen van Jelle Sluis

Een zuinige auto, we willen er allemaal wel een. Vooral bij hoge brandstofprijzen kan dit erg prettig zijn. Om je een beter overzicht te geven van de zuinigste auto’s op de markt heeft Vaartland.nl een top 10 zuinigste auto’s gemaakt voor een beter overzicht.

In dit lijstje staan de bolides die ook jou op brandstof laten besparen. Dankzij dit lage verbruik kan je erg besparen op je jaarlijkse brandstofkosten. Op deze manier wordt je auto dus weer je beste vriend.

 

10. Honda Jazz Hybrid

Het lijstje begint met de Honda Jazz Hybrid. Deze bak rijdt deels op benzine en deels op een elektromotor. Dit zorgt voor een erg laag verbruik. Hij rijdt 1 op 19,2.

Dat zal jaarlijks bij de pomp een hoop schelen, wat hem 1 van de zuinigste benzine auto's maakt.

9. Daihatsu Cuore

De tweede bak van de lijst is de Daihatsu Cuore, ook deze rijdt 1 op 19,2. De auto’s worden niet meer geleverd in Nederland, maar er zijn wel erg veel occasions beschikbaar. De lage prijs in combinatie met de zuinige motor kan de beste vriend van je bankrekening worden.

8. Nissan Pixo

En dan: de Nissan Pixo. Deze bolide rijdt een zuinige 1 op 19,6. En dat maakt hem zeker top 10 waardig. Deze zuinige benzine auto heeft 68 pk en scoort hoog in betrouwbaarheid.

7. Toyota Prius

De eerste maar zeker niet de laatste Toyota van deze lijst. Het Japanse merk heeft maar liefst 3 auto’s in deze lijst staan. De Prius heeft een verbruik 1 op 19,6, wat hem een gedeelde 6e plek geeft in deze lijst. Ondanks het lage verbruik heeft de Prius toch 122 pk.

 
 
 
 
 

6. Kia Niro  

De nummer 6 van deze lijst is de Kia Niro. Deze hybride haalt de 1 op 19,6. De Kia Niro is ook als EV beschikbaar. Daarnaast heeft deze auto ook nog 134 pk. Hij heeft een  0-100 acceleratie van ongeveer 10 seconden.

5. Suzuki Swace

De eerste auto die zuiniger dan 1 op 20 rijdt, is de Suzuki Swace. Deze auto met 90 pk lijkt best wel op de Toyota Corolla en staat op een mooie plek 5.

4. Toyota Yaris Hybrid

De 2e maar zeker niet de laatste Toyota uit deze lijst. Deze 1.5 liter Toyota Yaris is in Nederland erg populair. Ook deze auto rijdt deels elektrisch.

Dit scheelt in brandstofverbruik deze Toyota rijdt 1 op 20,8. Je hoeft je accu van de Toyota Yaris niet extra op te laden.

3. Hyundai IONIQ

Deze bak heeft met zijn 1 op 20,8 een gedeelde 3e plaats. Deze zuinige hybride auto heeft 105 pk en heeft een 1,6L benzinemotor.

2. Toyota Yaris Cross

Dit is de SUV versie van de Toyota Yaris Hybrid. Voor meer zuinige SUV’s kan je het Vaartland.nl zuinige SUV blog doorlezen. Deze bak heeft een gedeelde nummer 1 plaats en rijdt gemiddeld 1 op 21,7.

1. Suzuki Celerio

De andere nummer 1 van deze lijst is de Suzuki Celerio. Ook deze bolide rijdt 1 op 21,7 en heeft hiermee de top van de lijst bereikt. Deze valt samen met de andere nummer 1 dus onder de zuinigste auto’s.

Hiermee is ook deze top 10 weer rond. Voor een beter beeld over zuinige auto’s kan je ook het Vaartland.nl blog over Zuinige middenklassers lezen. Ook met dit blog kan je tijden van hoge brandstofprijzen je portemonnee goed helpen!

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl